נגישות
נגישות

חדשות מרץ מהצלחת – ארצי

מוזה בהר ועזה 40 הן שתי מסעדות חדשות המצטרפות לסצנה הקולינרית הירושלמית המבוססת. דלי אסייתי מהוד השרון וארצ'י מביתן אהרון תוקעות יתד גסטרונומי נוסף עבור תושבי האזור

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
שרון בן דוד
שרון בן דוד
תאריך פרסום: 03/03/2014, 10:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מוזה בהר
פרוזדור ירושלים מרהיב אמנם מבחינת נוף אך אינו משופע במקומות לאכול בהם. לרשימה המצומצמת נוסף מוזה בהר, ביסטרו עדכני שמאחוריו עומדים הבעלים ירון ויפעת ארמוזה והשף קובי קטני, שחזר לארץ אחרי עשור של עשייה באוסטרליה. התפריט מתכתב עם המטבח הישראלי ועם אזור ירושלים מצד אחד ועם מטבחי העולם – בעיקר המטבח הצרפתי – מצד שני: סלט ירקות שורש חם עם קרם ערמונים, שרימפס בחמאת פרנו, טרגון ושומר מקורמל, תבשיל רגל טלה בבירה ודבש, אורז פרא ובטטה, קדירת פירות ים בביסק סרטנים ועוד. עם זאת, השף משתמש בטכניקות בישול מודרניות שמפיחות במנות רוח חיים חדשה בעזרת קרמים, קציפות ועוד. הקינוחים ממשיכים את הקו הקולינרי הקלאסי עם טארט טאטן וקרם ברולה, ובשעות הבוקר מוגש תפריט עשיר ומקורי (חביתה עם צ׳ילי, כוסברה ופטריות אנוקי, שקשוקה פרובנסיאלית עם זיתים שחורים). הבונוס הגדול הוא הנוף, שכן המסעדה ממוקמת במבנה מעוגל עם חלונות ענק שמשקיפים אל טרסות של כרמים, ישובים קטנים וחורש טבעי, המיטב שלהרי ירושלים יש להציע.
מוזה בהר, מושב שורש, 02-6246897
שעות פעילות ב' - שבת 8:30 עד אחרון הלקוחות.

>> כנסו לקרוא מה גולשי rest חושבים על מוזה בהר

 

 

עזה 40
סצנת המסעדות מבוססת בעיקר על המין החזק, ונשים נחשבות ליוצא מן הכלל שמעיד על הכלל. רעות כהן, שפית צעירה שעושה צעדים ראשונים במטבח משלה, נבחרה לעמוד בפרונט של מסעדה חדשה בשכונת רחביה בירושלים. התפריט שגיבשה מציג מטבח ישראלי עכשווי המשלב חומרי גלם פשוטים עם בישול ברמה גבוהה, ומחולק לקטגוריות: מנות ראשונות כמו מיני סופלקי (38 ₪) וקרפצ'יו סינטה וקוויאר בלסמי (42 ₪); מנות דגים כגון קבב ים וסלט מהגריל (56 ₪) או פילה של מוסר ים (87 ₪); ומה"בוצ'ר" נתחי בשר במשקל כגון אנטרקוט, נתח קצבים, חזה עוף וקבב טלה (32-56 ₪ ל-100 גר'). שקדי עגל, קונפי שום ועגבניית גריל (42 ₪) או חריימה, כוסברה וצ'ילי (34 ₪) נמכרים בפיתה לממהרים או כשסתם מתחשק לחטוף משהו על הדרך. בשעות הערב הופכת המסעדה בהדרגה לפאב עם תפריט אלכוהול עשיר המלווה במנות תואמות: באקטים של כנפיים, צ'יפס ושניצלונים והמבורגרים במשקלים שונים. המקום סובב סביב מטבח פתוח שבו מנהיגה כהן רוב נשי של טבחיות צעירות, ואת הגב הגברי שבלעדיו אי אפשר מספקים הבעלים ירון תורג'מן ויאיר דנציגר (קפה יהושוע, הסדנא).
עזה 40, רחוב עזה 40, ירושלים, 02-6253435
שעות פעילות: א'-ה' 18:00 עד אחרון הלקוחות, מוצ"ש מצאת השבת ועד אחרון הלקוחות.

>> היו הראשונים לדרג את עזה 40


עזה 40. קרפצ'יו סינטה. צילום: אריאל עוזרי

 

דלי אסייתי
לאט אבל בטוח מבססת הוד השרון את מעמדה כמוקד משיכה קולינרי. הדלי האסייתי, מעדנייה-מסעדה ידידותית למשתמש שנפתחה לאחרונה, מציע מוצרים מהמטבח האסייתי לשימוש בדרך הנוחה לכם: להזמין ולאכול במקום, לבחור מתוך ההיצע שבמקרר ולהמשיך לעיסוקיכם, טייק אוויי ומשלוחים. התפריט מתפרש על פני מטבחים שונים באסיה וכולל מרקים (ראמן, טום יאם), דים סאם צמחוני ובשרי, דגים (טטאקי סלמון, קארי יפני, דג טנדורי) וסושי במגוון וריאציות, כולל סושי צמחוני. כמו כן ניתן לרכוש מוצרי מדף אסייתיים שיתגברו את המטבח הפרטי.
מאחורי הדלי האסייתי עומדים השף רוברט קלוגר (לשעבר לה פלאנצ'ה וסושיאל קלאב), נועם שרגל - ממקימי הסושי בר במסעדות רוקה והמייז, ויובל בראשי - מסעדן ותיק, מבעלי הסושיאל קלאב בתל אביב ובעלים של סטודיו לעיצוב פנים. אם כבר נוגעים בעיצוב פנים, הדלי מעוצב בהשראה יפנית בקווים נקיים ומינימליסטים עם תאורה חמה המקנה תחושת חמימות.
דלי אסייתי, רחוב הבנים מס' 15, הוד השרון, 09-8992555
שעות פעילות: א'-שבת 11:00- 23:00 

דלי אסייתי. צילום: בן יוסטר

ארצ'י
עוד מקום חדש באזור השרון הוא ארצ'י, ביסטרו כפרי נעים שמכוון לתושבי הסביבה, אך לא רק. התפריט, מטבע הדברים, מגוון ושואב השראה מכל פינה של הגלובוס כמעט. במחלקת הטאפאס, שם גנרי למנות פתיחה, ניתן למצוא מנות שכבר הפכו לקלאסיקה ישראלית כמו קבבוני טלה או שקדי עגל על קרם שורשים, לצד סשימי טונה אדומה ויקיטורי אנטרקוט (29 ₪ בממוצע). משם ניתן להמשיך למנות ראשונות גדולות יותר, פסטות (59-65 ₪) ומנות עיקריות פופולאריות – המבורגר הכפר על בסיס בשר שנטחן במקום, כבדי עוף בציר בקר, מייפל וערמונים, פילה בקר ברוטב יין ופירה כמהין ועוד (59-139 ₪). לחלק גדול מהמנות ניתן להוסיף כבד אווז, שמשדרג ונותן טאצ' יוקרתי. לילדים מוצע תפריט תואם ובו המבורגר, פסטה ושניצל במחיר אחיד של 39 ₪, ותפריט עסקי בשלוש רמות מחיר (59/109/129 ₪) בתוקף עד 18:00. מדי פעם מתקיימות במקום סדנאות בישול אשר חוסכות לפודי'ז מהשרון את הצורך לנסוע למרכז. 
ארצ'י, ביתן אהרון, 09-799-8681
שעות פעילות: א'- שבת 12:00 - חצות

>> היו הראשונים לדרג את ארצ'י

ארצ'י ביסטרו בר. צילום מתוך דף הפייסבוק של המסעדה

 

 


תמונות בעמוד הבית ובראש העמוד: מוזה בהר. צילום: בן יוסטר

 

 

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER

כתבות נוספות של שרון בן דוד

5 מסעדות בשר אחרות
מתחם שרונה
6 מסעדות חדשות בירושלים
הפתיחות - מסעדות חדשות בתל אביב
חמש מסעדות חדשות בתל אביב - יוני 2014
חמשת הלייט נייט המומלצים בתל אביב
 4 ביולי 2014 - לא על ההמבורגר לבדו
חדשות מרץ מהצלחת-תל אביב
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל