פסטיבל תבלינים בשלו ביער
מסעדת שלו ביער בקריית טבעון חברה לחוות התבלינים השכנה בבית לחם הגלילית לשיתוף פעולה קולינרי והפיקה לראשונה פסטיבל שישלב תערובות תבלינים יחודיות יחד עם מטעמים פרי ידיו של שף המסעדה, מוחמד מסארווה.
הפסטיבל שימשך על פני 15 ימים (27.2- 13.3) יכלול בתוכו מנות מיוחדות ממטבחו של שף הבית של שלו ביער בליווי ויעוץ של אבי ציטרשפילר, תבלינאי ועשבונאי מחוות דרך התבלינים. תפריט הספיישל יוגש בשעות הצהריים והערב. בין המנות: ירכי פרגית בציפוי על קרם בטטה ושעועית ירוקה. הציפוי מורכב מתערובת סאטה פרגיות של חוות דרך התבלינים המכילה בוטנים, לימון פרסי, עלי ליים, ורדים וקארי הודי ומנת פירות ים ברוטב מרווה ופטרוזיליה על מצע פירה ורוקט. הרוטב מתובל בתערובת של שרימפס בחמאת מרווה של חוות דרך התבלינים המכילה שום, בצל, מרווה ופטרוזיליה.
פסטיבל ניוקי בפיאנו פיאנו
אחת לשנה חוגגת העיר ורונה פסטיבל המשמר מסורת עתיקה בת למעלה מ-470 שנה, שמציין את סיום המגיפה שפקדה את העיר בשנת 1660. בתום המגיפה החלו תושבי העיר לציין את סוף תקופת הסבל והרעב באמצעות חלוקת ניוקי לתושבי העיר. ברשת המסעדות האיטלקית פיאנו פיאנו מיקנעם וכפר סבא החליטו לקיים מיני פסטיבל ניוקי עבור הקהל הישראלי. פסטיבל הניוקי יתחיל ב-28.2 ויסתיים שלושה שבועות לאחר מכן ב-21.3. השף הראשי של פיאנו פיאנו, שף רועי חנין, בנה יחד עם השפים של הסניפים ביקנעם וכפר סבא תפריט ספיישלים שכולו על טהרת הניוקי, שיוגש לצד תפריט המסעדה. בין המנות: ניוקי סלק במילוי גבינת קממבר (56 ₪), ניוקי תפוחי אדמה ברוטב שמנת פורצ'יני ופטריות פורטבלו (56 ₪) וניוקי תפוחי אדמה ברוטב קרבונרה עם אפונת גינה (58 ₪).
לייט נייט במוזס
רשת ההמבורגרים מוזס, משיקה לייט נייט חדש בשיתוף מועדון החתול והכלב. החל מהשעה 23:00 יושמע בסניפי הרשת פלייליסט של אחד הרזידנטים המובילים של החתול והכלב (גיא מנצור, סער זנגלביץ', אסי קוז'אק ואחרים), ולתפריט הלייט נייט הקיים מצטרפת ארוחה מושחתת במיוחד, "ארוחת החתול והכלב" הכוללת דאבל צ'יז בורגר עם בייקון / חזה אווז + תוספת (59 ₪).
תפריט חורף זוגי בטרומפלדור 10
הביסטרו הרמת שרוני טרומפלדור 10 מציע תפריט חורף זוגי עם מנות מיוחדות וייחודיות במחיר נוח של 264 ₪ לזוג. התפריט מוגש מידי יום, למעט שישי בערב. את הארוחה יפתחו האורחים בקוקטייל קמפרי הדרים חורפי או בכוס יין הבית. במסגרת הארוחה נהנים הסועדים מ-3 מנות ראשונות לזוג: רוסטביף עם איולי, גרבלקס סלמון וסלט קלמארי; מנת ביניים של קפלצ'ו; מנה עיקרית לכל סועד של סלופי ג'ו (נתח בקר, מפורק ומבושל בברביקיו וקפה) עם פוטייטוס או של נתחוני פילה בקר עם ניוקי ברוטב פורט בלסמי; קינוח זוגי לבחירה.
סושיאל קלאב חוגגת 4
הסושיאל קלאב תציין במשך שבוע שלם את חגיגות יום ההולדת הרביעי שלה במסיבה איטלקית גסטרונומית. בין התאריכים 23.2-1.3 יוגש במסעדת השף תפריט מיוחד שהרכיב השף מיכאל גרטופסקי, בו מככבות מנות ספיישל מאזורים שונים מאיטליה. התפריט יוגש בנוסף לתפריט הקבוע. המיקסולוג מוש בודניק, בנה תמהיל מדויק של תפריט אלכוהול איטלקי, בו יככבו יינות איטלקיים, קוקטיילים ויינות מבעבעים של מרטיני וגראפות מיוחדות. המסעדה תעוצב בסגנון איטלקי קלאסי, והמוזיקה האיטלקית ישמחו את האורחים. בין המנות הראשונות: טונה לבנה כבושה בשמן זית, לימון ופלפלים חריפים (38 ₪), כבדי עוף "קצוצים על הסכין" עם מרווה וברוסקטה (32 ₪). מהפסטות: לינגוויני וונגולי "אלי-אוליו סטייל" (88 ₪), ריזוטו עשיר עם זנב שור ומח עצם (82 ₪).
יום צ'ה מחדשת תפריט
השף יענקלה שיין מחדש ומרענן את התפריט של בר האוכל האייסתי יום צ'ה במגוון מנות נודלס: נודלס עוף, נודלס חזה אווז מעושן, נודלס פירות ים ברוטב ביסק סמיך ומתקתק ונודלס טבעוני מרגש עם ענני הטופו משי בטמפורה. נודלס ביצים (עבות), עוף, אפונה, ברוקולי, פאק צ'וי, במבו שוט ונבטים (38 ₪), נודלס ביצים (דקות), חזה אווז מעושן, פטריות פורטבלו, פיטריות שמפניון ואפונה (42 ₪), נולדס אורז, שרימפס בלק טייגר, ביסק אפונה ופאק צ'וי (49 ₪), נודלס טבעוני של אטריות שעועית וכל הירקות שיש לנו בתוספת טופו טמפורה (44 ₪). כל מנות הנודלס מוגשות בתוספת כוס תה קר.
יקב נעמן מתארח בג'אפה
יקב נעמן המשפחתי יתארח ב-27.2 לערב אינטימי ב-Jaffa - מיזם ערבי היין, הקולינריה והג'אז של דולב גבעון רוטר, אשר יארח בביתו 16 אנשים סביב שולחן. במסגרת הארוחה ניתן יהיה ליהנות מדבריו של יינן היקב רמי נעמן, מיינות היקב מאזור רמות נפתלי, וממנות של השף עמרי נעמן. מהתפריט: פורטרובי 2011, פורט פירותי, שיוגש בצד פינוקי בריוש; רוזה 2011, שיוגש עם דג לבן ברוטב אגסים; קטיפה שחורה 2009 עם ברזאולה אדום ולבן; קברנה פרנק 2011, שיוגש בצד חגיגה חורפית מרעננת; קברנה סוביניון 2008 ופטיט ורדו 2010, לצדם תוגש מנת "פרה רועה בגינה, אחו ויער"; סגול עמוק 2009, בלנד של ארבעת זני בורדו, בצד גבינות עם קולי של קברנה סוביניון; ולקינוח יוגשו פורטוני 2005, שבוקבק לאחר 8 שנים בחבית, ומנת ים-בה שוקולד. (220 ₪ לאדם או 400 ₪ לזוג).
להזמנות: 052-3180033
תמונה בראש העמוד: שלו ביער. צילום: אגמדיה
תמונה בעמוד הבית: פיאנו פיאנו. ניוקי רמיניולו. צילום: אגמדיה
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת