נגישות
נגישות

מסעדת רשטא - חגיגה קולינרית של ירוק בעיניים ובצלחת

במסעדת רשטא שבכפר עין רפא בהרי ירושלים תוכלו ליהנות מחוויה של אווירה כפרית קסומה ואוכל איכותי מושקע, שיגיע לצלחת שלכם היישר מגן הירק של השף ראנם ברהום.

מגזין REST המלצות קולינריות המסעדות של rest
רונית סופר
תאריך פרסום: 29/07/2024, 19:34

*הכתבה מכילה תוכן שיווקי

מהשדה לצלחת

מחפשים אוכל טוב, טרי ואותנטי, ברמה גבוהה, בשילוב של אווירה כפרית מיוחדת ואסקפיזם מתלאות היומיום? מצאתם. מסעדת רשטא של השף גאנם ברהום היא כל מה שקיוויתם לו. המסעדה ממוקמת בלב שדות ירוקים, בצל גפנים ועצי תאנה, בכפר עין רפא בהרי ירושלים, רק כ 10 ק"מ מחוץ לעיר.

ביחד עם העלייה המתמדת במודעות לחשיבות של אורח חיים בריא ותזונה נכונה, ממשיך לצבור תאוצה גם הסגנון הקולינרי שנקרא Farm to Table, מהחווה לצלחת, או במקרה של רשטא - מהשדה לצלחת. ואכן, התפריט במסעדה בנוי על חומרי גלם מקומיים, טריים ואיכותיים, שגדלים בגן הירק הצמוד אליה ובשדות היפים המקיפים אותה.

טעמים של ילדות

השף ראנם ברהום הוא בן למשפחת חקלאים מקומית, שבנה את המסעדה במו ידיו ושתל את עצי הפרי שמסביבה. השליחות שלו היא להעניק לסועדים ברשטא חוויה ייחודית המבוססת על המטעמים והמתכונים המסורתיים עליהם גדל בבית הוריו, ועל המקצועיות והידע הקולינרי הנרחב והעכשווי שלו. רשטא למשל, הוא שם של מאכל עדשים ואטריות מסורתי, והוא דוגמא להשראה שמקבל השף מטעמי ילדותו.

התפריט של רשטא, שבנוי על תוצרת מקומית וחומרי גלם טריים, מתעדכן ומתחדש כל הזמן בהתאם לעונות השנה ולמה שצומח בגן הירק. בנוסף בנויים המטעמים של רשטא על מה שהטבע מואיל בחסדו הרב להעניק לנו, והשף וצוותו יוצאים ללקט עשבים ושורשים בשדות הבר הירוקים שמשתרעים מסביב למסעדה, כך שבקיץ תוכלו למצוא בתפריט למשל את שומר הבר ובחורף שלל פטריות שצומחות אחרי הגשם.

תפריט מגוון וייחודי

את הארוחה מומלץ להתחיל עם לחם הבית שאפוי בתנור לבנים ומוגש עם מבחר יומי של מאזטים מעוררי תאבון, לצד מנות הפתיחה המעולות כמו סלט ירוק עם גבינה ודבלים (חסה ועלים מהגינה, שרי, בצל ומלפפונים עם דבלים וגבינה בלאדית בתחמיץ חרדל בר, דבש ושמן זית), קובה סינייה (שכבות של בורגול וטלה טחון עם צנוברים ועשבי גינה, מתחת לטחינה וקרם לימון), או מנה מענגת של  סמבוסק חלקי פנים (כיסים של בצק ממולאים בחלקי פנים, ריבת בצל ופלפל ירוק ליד סלט גס וטחינה), ועוד.

כשתהיו מוכנים להמשיך למנה העיקרית תוכלו ליהנות ממעדנים כמו מסחאן (חצי עופיון על לחם "מפרוד" בציר עוף בטאבון עם רצועות בצל וסומאק), שיש ברק (כיסונים ממולאים בטלה טחון ופטרוזיליה קצוצה מבושלים ביוגורט חם מלבן קישק), קבב דגים (קציצות מוסר ים בתבשיל חומוס, עגבניות וירק עונתי), וזה רק חלק ממגוון המנות המיוחד והיצירתי שמציע התפריט של רשטא. ומה יותר מתאים לסיום ארוחה אותנטית מעולה ומושקעת מאשר קינוח אותנטי של כנאפה, קדאיף, או בקלאווה? פשוט ללקק את האצבעות.

אפשר לומר שביקור במסעדת רשטא שבכפר עין רפא בהרי ירושלים מעניק חוויה של טבע יפהפה, בשילוב הנאה מאוכל ים תיכוני ערבי אותנטי, טרי

רשטאירושלים
צילום: באדיבות המסעדה

אהבתם את הכתבה?

כתבה מהממת
3
פחות אהבתי
0

כתבות נוספות של רונית סופר

Newsletter Icon