פאסטל
כשם שכל בית צריך מרפסת, כך לכל מוזיאון מגיעה מסעדה. פאסטל, בראסרי מודרני, התמקם בגינת האגף החדש של מוזיאון תל אביב, מול גן הפסלים, מצטרף לטרנד המסעדות שנפתחו בשנים האחרונות במוזיאונים בערים מובילות בעולם. הבעלים מוכרים מעולם המסעדנות והאירוח: תדי שאולי ואיציק חנגל (דובנוב 8, ג׳קומטי ועוד), צביקי עשת (מנכ"ל קבוצת ארקפה לשעבר וכיום ביסטרו גרינברג), דוד קישקה (מנהל רפאל לשעבר), טלי אנג'ל ואלון צצ'יק (הפקות אירועים). העיצוב הופקד בידי האדריכלים אלון ברנוביץ' ואירינה קרוננברג, שתכננו חלל מרכזי השואב השראה ממעטפת הבניין בשילוב אלמנטים מעולם הביסטרו בצרפת, מרפסת ישיבה עם בר חיצוני ובר פנימי אינטימי למעשנים – ה"קוקון". בכל אחד מהחללים מגוון סוגי ישיבה המציע חוויית בילוי משתנה, מנשנוש לפני ביקור בתערוכה ועד ארוחה מלאה. על המטבח מנצח טיבו ברה, עד לאחרונה שף שגריר צרפת בישראל, שתכנן תפריט הכולל קלאסיקות מהמטבח הצרפתי והאיטלקי בגרסאות עדכניות, המתבססות על חומרי גלם מקומיים: פואה גרא (76 ₪), סרדינים כבושים על בצק עלים וירקות (52 ₪), שוק ברווז קונפי (88 ₪), מנות פסטה צמחוניות (54-68 ₪), סלטים וקינוחים יפהפיים (כ-50 ₪ בממוצע). ארוחות עסקיות מוגשות בימים א- ה בשעות 12:00-17:00 - כשבמחיר המנה העיקרית מקבלים גם מנה ראשונה וקינוח. המסעדה אינה מיועדת לבאי המוזיאון בלבד ונגישה כמובן גם לסועדים מבחוץ.
פאסטל
שדרות שאול המלך 27, תל אביב, 03-6447441
שעות פעילות בתקופת ההרצה: א'-שבת 12:00- חצות
Yum Cha
השף יענקלה שיין (שיין אנד שארפ) לא נח לרגע והחודש נכנס למדור עם Yum Cha - Asian food experience, בר אסייתי חדש. הקונספט הוא להגיש עשרות מנות אסייתיות שונות במחירים נגישים, על רקע עיצוב צעיר וחווית בילוי קלילה ובריאה. במרכז התפריט עומדות מנות הדים סאם במילויים שונים (19-44 ₪ ל-3 יחידות), דוגמת דים סאם בס אורגני ואספרגוס, דים סאם שרימפס וערמוני מים, בקר וכמהין, עוף וירקות ועוד. אחריהן צועדים בגאון הבאו (לחמניות מאודות), מנות ראשונות מכל קצוות יבשת אסיה כגון גאדו גאדו (42 ₪) – סלט חם קר של ירקות טריים ומאודים, כרובית ברוטב בוטנים וספרינג רול וייטנאמי (39 ₪). במנות העיקריות (64-123 ₪) תפגשו את מנת הקארי הירוק התאילנדי עם עוף או שרימפס ברוטב טום יאם. הבר ממוקם באותו מבנה בו שוכנת מסעדת "שיין אנד שארפ" המתמחה בבשר, ומציע לסועדים המגיעים לסביבה אופציות אכילה שונות מבחינת סגנון ומחיר.
Yum Cha
יגאל אלון 65, תל אביב, 03-5364762
שעות פעילות בתקופת ההרצה: א' –ה' 12:00-17:00.
בקרוב תיפתח המסעדה כל ימות השבוע וגם בשעות הערב.
