מוזה בהר
פרוזדור ירושלים מרהיב אמנם מבחינת נוף אך אינו משופע במקומות לאכול בהם. לרשימה המצומצמת נוסף מוזה בהר, ביסטרו עדכני שמאחוריו עומדים הבעלים ירון ויפעת ארמוזה והשף קובי קטני, שחזר לארץ אחרי עשור של עשייה באוסטרליה. התפריט מתכתב עם המטבח הישראלי ועם אזור ירושלים מצד אחד ועם מטבחי העולם – בעיקר המטבח הצרפתי – מצד שני: סלט ירקות שורש חם עם קרם ערמונים, שרימפס בחמאת פרנו, טרגון ושומר מקורמל, תבשיל רגל טלה בבירה ודבש, אורז פרא ובטטה, קדירת פירות ים בביסק סרטנים ועוד. עם זאת, השף משתמש בטכניקות בישול מודרניות שמפיחות במנות רוח חיים חדשה בעזרת קרמים, קציפות ועוד. הקינוחים ממשיכים את הקו הקולינרי הקלאסי עם טארט טאטן וקרם ברולה, ובשעות הבוקר מוגש תפריט עשיר ומקורי (חביתה עם צ׳ילי, כוסברה ופטריות אנוקי, שקשוקה פרובנסיאלית עם זיתים שחורים). הבונוס הגדול הוא הנוף, שכן המסעדה ממוקמת במבנה מעוגל עם חלונות ענק שמשקיפים אל טרסות של כרמים, ישובים קטנים וחורש טבעי, המיטב שלהרי ירושלים יש להציע.
מוזה בהר, מושב שורש, 02-6246897
שעות פעילות ב' - שבת 8:30 עד אחרון הלקוחות.
>> כנסו לקרוא מה גולשי rest חושבים על מוזה בהר
דלי אסייתי
לאט אבל בטוח מבססת הוד השרון את מעמדה כמוקד משיכה קולינרי. הדלי האסייתי, מעדנייה-מסעדה ידידותית למשתמש שנפתחה לאחרונה, מציע מוצרים מהמטבח האסייתי לשימוש בדרך הנוחה לכם: להזמין ולאכול במקום, לבחור מתוך ההיצע שבמקרר ולהמשיך לעיסוקיכם, טייק אוויי ומשלוחים. התפריט מתפרש על פני מטבחים שונים באסיה וכולל מרקים (ראמן, טום יאם), דים סאם צמחוני ובשרי, דגים (טטאקי סלמון, קארי יפני, דג טנדורי) וסושי במגוון וריאציות, כולל סושי צמחוני. כמו כן ניתן לרכוש מוצרי מדף אסייתיים שיתגברו את המטבח הפרטי.
מאחורי הדלי האסייתי עומדים השף רוברט קלוגר (לשעבר לה פלאנצ'ה וסושיאל קלאב), נועם שרגל - ממקימי הסושי בר במסעדות רוקה והמייז, ויובל בראשי - מסעדן ותיק, מבעלי הסושיאל קלאב בתל אביב ובעלים של סטודיו לעיצוב פנים. אם כבר נוגעים בעיצוב פנים, הדלי מעוצב בהשראה יפנית בקווים נקיים ומינימליסטים עם תאורה חמה המקנה תחושת חמימות.
דלי אסייתי, רחוב הבנים מס' 15, הוד השרון, 09-8992555
שעות פעילות: א'-שבת 11:00- 23:00
ארצ'י
עוד מקום חדש באזור השרון הוא ארצ'י, ביסטרו כפרי נעים שמכוון לתושבי הסביבה, אך לא רק. התפריט, מטבע הדברים, מגוון ושואב השראה מכל פינה של הגלובוס כמעט. במחלקת הטאפאס, שם גנרי למנות פתיחה, ניתן למצוא מנות שכבר הפכו לקלאסיקה ישראלית כמו קבבוני טלה או שקדי עגל על קרם שורשים, לצד סשימי טונה אדומה ויקיטורי אנטרקוט (29 ₪ בממוצע). משם ניתן להמשיך למנות ראשונות גדולות יותר, פסטות (59-65 ₪) ומנות עיקריות פופולאריות – המבורגר הכפר על בסיס בשר שנטחן במקום, כבדי עוף בציר בקר, מייפל וערמונים, פילה בקר ברוטב יין ופירה כמהין ועוד (59-139 ₪). לחלק גדול מהמנות ניתן להוסיף כבד אווז, שמשדרג ונותן טאצ' יוקרתי. לילדים מוצע תפריט תואם ובו המבורגר, פסטה ושניצל במחיר אחיד של 39 ₪, ותפריט עסקי בשלוש רמות מחיר (59/109/129 ₪) בתוקף עד 18:00. מדי פעם מתקיימות במקום סדנאות בישול אשר חוסכות לפודי'ז מהשרון את הצורך לנסוע למרכז.
ארצ'י, ביתן אהרון, 09-799-8681
שעות פעילות: א'- שבת 12:00 - חצות
>> היו הראשונים לדרג את ארצ'י
תמונות בעמוד הבית ובראש העמוד: מוזה בהר. צילום: בן יוסטר
כתבות נוספות של שרון בן דוד
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת