נגישות
נגישות

In meat we trust – מנות אמריקאיות שעשו עלייה

לא פעם אומרים על ישראל שהיא המדינה ה-51 של ארצות הברית. אנחנו עוד לא ממש שם אבל סממנים של התרבות האמריקאית מתקבלים בארץ בזרועות פתוחות, במיוחד במסעדות

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
לימור לבון
תאריך פרסום: 02/07/2015, 12:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

המבורגרים היו פה מאז ומתמיד. אפשר למצוא אותם בדרגות איכות שונות, ממקדונלד'ס הפאסט פודי'ת דרך הרשתות המקומיות BBB, מוזס ובלאק ועד גרסאות גורמה בבראסרי, יומנגוס וויטרינה. עם זאת, בשנתיים האחרונות חווה הייצוג של המטבח האמריקני בארץ פריחה חסרת תקדים. נכון שטבעונות היא הטרנד החם ביותר אך המטבח האמריקאי מתכתב היטב עם התזונה הפליאוליתית, עוד טרנד שנמצא במגמת עלייה. אם נניח לרגע בצד את דיקסי ופילדלפיה הוותיקות של השף חיים כהן שהשרישו מנות אמריקאיות קלאסיות כבר לפני שנים, נגלה שהמטבח האמריקאי נוטע יתד במקומות חדשים. המבורגר, כנפיים ופילי צ'יז סטייק עדיין בתוקף אך אליהם נוספו עוד מנות עתירות בשר בשיטות הכנה מגוונות.

יומנגוס. צילום: מוטי מילרוד


מסעדת הדסון ברמת בחייל קשורה קשר הדוק לתרבות האמריקאית. שמעם של נתחי הבשר שמוגשים בה יצא למרחקים ובאופן כללי היא נחשבת למכה של הקרניבורים. לצד דלמוניקו, דנבר קאט, טומהוק ושאר נתחים בחיתוכים אמריקאיים יש בתפריט עוד "עולים חדשים" כמו סליידרים, כריך פילי צ'יז סטייק וסלופי ג'ו ברוטב צ'יפוטלה וברביקיו. רק מהשם מתחשק ללקק את האצבעות.
מסעדת אלבמה באזור התעשייה בנתניה מתמחה בשיטות עישון מדרום ארצות הברית. נתחי בקר, טלה, עוף ובשר לבן מבלים שעות ארוכות במעשנת ויוצאים משם רכים, מתקתקים ונימוחים. לאור ההצלחה (נראה אתכם מנסים להשיג מקום בלי להמתין שבועות) החליטו הבעלים לשכפל את הנוסחה ופתחו במתחם ביתן אהרון את B12 Meat Station. מנת הדגל היא קלאסיקה אמריקאית בלבוש ישראלי – מכסה אנטריקוט מעושן שמוגש בתוך ג'פרנה, שילוב של ג'בטה ולחמניית פרנה. נתחים פריכים של אנטרקוט ושומן מקבלים אקסטרה טעם מרוטב הבית והמיצים נספגים בלחם, חיבור שקשה לעמוד בפניו. אם אתם כבר בסביבה בשישי בבוקר מומלץ להרחיק צפונה ליקב תשבי. בחצר פועלת מעשנת שמערסלת גושי בשר גדולים למשך לילה שלם. תמורת עשרות בודדות של שקלים מקבלים צלחת עם נתחים ורטבים לאכילה במקום בתוספת יין ישר מהחבית או לקחת הביתה.

הדסון. צילום: דן פרץ

עישון ארוך הוא הטריק שעליו מתבססים פונדק דה לוקס וטראק דה לוקס, שתי מסעדות בבעלות משותפת ביפו ובתל אביב. אם היו מבקשים מאיתנו לבחור רק מנה אחת מתוך התפריט היינו בטוח הולכים על בריסקט, נתח חזה בקר בסגנון טקסני. הבריסקט מוגש ככריך עם חרדל וחמוצים או במסגרת קומבו – קומבינציית נתחי בשר שכוללת בין היתר בטן חזיר  וספייריבס, גם הם קלאסיקות אמריקאיות למשעי. חוץ מנתחי בשר בעישון ארוך יש בתפריט של הפונדק והטראק עוד כמה מנות אמריקאיות שמצדיקות בדיקה מקרוב כגון ג'ק צ'יז (צ'יפס דק עם גבינה מותכת) וקורן דוג (נקניקייה בעטיפת בלילת תירס). מבין הקינוחים – האמריקאים, אלא מה – אסור לפספס את הניו יורק צ'יז קייק והקראק פאי, ששמה מרמז על מקדם התמכרות גבוה.

טקסס ברביקיו. צילום: אפיק גבאי


מסעדת טקסס BBQ מצליחה להביא לתל אביב לא רק מנות אמריקאיות קלאסיות אלא גם את ה-FEEL הנכון. התפריט כולל בשרים בעישון ארוך המוגשים במשקל ולצדם מק אנד צ'יז וסלט קולסלאו. מקום מכובד בתפריט תופסות נקניקיות בסגנון אמריקאי ובראשן Tipsy Texan – בריסקט ונקניקיית בקר בלחמנייה. יותר אמריקאי מזה אין.
הצונאמי האמריקאי מתמקד בעיקר בבשר אבל יש לו עוד פנים. ב- NOLA אמריקן בייקרי בדיזנגוף מתמחים במטבח ניו אורלינס שיש לו צבע ואופי שונים לגמרי משאר מדינות הדרום. ארוחות הבוקר כוללות ביצים, האש בראונז, בייקון, קרים צ'יז ועוד מעדנים שמוגשים על ביסקיט – מאפה חמאה ורוויון שלוקח כל לחמנייה בהליכה. בגזרת הסנדביצ'ים שננו את השם פו-בוי, כריך צלי בקר חם ברוטב קריאולי שמוגש עם קולסלאו ומלפפון חמוץ.
! God Bless America

תמונה בראש הכתבה: כנפיים של מסעדת דיקסי. צילום: דניאל לילה
תמונה בעמוד הבית: יומנגוס. צילום: מוטי מילרוד

 

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
זה שמיימי. זה מענג. זו מסעדת עלה גפן
Farm to Table הוא הטרנד הכי לוהט במסעדות
האירועים והטרנדים הקולינריים שעשו את השנה החולפת
מסכמים שנה קולינרית: אז מה היה לנו?
שגעת הראמן: המרק היפני שכבש את המסעדות
מסעדות מישלן מהעולם בדרך לתל אביב
המטבח הערבי החדש
שרונה מרקט פתוח לקהל
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)