G CAFÉ
עוד אחד שלא עומד במקום הוא השף גיא פרץ. "אנדיב", מסעדת שף בבעלותו, נפתחה לפני חודשים ספורים במלון WEST באשדוד ועתה זוכה העיר הדרומית ל- G CAFÉ - סניף ראשון מרשת בתי הקפה בניהול חברת gf&b Service בה שותף גיא פרץ יחד עם נאור פרץ, המתמקדת בהקמה ובתפעול בתי קפה באתרי תיירות. תפריט חלבי מציע ארוחות בוקר מכל העולם (כ-45 ₪ בממוצע) – וכולל מנות שכיף להתעורר איתן כמו בוקר מרקש, בוקר באגם ובוקר בשאנז אליזה. עוד תמצאו שם מאפים מהטאבון (כ-25 ₪) ומנות ספיישל ממטבחים שונים: ארטישוקים צרובים בפרמזן וקונפי עגבניות, טאפאס אנשובי, שמאלץ הרינג (28 ₪ כל אחד), סלטים (כ-55 ₪), דגים, פסטות וכמובן קינוחים. בית הקפה החדש ממוקם בפארק אשדוד ים מול הים, על גדות אגם שבמרכזו המזרקה המוזיקלית היחידה בארץ. אחת לכמה זמן מתקיים מופע מרהיב של קרני אור וזרמי מים צבעוניים ש"רוקדים" לצלילי מוזיקה, מעין גרסה משופרת לבלאג'יו בווגאס. בחלל סמוך נמצא ה-G LOUNGE, המיועד לאירועים פרטיים.
G CAFÉ
פארק אשדוד ים, מול חוף הקשתות (רחוב אקסודוס 32), אשדוד, 08-6484164
שעות פעילות: א'-ה' 8:00-חצות,
ו' - 8:00 עד שעה לפני כניסת השבת,
מוצ"ש – שעה אחרי צאת השבת עד אחרון הלקוחות
אספרנסה
השף משה בסון מוכר היטב בירושלים וגם מחוצה לה בזכות מסעדת "אקליפטוס" במתחם חוצות היוצר. להשלמת החוויה וכאופציה קלילה יותר, פתחו הוא ובנו הצעיר רוני, ממש מעליה את קפה אספרנסה. בית קפה חלבי שיושב בנקודה אסטרטגית, ממש מעל פארק טדי קולק החדש עם נוף הצופה אל משכנות שאננים, חומות העיר העתיקה ומלון המלך דוד. בית הקפה מחולק לשני חללים חיצוניים, מרפסת וחצר רחבת ידיים. עציצי עשבי תיבול מספקים לא רק צבע ירוק אלא משתלבים בתפריט המבוסס על חומרי גלם מקומיים ואיכותיים. בתפריט ארוחות הבוקר ניתן למצוא מגוון עשיר הכולל את בוקר אספרנסה (52 ₪) - קרואסון טרי במילוי גבינת שמנת, ביצה עלומה, גבינות ורוטב הולנדייז המוגש עם סלט תרד קר, או שקשוקה (48 ₪) עם לחם ומטבלים תוצרת בית. בשעות היום המאוחרות יותר, ניתן ליהנות ממנות מכל העולם עם טאצ' ישראלי- מקומי- ירושלמי, כמו פוקאצ'ה מסח'אן (44 ₪) חציל שרוף על האש, טחינה הר ברכה וזילוף יוגורט ורימונים או ניוקי סלק (70 ₪) במילוי קממבר ופיסטוק חלבי בחמאת מרווה. את תפריט האוכל מלווה תפריט יינות ותפריט קוקטיילים מקוריים, כשבמחלקת הקינוחים בולטת כנאפה מתוצרת בית. מקום נעים עם אווירה צעירה, שניתן לבלות בו משעות הבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה.
קפה אספרנסה
חטיבת ירושלים 14, חוצות היוצר, ירושלים, 02-5900007
שעות פתיחה בתקופת ההרצה: א'-ה' 9:00-23:00,
ו' - 9:00 עד שעה לפני כניסת השבת,
מוצ"ש - חצי שעה אחרי צאת השבת עד 23:00
כתבות נוספות של שרון בן דוד
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת