פסטיבל יין ואוכל בשוק יפו בנמל
היום ומחר, 20-21.3 יתקיים בשוק יפו בנמל פסטיבל יין ואוכל יפואי משובח. קהל המשתתפים יטעם ממגוון יינות שנאצרו בקפידה על ידי איש הענבים, יינות משובחים של יקבים ישראליים מובחרים ויינות ממדינות שונות בעולם. לצד היינות יוגשו מנות קטנות וטעימות שהותאמו במיוחד, אותן יציעו מסעדות המתחם. ביניהן: פורט 19 אלן טלמור, זילבר דלי בר, מרגוזה משפחתית ואיטלקית, חומוס אבו איסמעיל, שוקפה, המזווה, ליה שוקולד ועוד. שעות פתיחה: חמישי, 20.3 , 18:00-23:00, שישי, 21.3 11:00-17:00. כניסה: 125 ₪ לאדם וזיכוי של 35 ₪ לרכישת יין בפסטיבל. החנייה במקום חינם.
מסעדת Toko TLV מסעדת השף של ניצן רז
בימים אלה פתח השף ניצן רז את Toko TLV במקום שבו פעלה סושי סמבה ברמת החייל. עם היפרדותו מהרשת העולמית של סושי סמבה (שלה סניפים גם בניו יורק, שיקגו ומיאמי) החליט רז להשתחרר למסע יצירה מחודשת ב-Toko TLV שתגיש מנות אסייתיות באינטרפרטציה אישית וכמובן שגם סושי. בין המנות בתפריט: לחמניות באו מאודות ממלאות בשורט ריבס עם איולי כוסברה (22 ₪), סביצ'ה ילוטייל עם ג'ינג'ר, שום, יוז'ו, בצל סגול ושבבי סלרי (54 ₪), בלק קוד במרינדה של מיסו מתוק, פסטה טרייה ברוטב קארי ירוק ופטריות יפניות (142 ₪) וקדירת מולים שחורים עם מרק טום יאם, פטריות יפניות, נודלס, קשיו, בק צ'וי וכוסברה (96 ₪). בימים א'-ה' בין השעות 17:00-22:30 תוגש במקום ארוחת טעימות לפי בחירתו והשראתו של השף (אומקסה) ב- 260 ₪ לסועד.
עסקית צהריים חדשה ב- RAFA'S
הצפון הישן של תל אביב מתחדש בעסקיות צהריים שמוצעת מעתה ב- RAFA'S טאפאס תל אביבי. המקום, שפעל עד כה בשעות הערב, מרחיב את שעות הפעילות ומציע תפריט עסקיות צהריים. RAFA'S טאפאס תל אביבי, שנפתחה לאחרונה על ידי איש חיי הלילה, ראפא נאמן, שידרגה את מסורת הטאפאסים, הגדילה את המנות ויצרה תפריט עשיר ומגוון של עשרות מנות טאפאס של ירקות טריים וצלויים, דגים ופירות ים, עוף ובשר. התפריט כולל עסקית ב- 49-59 ₪ הכוללת מנה ראשונה ועיקרית לבחירה ושתייה קלה, ועסקית ב-79 ₪ הכוללת 3 מנות טאפאס לבחירה מהתפריט ושתייה קלה.
חגיגת אביב במסעדת טיבי'ס
השף חיים טיבי יארח את השפים עזרא קדם, יורם ניצן, אביב משה, גולן גורפינקל, ירון קסטנבאום, יוסף חנא (זוזו), מיקי שמו במסעדת טיבי'ס החדשה בחוות ורד הגליל ביום שני, 24.3, מהשעה 19:00 לארוחה שכולה חגיגת אביב ותפריט ייחודי בניחוח הפריחה וההתחדשות בגליל.
הארוחה תורכב משמונה מנות חלוקה הכוללות ראשונות, עיקריות וקינוח שיוגשו למרכז השולחן. את הארוחה ילוו מבחר יינות יקב רמת הגולן ובירה ג'ייקובסון.
שף חיים טיבי יגיש רביולי זנב שור, על קרם סלרי ברוטב דמיגלס וירקות שורש מקורמלים.
שף עזרא קדם (ארקדיה) יגיש קרפצ'ו לוקוס וארטישוק סגול, קובה ניא דגים ועשבים שבושל לאלן דוכאס.
יורם ניצן (מול ים) יגיש פילה דג בר על צלי כרוב אדום, אספרגוסים לבנים וקציפת שרדונה.
אביב משה (מסה) יגיש פטה כבדים ג'לי מוסקט וממתק טונקה תפוחים.
גולן גורפינקל (דלאל) יגיש סינטה טלה על תבשיל שעועית, מח עצם וסלסת אפונה ונענע.
ירון קסטנבאום (פוד ארט) יגיש מח טלה עם קרם עדשים כתום, פרפום, כורכום ומרווה.
יוסף חנא-זוזו (מגדלנה, תנורין ו- K-BAB) יגיש "עילת אלג'יבן"- בצק סולת גבינה עם עולש בר בקרם יוגורט עזים, שמן זית סורי ומקדוס שקדים.
שף קונדיטור מיקי שמו יגיש קינוח בהפתעה.
רביולי תוצרת בית בטרומפלדור 10
המסעדה הרמת שרונית טרומפלדור 10 מציעה לסועדים עד סוף החודש ספיישל רביולי תוצרת בית במילוי ארטישוק ירושלמי, גבינת טולום (גבינת כבשים טורקית), פרמז'ן, רוטב יין לבן, חמאה ועשבי תיבול ב- 48 ₪. הרביולי יוגש בארוחות הצהריים והערב כמנה ראשונה.
תמונה בעמוד הבית: ראפה'ס. ראגו פטריות, בלסמי ודבש על פולנטה צלויה. צילום: בועז לביא
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת