נגישות
נגישות

השבוע במסעדות - 5.6.14

פיקניק בליטל איטלי, פותחים את הקיץ בסושיאל קלאב, חונכים עסקיות צהריים אצל הזוג לי, פותחים בבוקר שחיתות בדיקסי בראשון, נהנים מארוחת יומולדת בשיין אנד שארפ, עולים לבירה לעסקית תרבותית במודרן, חונכים תפריט בירקון 99, טועמים בשרים מעושנים בברביב ומחנכים ילדים לאכול סושי בקיוטו

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 08/06/2014, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אירוע הפיקניק הגדול
PICNIC, אחת מארבע החוויות הקולינריות המרכיבות את מתחם ליטל איטלי בשרונה, הנו מקום יחיד מסוגו בעולם שמציע שילוב של דוכני אוכל גורמה איטלקי לצד שוק אוכל בוטיקי בו ניתן לרכוש מוצרים שונים מתוצרת איטליה. לרגל פתיחת ה-  PICNIC  24 שעות ביממה, תיערך הערב, 5.6, החל מהשעה 21:00 מסיבת פיקניק בפורמט חדש וייחודי, אשר תהפוך חווית הפיקניק למסיבה בדשא שכמותה עוד לא נראתה. על פיסת הדשא הירוקה שעל פינת קפלן ולאונרדו דה וינצ'י ייפרסו עשרות שמיכות משובצות כחול לבן, בסמוך יוצב בר בירות קרירות ו- APROL SPRITZ ועל העמדה DJ עומרי גואטה. כל שנותר הוא להצטייד בסלסילת פיקניק המוצעות במקום, לעבור בין הדוכנים ולמלא את הסל בכל טוב; סלטים, כריכים, פיצות, פסטות, יין ואפילו גלידות. הכניסה חינם.

מסיבת הצהריים החמה בעיר
במסעדת סושיאל קלאב חוגגים את תחילת הקיץ. ביום שישי ה-6.6 בין השעות 13:00-17:00, תיערך מסיבת צהריים בה יחגגו יומולדת למוש בודניק, מבעלי המקום. המסעדה כולה תעוצב בסגנון חוף ים לוהט, כשעל המוזיקה יופקד די.ג'יי שיתקלט בלייב להיטי מסיבות מקפיצים. בתפריט מיני המבורגר וצ'יפס, ברבוניות פריכות עם מטבל חריף, קונוס קלמרי, ארנצ׳יני פטריות ומוצרלה, צ'יפס עם מטבלים, סלט ירקות שוק מרענן, פיצטה ארטישוק, פוקצ'ה מוצרלה ופפרוני  ואבטיח בולגרית. ברחבה החיצונית של המסעדה ייפתח דוכן נקניקיות סטייל ניו-יורק, והסועדים יוכלו להזמין מתפריט הקוקטיילים הקיציים מבחר מרגריטות קפואות, שמתאימות בדיוק לעונה החמה. קינוח הספיישל של האירוע יהיה קונוס גלידה הפוך. מחירי המנות ינועו בין 35-65 ₪.

מרגריטה של הסושיאל קלאב. צילום: בן יוסטר

עסקיות צהריים אצל גברת ומר לי
מסעדת  Mr. & Mrs. Lee פותחת את שעריה בצהרי היום עם עסקיות מפנקות ורוויות טעמים אסייתים, מסורתיים וחדשניים, באמצע השבוע וגם בשישי ושבת. תפריט העסקיות באמצע השבוע כולל מנה ראשונה, עיקרית ושתייה במחירים של 66 ₪/ 88 ₪. בשישי-שבת מפנק בן אדרת את לקוחותיו בעסקית הכוללת: 5 מנות פתיחה למרכז שולחן, עיקרית לבחירה, קינוח אישי, תה יסמין וג'ינג'ר וטעימה של סאקה ב- 119 ₪ לסועד. בין המנות הראשונות: דמפלינג עגל עם תבלינים חמים ורוטב פונזו, מרק וון טון עם כיסוני עוף מאודים ואספרגוס, מרק ציר פירות ים תאילנדי, באן טלה בסויה וסוכר דקלים. בעיקריות:  שיפוד פרגית במרינדת מסאלה, קארי עוף  תאילנדי, שיפוד קצבים בליים שום ירוק בזיליקום ונענע ופאד תאי שרימפס. עסקיות כל השבוע בין השעות 12:00-18:00.

מר וגברת לי. צילום: ירון ברנר

שחיתות של בוקר בדיקסי
מסעדת הדיקסי של השף חיים כהן מציעה בסופי שבוע ארוחות בוקר מושחתות עם מנות כמו אומלט ניו יורק עם אנטריקוט פרוס, גבינה שוויצרית, בצל ופלפלים מטוגנים בתוספת הום פרייז/ירקות, Steak & Eggs   עשיר על הבוקר משלוש ביצים, ביפבורגר  ( 125 גרם)  בפרנץ' טוסט עם ביצה עלומה, בייקון ורוטב הולנדייז בתוספת הום פרייז/ירקות. מי שמעדיף ארוחת בוקר קלאסית יוכל להתלבט בין כריך BLT עם חסה טרייה, בייקון ועגבנייה, או אחת מארוחות הבנדיקט, כמו הסלמון בנדיקט עם קוויאר סלמון, או האייג'ס בנדיקט בתוספת בייקון. אוהבי המתוק יוכלו לבחור בפרנץ' טוסט בריוש עם קצפת אוורירית ופירות טריים, מגדל פנקייקיים או יוגורט טבעי עם פירות העונה.
ארוחות הבוקר מוגשות בשישי ושבת  בדיקסי בראשון לציון, בין השעות  8:00-12:00 בבוקר.

דיקסי. המבורגר על פרנץ' טוסט

דיל יומולדת בשיין אנד שארפ
מסעדת שיין אנד שארפ חוגגת שנתיים פעילות ומציעה חודש של דיל יום הולדת שיכלול שתי ארוחות. ארוחה ב-90 ₪ הכוללת מנה הראשונה לבחירה מתוך התפריט העשיר של המסעדה ועיקרית לבחירה: השניצל של יענקלה, כבדי עוף בקראסט תבלינים יבשים עם תפוחי אדמה ואיולי צלפים, פילה דג בורי ברוטב טום יאם וקארי אדום/בגריל עם ירוקות, המבורגר 100% בשר בקר טחון מידי יום ועוד. הארוחה מוגשת בתוספת כוס יין או בירה לבחירה. דיל יום הולדת שני ב-160 ₪ מתחיל אף הוא מבחירת מנה ראשונה מתוך תפריט המסעדה העשיר ועיקרית לבחירה: אנטריקוט 300 גרם, סינטה 300 גרם, שרימפס בלק טייגר, חמאה ושום, איולי לימון כבוש ופילה באס ברוטב טום יאם וקארי אדום/בגריל עם ירוקות. גם ארוחה זו מלווה בכוס יין או בירה לבחירה.

שיין אנד שארפ. צילום: בן יוסטר

עסקית תרבותית במודרן
לקראת עונת התרבות בירושלים, מסעדת MODERN  הממוקמת בכניסה למוזיאון ישראל בירושלים מציעה ארוחות עסקיות מושקעות לבאי העיר לכבוד אירועי פסטיבל ישראל. 
בין המנות: קרפצ'יו פרחי בקר ועדשים, סשימי ערבי, טרטר סלמון בדבש ארק, קבב דג ים עם שומרים וגרגרי אניס, דג ים על שורשים של אזור יהודה, סטייק סלמון בטאבון, סופריטו ארטישוק ירושלמי וערמונים, קדאיף פרגית של ג'קסון, אנטריקוט המוגש על פירה דיג'ון. ועוד לצמחונים יש מנות כמו ירקות צעירים ממולאים בדגנים, ריזוטו ערמונים ועוד. הארוחה העסקית מוגשת בימים א'-ה' מהשעה 11:30 עד השעה 17:00. העסקית כוללת מנה ראשונה (סלט או מרק), מנה עיקרית וכוס לימונדה והכל במחיר  המנה העיקרית שנעה בין 60-120 ₪.

מודרן. סופריטו ארטישוק ירושלמי וערמונים. צעלום: אפיק גבאי

תפריט חדש בירקון 99
מסעדת הירקון 99 במלון דן תל אביב משיקה תפריט חדש מידי השף עובד אלפיה, המורכב מחומרי גלם משובחים ומציגה מנות כשרות ומפתיעות כמו מרק זנב שור, סשימי דג ויאטנמי, המבורגר במילוי כבד אווז, טורטליני לחי עגל וארטישוק, שישליק מהים ועוד. 

הירקון 99. שישליק מהים. צילום: יורם אשהיים

טעימות בשרים מעושנים בברביב
מסעדת ברביב המתמחה ברטבים, משיקה תפריט טעימות של בשרים מעושנים. תפריט הטעימות כולל 4 סוגי בשר ב- 130 ₪ לסועד. בברביב 15 סוגי רטבים קרים וחמים המהווים את הבסיס לקונספט המסעדה, בה הסועד "מלביש" על המנה את הרוטב המועדף עליו ובכך יכול להשפיע על הריחות והטעמים שילוו את המנה שלו.

ברביב. בשרים מעושנים. צילום: רונן רביב

תפריט ילדים בקיוטו
מסעדת קיוטו בהרצליה פיתוח שמה דגש על ארוחות סושי לילדים בהשראת תרבות האוכל היפני, ולוקחת על עצמה לקדם חינוך ילדים ובני נוער לאכילת אוכל יפני. במסגרת זו תאפשר מסעדת קיוטו לילדים עד גיל 12 ליהנות מארוחת סושי ללא תשלום בימי שישי בין השעות 13:00-17:00. תפריט הילדים כולל: סלמון אבוקדו (r/io), טונה אבוקדו, רול צמחוני, קטרפילר סלמון/ עוף, בטטה מאקי, סלמון סקין ואבוקדו, סאקה מאקי וטאקה מאקי. יש להזמין מקום מראש ועל הילדים להגיע מלווים בהוריהם.

קיוטו. צילום: אביב חופי

תמונה בראש העמוד: ליטל איטלי. צילום: אפיק גבאי

תמונה בעמוד הבית: הירקון 99. צילום: יורם אשהיים

 

 

 

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)