פיאסטה ספרדית בפפה
פפה, מסעדת דגים ופירות ים, השוכנת על חוף ימה של ראשון לציון, משיקה תפריט טאפאסים ספרדי שיוגש בימי שני מהשעה 20:00 ויציע לסועדים היכרות עם טעמים ומנות ספרדיות אותנטיות, אשר משלבות חומרי גלם איכותיים וטריים. בערבים הספרדיים, של פפה, ייהנו הסועדים מלבד מאוכל נפלא על טהרת המטבח הספרדי, גם ממוזיקה ספרדית ומהופעה לטינית סוחפת ושמחה של הזמרת לירן ספורטה, ומיינות ספרדיים וסנגריות. בין הטאפאסים שיוגשו: פלאפל כרישה וצזיקי מלפפון של זורבה היווני (36 ₪), ארטישוק ספרדי צרוב על הגריל וקרם מסקרפונה (46 ₪), סלט סלק אנדיב פקאן מקורמל אגסים ביין גבינה כחולה ובלסמי מצומצם (48 ₪), ברוסקטה של סרדינים וקרם ארטישוק ירושלמי (46 ₪), פאייה פירות ים (68 ₪).
תפריט קיץ חדש במנואלה
מנואלה, האיטלקיה המשפחתית מזיכרון יעקב, משיקה תפריט עם מנות איטלקיות חדשות, קלילות וקיציות המבוססות על תוצרת מקומית ומוצרים איכותיים המיובאים למסעדה מאיטליה. בין המנות: סלט פנצ'נלה- עגבניות שרי צבעוניות, בצל סגול, צלפים, פטרוזיליה, בזיליקום, קרוטונים, צנוניות, שמן זית וחומץ יין אדום (37 ₪), המרגריטה המפורסמת של מנואלה, זוכת המקום השלישי בתחרות ה"פיצאיולו" לשנת 2014, (48 ₪), פוטנסקה מנואלה - אנשובי, קוביות עגבניה, שמן זית, שום, צלפים וזיתי טאסוס (58 ₪), רביולי ארטישוק ריקוטה ולימון (78 ₪).
פסטיבל דלועים מיניפאם, אורנג'טי ופטיסון (קישוא בצורת כוכב) הם רק חלק ממיני דלועים חדשים שיככבו בתפריט של השף שאול בן אדרת במסגרת פסטיבל הדלועים שיתקיים בכל ארבע המסעדות שבבעלותו:
קימל, קימל בגלבוע, התרנגול הכחול ובאסייתית החדשה שלו Mr. & Mrs. Lee. במהלך השבוע שבין ה- 29.6 עד ה-5.7. החל מהשעה 19:00.
'פסטיבל הדלועים' נולד בעקבות עבודה משותפת רבת שנים בין בן אדרת עם מגדלים של תוצרת מקומית, ביניהם עדי אוסטרובסקי ממושב צופית שבשרון, מומחה בעל שם בגידול מיני דלועים ועשבי תיבול. במסגרת הפסטיבל יצר בן אדרת תפריט מיוחד המשלב דלועים במנות השונות בהתאם לאופייה של המסעדה, ההשראה והסגנון. כך למשל, בקימל הכפרית תמצאו ריזוטו דלעת, חלב קוקוס, ג'ינג'ר למון גראס וזוקיני, דלורית במילוי בשר טלה ופיסטוקים, סרטי זוקיני ומרווה, או מנה עדינה של קרפצ'יו דלעת, סשימי טונה ברוטב גספצ'יו אפרסק ושקדים. בקימל בגלבוע הצפונית יוגשו במסגרת הפסטיבל מנות כמו: מרק קרם דלעת, מנגולד, קרוטונים ושמנת חמוצה, תבשיל שוק אווז, צ'אטני מנגו על פירה דלעת וג'ינג'ר ודלעת ערמונים אפויה, עשבי תיבול, קוויאר של עדשים שחורות וטופי פריך. במסעדת התרנגול הכחול התוססת יככבו מנות כמו דלעת ערמונים במילוי פולנטה אפויה ותבשיל שקדי עגל ביין אדום, כבד אווז צלוי עם דלעת מעושנת וצ'אטני ענבים, סנדוויץ' פילה לברק עם פרוסות דלעת צלויה וקראמבל אגוזים ספייסי. טוויסט אסייתי לדלועים יוצג במסעדת ו- Mr. & Mrs. Lee הצעירה עם מנות יצירתיות כמו: דמפלינג דלעת מקורמלת, קינמון וג'ינג'ר ברוטב סויה בהירה וחמשת התבלינים; קארי עוף ודלעת תאילנדית, פטריות מלך היער, בייבי זוקיני ובזיליקום תאילנדי; פאמפקין רול: בטטה, גזר, ופפאיה כתומה עם סלמון וביצי טוביקו כתומות; שוק אווז פקין קריספי עם מרמלדת דלעת ואורז כתום.
ממשיכים לנוע
המובינג קפה על פינת ירמיהו דיזינגוף בתל אביב, חוגגים בת מצווש ומשיקים תפריט מרענן, קייצי ועדכני עם מנות ביסטרואיות חדשות. בין המנות: פפרדלה קרם תרד ואפונת גינה עם שבבי בייקון (59₪), קבבורי - קציצות בורי על גריל פירה אפונה וקולסלאו קיצי (64₪), סלט עיזים - פלאפל עיזים על חסה אייסברג, עלי סלק ורוקט מתובלים בוינגרט חרדל יחד עם עגבניות שרי, פלפלים קלויים, תערובת גרעינים ובטטה קריספי (47₪), סלט קטניות בלימון עדשים שחורים, בורגול, סלרי, זרעי רימון, תפוח ויוגורט ליד (47₪). בתפריט החדש ישנו דגש על מנות טבעוניות וצמחוניות כגון לביבות בטטה , קרפצ'יו סלק, נתחי טופו בקארי, סלט קטניות בלימון , קציצות טופו בעדשים ועוד.
יולי במיזם ג'אפה
ג'אפה הינו מיזם ערבי היין, הקולינריה והג'אז של דולב גבעון רוטר, אשר מארח בביתו שביפו 18 אנשים סביב שולחן. ב-3 ביולי, יום חמישי, יתקיים ערב עם יקב הבוטיק המשפחתי צפרירים וייננית היקב לורי לנדר. במסגרת הערב יוגשו היינות הבאים של היקב הממוקם במושב צפרירים שבהרי יהודה: בושמת 2011, לבנין 2011, מדרס 2010, פתום 2011 וזינפנדל 2012. האורחים אף ייהנו מטעימת חבית של פתום 2013. ליינות יותאמו מנות של השף אלון גונן, המתמחה בהתאמת אוכל ליין. ב-6 ביולי, יום ראשון, יתארח בג'אפה יקב הבוטיק רמות נפתלי עם היינן איציק כהן. היינות שיוטעמו בערב זה יהיו בדגש יינות מתיישנים ובקבוקי מאגנום: דואט 2009 – מגנום, קברנה סובניון 2007 – מגנום, קברנה סוביניון 2008, פטי ורדו 2011, שירז קברנה 2008, מלבק 2011 וברברה 2012. לצד היינות יוגשו בערב זה מנות שהותאמו במיוחד על ידי השף מאיר אלאלוף ממסעדת מסה. 250 ₪ לאדם או 450 ₪ לזוג.
מנות חדשות בקורדליה
השף ניר צוק מצרף לתפריט הקיץ של
קורדיליה מנות חדשות: פילה סלמון אפוי בסלט ים תיכוני, עם עלי גפן, עגבניות, זיתים ותפוחי אדמה (110 ₪), בלוטין עוף במילוי טלה, בתיבול לימוני וקצף לימון. מוגש עם פירה מעושן (95 ₪), דג ים מאודה ביין, אספרגוס, חסה ולימון, מוגש לצד אורז פרסי מוקפץ בירקות ועשבים (110 ₪).
טלה עמק האלה – קומבינציה של מדליוני אוכף טלה במילוי בשר טלה ואגוזים, גזרים בציר בקר, קבב טלה בלחמניה מתקתקה, פירה ותה מרווה מר – 162 ₪.
תמונה בראש העמוד: פפה. צילום: אנטולי מיכאלו
תמונה בעמוד הבית: מובינג קפה. צילום: בועז לביא
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת