נגישות
נגישות

האיטלקיה בתחנה – להרגיש את נאפולי בנווה צדק

בלב לבה של תל אביב הסואנת, האופנתית והתוססת, נמצאת איטלקיה בתחנה, מסעדה מפורסמת שהניחוחות המגרים שבוקעים ממנה אופפים את כל מי שעובר שם בסמוך, וגורמים לו לרגע לחלום בהקיץ על איטליה.

מגזין REST המלצות קולינריות המסעדות של rest
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 26/05/2024, 11:59

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

המטבח של איטלקיה בתחנה נשען על מסורת המטבח של דרום איטליה, ומושפע מהאוכל הטרי ועז הטעמים של חבל הארץ הכי ססגוני ושמח בארץ המגף היפה. כבר מהרגע הראשון שנכנסים למקום, הלקוחות נחשפים לאווירה התוססת והססגונית המשדרת את רוחה של נאפולי המרגשת, והשירות החם משלים את התמונה. למרות שמדובר במסעדה יוקרתית במיקום יפהפה בתל אביב - הפיאצה המרכזית של מתחם התחנה - האווירה היא כפרית ומשקפת את הפשטות הממכרת של דרום איטליה.

אך מעבר לאווירה התוססת, הכוכב האמיתי במקום הוא המטבח: מאחורי הסירים והתנורים הלוהטים עומדים טבחים מוכשרים הרוקחים את המנות עפ"י המתכונים המשפחתיים המסורתיים, תוך שימוש בחומרי גלם טריים ואיכותיים במיוחד.

צילום: באדיבות המסעדה

התפריט עשיר במנות הפתיחה הטיפוסיות לאיזור:

קפרזה – עגבניות טריות ועגבניות שרי, גבינת מוצרלה פרסקה ועלי בזיליקום טריים בזילוף שמן זית כתית מעולה, פסטו ובלסמי מצומצם.

סלט סיזר קרדיני – עלי חסה רומאית ברוטב קיסר קלאסי, מעוטרים בגבינת פרמז'אנו וקרוטונים

קלמארי מלנזאנה – טבעות קלמארי מוקפצות עם עגבניות מיובשות, בצל, פטרוזיליה, שום ויין לבן, מוגש על חציל קלוי בזילוף של רוטב יוגורט ובזיליקום.

סביצ'ה דג נא – בתיבול מיץ לימון, שמן זית כתית, בצל סגול, גמבה ופטרוזיליה מוגש לצד שמנת חמוצה וסחוג ירוק.

מוצרלה בורטה – מוגש עם ארטישוק, פסטו, שרי, שמן זית כתית ובלסמי מצומצם.

סלט בוראטה. תמונה באדיבות המסעדה

במנות העיקריות, אפשר ליהנות מטעמים כגון פיצה נפוליטאנית – ​רוטב עגבניות טריות מאיטליה, נקניק פפרוני, בצל סגול, צ'ילי טרי וגבינת מוצרלה, ניוקי פטריות וערמונים – ​ניוקי מוקפץ בחמאה, פטריות, ערמונים, מחית כמהין שחורה, שום, יין לבן ואיך אפשר בלי - קאצ'ו אה פפה – מנה קלאסית איטלקית: ספגטי מוקפץ במחבת עם חמאה, פלפל שחור גרוס, וגבינת פארמז'אנו

לסיום, המסעדה מציעה מגוון של קינוחים בהשראת דרום איטליה כמו טירמיסו, עוגת ביסקוויטים, עוגת גבינה קינוח אלפחורס, סופלה שוקולד, אפוגטו – כדור גלידת וניל עם אספרסו ועוגת שוקולד שוויצריה – מרנג שוקולב בתחתית, קרם מסקרפונה, שוקולד מריר ונטיפי שוקולד לבן.

צילום: באדיבות המסעדה

"איטלקיה בתחנה" היא לא רק חוויה קולינרית מהנה, היא חגיגה רב-חושית המעניקה טעימה אותנטית מדרום איטליה התוסס. עם האווירה השמחה, הצבעים הבוהקים והמטעמים המגרים, זו אחת המסעדות המרתקות, טעימות וכייפיות בתל אביב. מומלץ להזמין שולחן מראש כמה שיותר זמן, שלא תגידו שלא הזהרנו!

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
0
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של מערכת zap rest

Newsletter Icon