פסטיבל המטבח הצרפתי מחמם מנועים ויוצא לדרך בפעם השנייה בישראל. את האירוע יזמו שגרירות צרפת בישראל, המכון הצרפתי בישראל, UBIFRANCE והמחלקה הכלכלית של שגרירות צרפת. "SO FRENCHY SO TASTY" ייערך השנה ב-6 ערים ברחבי הארץ: תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה, מצפה רמון ונצרת.
בפסטיבל משתתפת נבחרת מכובדת של 19 שפים מובילים מצרפת, אשר ירכיבו תפריט עם שפים ישראליים מ-19 מסעדות מקומיות, ויציעו לקהל הישראלי לחוות מנות מהמטבח הצרפתי המשובח בין התאריכים 9-12 בפברואר 2014.
לצד הארוחות יתקיימו אירועים נוספים: כיתות שף וסדנאות לקהל הרחב, מפגשים לימודיים עם תלמידי בתי ספר, ארוחות גאלה וסיורים קולינריים שבהם יבקרו ויערכו היכרות עם יצרני שמן זית, יין, ירקות, פירות וגבינות מרחבי הארץ. שגריר צרפת בישראל, פטריק מיזונאב, יקיים ערב פתיחה חגיגי ב-9 בפברואר בחסות המותג Remy Martin בו יארח את השפים הצרפתיים והישראלים לערב היכרות וארוחת ערב משותפת בבית השגריר ביפו בשילוב בר קוקטיילים מבית Remy Martin.
השף אביב משה ממסעדת מסה, אחד השפים המשתתפים בשבוע האוכל הצרפתי, מספר: "אין ספק שצרפת היא אחד מעמודי הקולינריה הגדולים בעולם, ואנו שמחים להשתתף באירוע. אני באופן אישי מאוד אוהב את הבישול הצרפתי ומתחבר לשיטות הבישול המתקדמות שלהם. מקורות ההשראה העיקריים שלי הם השפים אלן דוקאס, ג'ואל רובשון ומרק ורה. במהלך שבוע המטבח הצרפתי אבשל במסה עם השף סטפן פרואדוו ממסעדת לה פנטין לטור, בעלת 4 מצנפות בגומיו (מוכר בארץ מתכנית הריאלטי "קרב סכינים" ש.ש). ביחד נבנה ארבע מנות, שתיים מהן מידי הזהב של סטפאן ושתיים פרי יצירתה של מסה".
המסעדות המשתתפות בפסטיבל
תל אביב - הוטל מונטיפיורי, דלאל המסעדה ודלאל הקונדיטוריה, אוליב ליפ, פאסטל, שילה, מול-ים, מסה, KITCHEN MARKET, פופינה, פלי מרקט ולה רפובליקה.
ירושלים - פרה על הגג ואדום
חיפה - הנמל 24 וביסטרו וניה
נצרת - דנטה
באר שבע - סמילנסקי טאפאס בר
מצפה רמון - CHEZ EUGENE
ארוחת גאלה בירושלים
ביום שלישי, 11 בפברואר, תתקיים בצהרי היום ארוחת גאלה במסעדת פרה על הגג במלון לאונרדו פלאזה בירושלים. את המנות בתפריט ירכיבו ויבשלו 5 שפים: שף שלום קדוש, השף הראשי של רשת מלונות פתאל, שף ליונל לוי ממסעדת אינטר קונטיננטל מרסיי, שף אביב משה ממסעדת מסה, שף גיום גומז, שף ארמון האליזה בפריז ושף סטפן פרואדוו ממסעדת לה פנטין לטור.
סדנאות וטעימות לקהל הרחב
ביום רביעי, ה- 12 בפברואר יעבירו השפים מאסטר קלאס וטעימות פתוחות לקהל הרחב במלון שרתון תל אביב (בתשלום). בשעה 13:00 יציג שף משרד החוץ הצרפתי, טיירי שרייה, למנה ראשונה את המתכון שלו למילפיי סלמון מעושן עם ירקות פריכים, בשעה 14:30 שף אוליבייה ארלו ממסעדת לה שנסלייר יציג את המתכון שלו למנה עיקרית של דג לברק ממולא בזיתים, פירות הדר, שומר ומיץ תבלינים. בשעה 16:00 שף סבאסטיין אנז'ו ממסעדת לה רלה דה מואן יציג את המתכון שלו לטארט לימון, הקינוח האהוב ביותר על הצרפתים.
תצוגת השולחן הצרפתי המסורתי
במסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב תתקיים במשך השבוע תצוגה של השולחן הצרפתי המסורתי, המנות יוגשו בכלי השולחן הידועים מפורצלן צרפתי תוצרת Haviland & Co. Limoges ועיצוב השולחנות במסעדה יופקד בידי Yves Delorme Palace home.
לתכנייה המלאה של הפסטיבל -להרשמה לסדנאות ולהזמנת מקומות במסעדות
התמונות באדיבות המכון הצרפתי בישראל
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת