ארוחות בוקר בוולדורף אסטוריה
מסעדת פאלאס במלון וולדורף אסטוריה בירושלים מציע את ארוחת הבוקר שלו לקהל הרחב. תפריט מנות ארוחת הבוקר כולל אומלטים עם תוספות (סלמון, פטריות, גבינות עיזים, מוצרלה, גבינת פקורינו), אגס בנדיקט ברוטב הולנדייז בתוספת סלמון מעושן ותרד, סוגי מאפים טריים, וופל בלגי ודייסת שיבולת שועל עם אוכמניות, פטל, תותים ופירות העונה. במקביל מציעה מסעדת הפאלאס מזנון בוקר עשיר עם מגוון של דגים טריים וכבושים (הרינג כבוש ומגולגל, סלמון מעושן, טונה, הליבוט, מקרל וגרבדלקס תוצרת בית), סלטים טריים, מבחר מנות חמות, ירקות העונה, גבינות רכות וקשות (מנצ'גו, קממבר, ברי, סנט מור, גראנה פדאנו, גאודה, גבינת עזים יין אדום), יוגורטים ופירות העונה. עלות ארוחה במזנון הבוקר: 144 ₪ לאדם. שעות ארוחת הבוקר: ראשון- שישי: 6:30- 10:30.
קולינריה ומוסיקה בעין גב
מסעדת הדגים בנמל עין גב מזמינה לחוויית קולינריה ומוסיקה ביום חמישי, 18 בספטמבר בשעה 21:00. על שפת הכינרת ותחת כיפת השמיים יתקיים מופע אקוסטי של ויקטור תמים עם חומרים מקוריים וקאברים ישראלים, אשר ילווה במבחר מטעמי דגים ומנות חדשות מתפריט המסעדה החדש ובר אלכוהול וקוקטיילים עשיר. בין המנות החדשות: חציל עג'אמי – חציל על האש מתובל בשמן זית, בזיליקום ושום ומוגש עם טחינה ולחמניה ביתית, אדום לבן - שיפודי פילה סלמון וגבינת חלומי בציפוי שומשום עם רוטב סויה, מלפפון ופלפלים קלויים, חריימה עין גב - מנת דג משתנה )פילה בורי/דרנה/סלמון/קציצות דג) ברוטב עגבניות אוריינטלי עם לימון פרסי, כוסברה וגרגירי חומוס, מוגש עם מיני פרנה במחבת, ברבוניה צ'יפס - פילה ברבוניה מטוגן מוגש על מצע רוטב צ'רמלה ועלי ארוגולה.
קולקציית קינוחים בלנדוור
רשת קפה לנדוור משיקה את Landwer's Bakery – קולקציית קינוחי בוטיק ייחודית בשיתוף אסטלה, שפית קונדיטורית, בעלת אסטלה – כיתת אמן לקונדיטוריה. הקולקציה כוללת כ- 20 עוגות, עוגיות וקינוחים האופייניים לקונדיטוריות בוטיק בפריז. מתוך הקולקציה: עוגת אופרה – עוגת שכבות קלילה המשלבת בין קפה, שוקולד מריר, שמנת ואגוזי לוז (34 ₪), טירמיסו – עוגת שכבות איטלקית קלאסית עטופה ברסיסי שוקולד מריר, המשלבת בין גבינת מסקרפונה ובישקוטים טבולים באספרסו (34 ₪), עוגיית שוקולד צ'יפס ללא סוכר (13 ₪).
קבלת שבת בדגים
מסעדת Dagim מהוד השרון מארחת מדי צהרי שישי לקבלת שבת יוונית. השף פרנק אזולאי מציג מזטים בלקניים, דגים, בשרים וכמובן הרבה אוזו שימזג לצלילי הבוזוקי של המוזיקאי ניסים אלחנטי.
בין המזטים: צזיקי בלקני ועלי גפן, קישואים ביוגורט מנטה וצנוברים, איקרה, סקורדליה, ממרח תפוחי אדמה ושום. בין המנות הקבועות בתפריט: פאייה פירות ים על מחבת אורז וזעפרן (105₪), מוסר ים צרוב, ראגו עדין של ירקות וקרם שורשים (125 ₪) וצלעות טלה צלויות בעשבי יער (145 ₪).
מתחם שוק חדש
חצר השוק, מתחם בילוי חדש בכפר סבא נפתח החודש ובו מסעדות ושוק עם תוצרת טרייה. המתחם המשתרע על שטח של 1000 מ"ר בבניין ההיסטורי של חצר השוק, עבר שימור ומציג שילוב ייחודי של ישן וחדש. בין המסעדות שנפתחו בוטיק בירה של מבשלת ג'מס, פיצריה של פיצה עגבנייה, בשלב השני לקראת הסתיו מתוכנן בית קפה, בר פסטה ועוד.
בסופי שבוע, אחת לשבועיים, מתארח דרך קבע יריד תוצרת הארץ האיכותי ובו כ- 30 דוכנים. היריד מתקיים ימי חמישי בין השעות 17:00-23:00 ובימי שישי בין 10:00-16:00 בין דוכני הבוטיק: עיצוב, אמנות, קולינריה ומזון ייחודי.
סבתא חוזרת לפעולה
לאחר שהייתה סגורה במשך חודשיים, בהוראת פיקוד העורף, רינה לוי, הידועה יותר כמארחת של הקדירה של סבתא ממושב צפרירים, חוזרת לפעילות מלאה עם תפריט עשיר ויצירתי, מקומי וטרי עם השפעות מהמטבח הערבי. בקדירה של סבתא ניתן למצוא אוכל מקומי בסגנון ערבי: סלטים המורכבים מירקות ועלים טריים ותבשילים שלוי מכינה במטבח של ביתה. במקום אין תפריט קבוע, הכל משתנה בהתאם לאורחים ולהיצע חומרי הגלם של העונה. כשמזג האוויר מאפשר, הסעודה מתקיימת בחצר הבית, וכשסגרירי בחוץ, הארוחה עוברת פנימה אל חדר האוכל בתוך הבית.
תמונה בראש העמוד: וולדורף אסטוריה. צילום: גיא קליימן
תמונה בעמוד הבית: מסעדת דגים עין גב. צילום: דניאל לילה
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת