תפריט צהריים חדש בגוז' ודניאל
ג'וז ודניאל, המסעדה עם הנוף הכי יפה באזור השרון, יצאה עם תפריט צהריים חדש ומסקרן. בין המנות בתפריט: לינגוויני מיטבולס כדורי בשר רוטב עגבניות ופלפל חריף מוחמץ (62 ₪); שוק אווז קונפי קרמל תפוחי עץ וסלט ארוגולה (94 ₪); חזה עוף בגריל חומוס עגבניות מיובשות ועלי מנגולד (58 ₪) ועוד.
ג'וז ודניאל, אנשי בראשית (ליד מגדל המים), בני ציון. 053-9428618
תפריט חדש בלחם ארז
רשת הבייקרי לחם ארז משיקה תפריט חדש ומרענן לקראת החורף. מהמטבח האסייתי: סלט טופו אסייתי, מוקפץ מומביי, מוקפץ תאילנדי, סלמון יקיטורי; מהמטבח האיטלקי: פוקאצ'ה פיצה, פוקאצ'ה מטבלים, פסטות ולזניות; מהמטבח הישראלי: סלט קצוץ,שקשוקה תרד,קיש אישי, ומהמטבח הצרפתי: פילה סלמון על קרם בטטה ושעועית,ריזוטו אפונה וסלמון. לתפריט נוספו גם מנות טבעוניות. בנוסף, בכל הסניפים ניתן לרכוש את חומרי הגלם הכלולים כמעט בכל מנה בתפריט החדש.
>> לכל סניפי לחם ארז
מרקים מפנקים
מסעדת ינאי'S בכפר ביאליק מקבלת את פני החורף עם מרקי השף המוגשים במסעדה בכל יום לצד לחם הבית וקרוטונים. בתפריט: מרק אפונה, עגבניות , בטטה , בצל, שורשים ועוד. המחיר: 35 ₪ למרק.
ינאי's, מיכאל 36, כפר ביאליק. 053-9366343
פסטיבל טעם כנרת
טעם כנרת, פסטיבל האוכל הוותיק של עמק הירדן, חוגג עשור. השנה מציינים גם עשרים לשנה לחתימת הסכם השלום עם ירדן, ובהתאם, נושא הפסטיבל יהיה "טעם השלום". הפסטיבל יתקיים בחג החנוכה, בין התאריכים 18 בדצמבר ועד 27 בדצמבר 2014, ביוזמת מחלקת התיירות והאגף לפיתוח כלכלי במועצה האזורית עמק הירדן ומציע הפנינג גדוש בתכנים מושקעים ומסקרנים לכל המשפחה, מעולם התיירות והקולינריה. באירוע הפתיחה של הפסטיבל, השף אילן רוברג יגיש ארוחה בהשראת הארוחה שבישל לפני 20 שנה, במעמד חתימת הסכם השלום עם ירדן, ושהוגשה ליצחק רבין ולמלך חוסיין. האירוע יתקיים ביום חמישי, ה-18/12 במסעדת רוברג.
השף מנה שטרום יתארח במסעדת "צל תמר" ויכין ארוחת פיוז'ן איטלקי וים תיכוני. במסעדת מרינדו שמול קיבוץ עין גב תתקיים חגיגת בשרים משובחים בסעודת אבירים מפוארת. שרהל'ה שרון תזמר בערב שירי שלום; בסדנת השוקולד בגליתא תככב יונת השלום, כתב חידה אינטראקטיבי והרפתקני ישלב אתרי מורשת הקשורים בשלום ברחבי עמק הירדן; יריד איכרים אורגני יתקיים בדגניה א' ועוד עשרות ארוחות מיוחדות, סיורים, סדנאות וטיולים.
בין מגוון הפעילויות לכל המשפחה יתקיימו מופע רודיאו חורפי בוורד הגליל (ללא תשלום!), הפנינג ניווט משפחתי בעזרת מפת מטמון עתיקה בפארק הירדן, פסטיבל "אור ואש" בחמת גדר הכולל מופעי אש מרהיבים, שייט אינדיאני נינוח בסירות קאנו (מתאים אפילו לפעוטות) ברוב רוי, סדנאות בניית חנוכיות ועבודות עץ נוספות המתאימות לכל גיל ב"נגרייה של סבא יוסי" בעין גב ועוד.
פסטיבל "טעם כנרת" העשירי, חנוכה, 18-27/12. לפרטים מלאים 04-6752727 ובפייסבוק "טעם כנרת"
שמח ב-Blackstone
הבר של מסעדת "Blackstone Bistro & Lounge" מציע בחודשי החורף Happy Hour בימים א'-ה' בין השעות 16:00-19:00. 1+1 על תפריט משתנה המורכב ממגוון רחב של יינות, בירות וקוקטיילים של המיקסולוג מוש בודניק ("סושיאל קלאב"). לצד המשקאות ניתן ליהנות מתפריט האוכל האיכותי של השף קובי עבד, שכולל בין היתר אינטרפרטציות עדכניות למנות מסורתיות. בין המשקאות: קיוקמבר פיז (44 ₪), רוזטה דאקירי (42 ₪), סנגריה חמה (42 ₪) וקוקטייל החתימה של המלון – סנגרייה לבנה (39 ₪).
Blackstone, אהליאב 5, מתחם הבורסה, רמת גן. 053-9418446
שבוע האוכל הפולני
"שבוע האוכל הפולני" יוצא לדרך בפעם השנייה ויתקיים בין התאריכים 28.11-6.12. האירועים ביוזמת המכון הפולני בישראל, בשיתוף עם עיריית חיפה ובהפקה וניהול אמנותי של אריה רוזן, מנהל תכניות תרבות במכון הפולני בישראל, ועיתונאית האוכל רונית ורד. השנה יתקיימו חלק ניכר מהאירועים בעיר התחתית בחיפה. ברחובות ובסמטאות הסובבים את הנמל עשו עולים רבים מפולין וממדינות אחרות את צעדיהם הראשונים בארץ ישראל.
>> לפרטים המלאים
בוא לבחור מסעדה באזור מגוריך:
>> מסעדות בתל אביב
>> מסעדות בירושלים
>> מסעדות בדרום
>> מסעדות בצפון
תמונה בראש העמוד: ג'וז ודניאל. צילום: סטודיו דרור כץ
תמונה בעמוד הבית: ינאי's. צילום: יפית בשבקין
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת