נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מסע לצ'אי
ביום חמישי, ה-10.7, יתקיים במתחם הקדירה של סבתא  שבמושב צפרירים, אל מולי נופי עמק האלה, ערב סיפורים, טעמים ושירים בניחוח הודי. המזנון ההודי העשיר, שייפתח ב- 19:30 יכלול אורז בסמטי, תבשיל דאל, סבג'י - תבשיל ירקות הודי קלאסי, סמבהרה - כרוב וגזר מוקפצים בגרגירי חרדל עלי קארי וקוקוס, ראיטה סלק אדום - יוגורט בסלק אדום ותבלינים, לונצ'ה - מנגו כבוש, צ'פאטי, סאלי הודי צמחוני מסורתי וצ'אי, שתיה קרה טבעית: לימונדה/ היביסקוס /מים וקינוח מתוק.
ב-20:30 תופיע הזמרת ליאורה יצחק (הדג נחש, עידן רייכל, פזמון ליקינטון) בשירה הודית עם הרכב הודי מיוחד. בהמשך רינה לוי ורז הלווינג ירתקו את המשתתפים בסיפורים על הודו ומסלולי טיולים על מסע לצ'אי. מחיר: 100 ₪ למשתתף, כולל הארוחה. לפרטים: רינה 050-2583849, רז 052-2659698

תפריט קיץ חדש בבריבה
מסעדת הבריאות הכשרה בריבה מתחדשת בתפריט קיצי, מרענן ובריא, הכולל מנות חדשות לארוחות בוקר וצהריים, ארוחות עסקיות, קינוחים וארוחות ערב. חלק מהמנות ניתנות להתאמה גם לקהל הטבעוני. בין המנות החדשות: סלט ליקופן -  ארבעה סוגי עגבניות עם בצל סגול, מוצרלה, בזיליקום ושקדים קלויים בבלסמי; סלט אגס שיכור במיקס חסות, עגבניות, חמוציות, צנון, בצל וגבינת רוקפור ברוטב דבש ולימון; תבשיל קינואה עם דלעת קלויה, אוכמניות ואגוזים, עם יוגורט ונענע; פילה לברק 180 גרם על אורז שחור לבן ואפונה, קרם ארטישוק, פטריות, שום מתוק, עגבניות וקלמטה.

בריבה. צילום: שיבולת שחר

תפריט לילה בג'פניקה
רשת ג'פניקה משיקה בימים אלה תפריט לילה -Paper Moon שיוגש החל מ-22:30 בלילה ויכלול מנות אסיאתיות ויפניות קטנות שהורכבו במיוחד ממרכיבים שסופחים אלכוהול ומותאמות לשרינג ולארוחה לילית, ותפריט אלכוהול רחב. תפריט האוכל והאלכוהול מחולק למחירים: 10 ₪, 15 ₪ ו-20 ₪.  בקטגוריה של  10 ₪: הקיסר האסיאתי -  סלט עלי חסה, מלפפון, בצל ירוק, בזיליקום, נענע בתיבול צ'ילי ושומשום, סלופי באו - לחמניה סינית מאודה במילוי בשר מוקפץ, שום ג'ינג'ר והוסין על מצע חסה ובצל,  צ'ייסרים של וודקה (סטולי), טקילה, וויסקי (בושמילס), ערק (עלית), שיכר יפני ועוד.
בקטגוריה של 15 ₪: סושי סנקס - רול ברכבה אישית 6 יח', גיוזה - שלושה כיסונים במילוי עוף קצוץ, ירקות וג'ינג'ר, למברוסקו, מרטיני, קוקטייל סאקה, אפרול שפריץ. בקטגוריה של 20 ₪: יקיטורי עוף - שלושה שיפודי עוף במרינדה אסייתית על הגריל בתוספת רוטב איולי כוסברה, יקיטורי קבב - שלושה שיפודי קבב אסיאתי מתובלים בשום, ג'נג'ר, למון גראס, פי קאי - כנפיים ברוטב צ'ילי-תפוז.

ג'פניקה. סלופי באו. צילום: שי בן אפריים

טאבון חדש בקמפנלו
קמפנלו, בבית הקפה-מסעדה האיטלקי של השפים מנה שטרום ואריק לופו חונכים בימים אלה טאבון אבן גדול ומרשים שנבנה במיוחד לפי דרישותיו של שטרום. בין המנות מקולקציית הקיץ של הטאבון החדש: פיצה אמטריצ'נה –  עגבניות שרי, מוצרלה, בייקון ופלפל חריף, פטריות בצל סגול ופטרוזיליה( 46 ₪), פוטנסקה - עגבניות שרי, מוצרלה, אנשובי, זיתים, שום, פלפל חריף ופטרוזיליה (52 ₪), ביאנקה דלעת וזוקיני - גבינת סטריקינו, מוצרלה, זוקיני ארוגולה, שקדים ופרמז'ן (54 ₪), קנלוני עגל (68 ₪), קונקיליוני – קונכיות פסטה במילוי חציל וריקוטה ברוטב עגבניות(64 ₪), כרובית פרמז'ן - כרובית מוקרמת בבשמל ופרמז'ן (48 ₪).

קמפנלו. צילום: אנטולי מיכאלו

חודש המבורגרים באנגוס
כמחווה ליום העצמאות האמריקאי, שנחגג בסוף השבוע האחרון, מצדיעים באנגוס לקציצה המפורסמת בעולם ופותחים את חודש יולי בחגיגת המבורגרים עם תפריט חדש וגדול של תוספות, תבלינים מיוחדים והרכבים מפתיעים. בין המנות: ספייסיבורגר (52 ₪) -  המבורגר חריף במיוחד שמוגש עם מיונז, חלפיניו, חסה, בצל סגול, פלפל קלוי ורוטב BBQ חריף, קיסרבורגר (52 ₪) - המבורגר עם עלי חסה, קרוטונים, אסאדו פריך ורוטב קיסר, קרפצ’ובורגר (69 ₪) - מוגש בצלחת עם עשבי תיבול, בצל סגול, עגבניות, סלסה ג’עלוק, ומעליהם קרפצ’ו, טחינה וחריף. מוגש עם צ’יפס פרובנסל. בין התוספות המפתיעות בתפריט: גבינה כחולה, חמאת צ׳יפוטלי, אסאדו כבוש חלופיניו ועוד.

אנגוס. צילום: אנטולי מיכאלו

ביסטרו איטלקי בקפה נחמני
קפה נחמני שנפתח לפני כשבעה חודשים גיבש עם הזמן אופי מיוחד של קפה וביסטרו איטלקי. לעיצוב  אופיו הסופי הגיע בימים אלה, עם השקת תפריט חדש, המציע מנות ביסטרו וטרטוריה איטלקיות , תוך שימוש בחומרי גלם  משובחים. בין המנות: אנטיפסטי של כרובית ברוטב קיסר (32 ₪), מחבת פטריות אליו אוליו וביצה עלומה (42 ₪), וויטלו טונטו -  רוסט של פילה בקר עם קרם טונה (49 ₪), סלט עגבניות עם מוצרלה, אנשובי וקרעי פוקצ'ה (46 ₪), ריגאטוני מלנזנה ארביאטה וריקוטה פרסקה (56 ₪), ניוקי שרימפס, עגבניות ושמנת (67 ₪), טריפוליני סלמון פרימוורה, אספרגוס וברוקולי (66 ₪).

קפה נחמני. פיצה קפריצ'יוזה. צילום: אנטולי מיכאלו

תפריט קיץ באל וסינו
El Vecino (השכן, בספרדית) בית יין ואוכל  מאבן גבירול בתל אביב משיק תפריט קיץ חדש שהותאם לאווירה הקלילה של המקום. בין המנות: שושו דה צ'יז – פונדו "אל וסינו סטייל" (45-57 ₪), סלט פפאיה עם עוף מתובל, עגבניות שרי, עשבי תיבול וקשיו קלוי (37 ₪), קרואסון סלמון בכבישה ביתית, שמנת, אריסה שחורה וביצה מתובלת (47 ₪), פרגית (או ירקות צלויים) עשויים בגריל פחמים ומוגשים עם רוטב הודי על בסיס חלב קוקוס, שאלוטס, קארי ואורז לבן (69 ₪). 

אל וסינו. בלט פפאיה עם עוף מתובל וקשיו. צילום: תילי שרון



תמונה בראש העמוד: הקדרה של סבתא. צילום: יח"צ

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)