בישול עם יין הוא תמיד אופציה מעולה למקרה שאין לכם ציר בקר, דגים או ירקות מוכן בהישג יד, הטעמים העשירים גם כך של היין משתלבים היטב בכל תבשיל. לקראת ערב השנה האזרחית החדשה מתמלאות החנויות במבצעים משכנעים של יינות מבעבעים חביבים, אז למקרה שהתפתיתם למבצע של ארבעה ב- 100 ונתקעתם עם שלושה בקבוקים מיותרים, חוץ מהאחד שאתם מתכננים לפתוח בחצות, הנה כמה מתכונים קלילים לארוחת חג מבעבעת במיוחד.
מולים ירקות חורף ושמפניה
מצרכים (4 מנות):
1 קילו מולים טריים
4 גזרים
2 שומר
1 סלק
1 כרישה קטנה
100 גרם חמאה
חצי כוס שמפנייה או יין מבעבע אחר
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. חותכים את הגזר לטבעות גסות בעובי ס"מ אחד, את השומר חותכים לרבעים ואת הכרישה לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
2. עוטפים את כל הירקות ביחד בנייר אפייה עם כף שמן זית ומכניסים לתנור ב 180 מעלות למשך שעתיים.
3. לאחר שהירקות התרככו מוציאים אותם מהתנור וחותכים גם את הסלק לקוביות.
4. מחממים סיר קטן ושופכים לתוכו את השמפניה ואת החמאה ,לאחר שהשמפניה מגיעה לרתיחה מוסיפים את הירקות ואת המולים ומכסים .
5. פותחים אחרי דקה ומערבבים היטב בכף עץ.
6. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.
אספרגוס בשמפניה עם ביצה עלומה ופרמז'ן
מצרכים (ל- 4 מנות):
חבילת אספרגוס ( כ- 25 יחידות )
4 ביצים
2 כוסות מים
חצי כוס חומץ
100 גרם חמאה
50 גרם פרמז'ן
רבע כוס שמפניה
אופן ההכנה:
1. חותכים מהאספרגוסים את הרבע התחתון עד לנקודה שהם לא 'עציים'.
2. בעזרת סכין קטנה מורידים מהגבעול שלהם את העלים הקטנים שלהם (אפשר גם עם קולפן).
3. מרתיחים בסיר קטן את המים והחומץ ביחד.
4. כאשר הם מגיעים לרתיחה פותחים לתוכם בזהירות את הביצים, בגלל נוכחות החומץ, חלבון הביצה נתפס מסביב לחלמון ומתקבלת ביצה עלומה. מוציאים בזהירות עם מסננת לאחר כדקה כאשר החלמון עדיין רך.
5. מחממים מחבת ושופכים לתוכו את השמפניה, מכניסים למחבת את האספרגוסים ומקפיצים ביחד כ-3 דקות .
6. מוציאים את האספרגוס עם מלקחיים ומסדרים על ארבע צלחות.
7. מניחים מעל כל מנה ביצה עלומה.
8. מסמיכים את רוטב השמפניה עם החמאה מוזגים מעל האספרגוסים.
9. מפזרים פרמז'ן מלמעלה ומגישים.
ג'לי שמפניה ופירות יער
מצרכים (ל- 4 מנות):
100 גרם פטל אדום
100 גרם אוכמניות שחורות
100 גרם תותים חתוכים גס
2 כפות סוכר
מקל וניל
חצי בק' שמפניה או יין מבעבע אחר
2 עלי ג'לטין או אבקת ג'לטין צמחית (להשיג בחנויות ייעודיות).
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמפניה לחום בינוני ללא רתיחה ומוסיפים את אבקת הג'לטין, יש להשתמש ביחסים המצוינים על אריזת הג'לטין, הם משתנים ממוצר למוצר.
2. מוסיפים לתערובת 2 כפות סוכר ומקל וניל מחורץ ומערבבים.
3. לוקחים את הפטל, האוכמניות והתותים ( ניתן להוסיף כל פרי שתירצו ) ומערבבים לתוך הסיר.
4. מעבירים את התערובת הנוזלית לארבע כוסות יין אישיות כשבכל כוס יש מספיק פירות.
5. מכניסים למקרר לשעתיים עד להתגבשות ומגישים.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת