מסעדות מבפנים
לאחר פיילוט שהתקיים בחודש יולי האחרון ועלה על כל הציפיות, יתקיים בעיר בסוף חודש החודש (26.2-1.3) אירוע יחיד ומיוחד וראשון מסוגו בשם מסעדות מבפנים. במסגרת הפרויקט יפתחו עשרות מסעדות ובתי אוכל ברחבי תל אביב-יפו את דלתותיהן למבקרים ויעניקו לחובבי האוכל, הפודי'ז, לצעירים שחולמים יום אחד לפתוח מסעדות משלהם, וגם לאנשי המסעדות הצעירים, מארחים, ברמנים, מלצרים ומנהלים, לקוראי ולכותבי הבלוגים, הזדמנות להיכנס אל "חדר ההלבשה" של המסעדות הכי מסקרנות בעיר. תפריט הפרויקט יעביר את הסועדים חוויה חד פעמית, מגוונת ויוצאת דופן הכוללת מפגשים עם השפים של המסעדות המעניינות ביותר בתל אביב-יפו, שיחה והיכרות איתם ועם הקונספט של המסעדות, סיור בחלקים השונים של המסעדה, או בסביבתה, והצצה לפינות שסגורות בדרך כלל בפני האורחים, טעימה מהיומיום המעשי של שף במסעדה והזדמנות לבשל מנות דגל תחת הנחייתם של השפים (וכמובן, גם לאכול אותן). בין המסעדות, השפים והמסעדנים המשתתפים בפרויקט: חיים כהן, ארי ירזין, רימה אוליברה, איל לביא, מנה שטרום, הילה אלפרט, לאון אלקלעי, "מר קדמוני" (דעאל שלו), אוראל קמחי, R2M בראסרי, דייויד פרנקל, רועי ענתבי, ניר צוק, הרברט סמואל, עלמה, טאפאס אחד העם, גלידריית אניטה, מסעדת פסטל, אביבית פריאל, אביב משה, רביבה וסיליה, יאיר יוספי, אורנה ואלה, איקה "שוקולד" כהן, בליני, גדרה 26, החלוצים, חג' כחיל, יהלומה לוי, עופרה ואבי גנור, צבי אבישר ועוד.
לאתר מסעדות מבפנים
קיוטו מתארחת בשגב אקספרס
בכל יום ראשון מתארחת מסעדת קיוטו היפנית מהרצליה פיתוח במסעדת שגב אקספרס בראשון לציון. שיתוף הפעולה בין המטבח היפני של קיוטו למטבח הים תיכוני של שגב יצר מנות מעניינות ביותר, כמו: קיוטו סנדוויץ' - 4 יחידות של משולשי סושי במילוי סלמון וטונה קצוצים, מיונז פיקנטי, בצל ירוק ואבוקדו עטופים בפירורי טמפורה ואביקו (59 ש"ח) וספייסי טונה קראנצ'י - 6 יחידות של טונה פיקנטית, בצל ירוק, פירורי טמפורה ואבוקדו עטופים בטונה ואבוקדו.
המסעדה קפה מיכל
קפה מיכל האהוב והמוכר מדיזנגוף פינת ז'בוטינסקי קיבל לאחרונה רישיון לפעול כמסעדה, ומשיק בימים אלה תפריט חורף חדש לצד המנות המוכרות והאהובות. התפריט כולל גם מנות טבעוניות ומגיש בשעות הצהריים ארוחות עסקיות. בין המנות החדשות בתפריט: פריטטה תפוחי אדמה מוצרלה וטימין, סביצ'ה דג ים עם אטריות שעועית כוסברה ושומשום שחור, פטוצ'יני ראגו ציידים עם ירקות שורש, יין לבן וטימין ותבשיל ירקות חורף ושזיפים ביין שמוגש על אורז בר.
ארוחת טעימות בר במלון רוטשילד
מלון רוטשילד משיק ארוחת טעימות על הבר הכוללת שלוש טעימות יין, קוקטייל אפריטיף, מתאבן, שלוש מנות טעימה ראשונות, מרענן חיך, מנת טעימה נוספת, וקינוח ב- 290 ₪.
ארוחת הטעימות תתחיל כאמור בשלוש טעימות יין, כשבכל שבועיים יתארח יקב ישראלי אחר שיציע זנים ובלנדים שונים לטעימה. היקב הראשון שיתארח יהיה יקב בת שלמה (ביום שני, ה- 17.2). תפריט השף המוצע משתנה מסועד לסועד וכולל את מנות הדגל של השף צבי אבישר: דגים נאים המתובלים במינימליזם, פרמנטייה רובושון, צדפות ופילטים של הדגה המקומית הטרייה.
חגיגת כמהין ב- 1910
ערב טעימות חד פעמי במסעדת 1910 על טהרת פטריות הכמהין השחורות. עודד שורצברד- וינר השף של מסעדת 1910 בדגניה מנצל את העונה הקצרצרה של האוצר השחור ועורך ערב טעימות מיוחד על טהרת פטריות הכמהין. השף בנה תפריט מיוחד לערב ושילב בכל המנות את פטריות הכמהין השחורות. בני המזל שיפקדו את המסעדה בערב זה ייהנו מאווירה מיוחדת. פרט לתפריט החד- פעמי יוגשו לשולחנות יינות שהותאמו במיוחד לתפריט. למרכז השולחן יוגשו פוקצ'ה ומטבלים: קרם חצילים, איולי כמהין שחורות וחמאת בזיליקום וכן קפוצ'ינו אפונה ירוקה עם ראגו ערמונים ושעועית לבנה בשילוב כמהין שחורות. בנוסף, טרטר דג ים ארטישוק קונפי, שאלוט צלוי, קציפת כמהין, עשבים פריכים וחלמון שליו. למנות הביניים ניתן לבחור בין ניוקי תפוחי אדמה, חמאת מרווה ויין לבן, ברוקולי אורגני וכמהין שחורות לבין לינגוויני כמהין שחורות, קרם שמנת פרמזן ותרד טרי. בעיקריות הבחירה היא בין צלעות טלה, ירקות אביב צלויים, דמי גלאס טלה ועשבי בר, קליפות הדרים וכמהין שחורות לבין פילה דג ים, פירה תפוחי אדמה ומחיית כמהין, קציפת סרטנים ואספרגוס. הקינוחים ללא כמהין: כנאפה עם תפוחי עץ מקורמלים, גלידת רום וצימוקים וסירופ ורדים או פנקוטה קפה, קרמבל הל ורוטב אספרסו עם טויל שוקולד לבן. 300 ₪ לאדם.
ערב ערק מצדה באדלה ביסטרו רמת ישי
שיתוף פעולה מעניין וייחודי בין אדלה ביסטרו שברמת ישי ומזקקת הבוטיק ערק מצדה מהכפר מעיליא בגליל המערבי הוליד ערב ערק מיוחד שיתקיים ביום חמישי, ה-20.2 החל מהשעה 20:00 באדלה ביסטרו. הסועדים ייהנו מערב קונספט מיוחד שבו יוגשו מנות שבושלו בשלושת סוגי הערק שמיוצרים במזקקה לפי מיטב המורשת הלבנונית. בין המנות שיוגשו: מנות ראשונות של גספצ'ו ערק (26 ₪), אנטיפסטי שומר עם קונפי שום ערק ( 28 ₪), לעיקריות: שרימפס ברוטב עגבניות שרי, פטרוזיליה, שמנת מתוקה ונגיעות ערק (48/62 ₪), טרטיני כבד עוף מקורמלים עם נגיעות ערק בקישוט עלי מיקרו (56 ₪), פרגיות במרינדת ערק עם עגבניות שרי, כוסברה וסילאן בליווי אורז (76 ₪) ולקינוח קרם ברולה בניחוח ערק. בנוסף ייהנו הסועדים מטעימות ערק מצדה שיזרום חופשי במשך כל הערב, ומאתנחתא של הרצאה והסבר על תהליך זיקוק הערק לפי מיטב המורשת לבנונית מפי וודיע חדיד מבעליה של המזקקה.
תמונה בעמוד הבית:
משתתפי פרויקט מסעדות מבפנים. צילום: איליה מלינקוב
תמונה בראש העמוד: מסעדת 1910. צילום: אסף ארז
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת