קזינו סן רמו
מה עושה המיתוס של שנות ה-70 ביפו? קבוצת בר מרגוזה ומסעדת איטלקייה בפשפשים חברה בשנה האחרונה לאנשי התוכן והלילה דן בסמן ואילון ברגמן, לצורך ייבוא מאסיבי של די ג'ייז ואמנים מחו"ל. העשייה המשותפת הולידה צורך לקחת את הדברים צעד קדימה ולמצוא מקום שהקבוצה תוכל לקרוא לו בית וכך נמצא חלל בעל תקרות גבוהות בבניין לשימור ברחבת תיאטרון גשר, לצד דקלים ומזרקה. לקבוצה חבר שף גיא הראל, שחזר לאחרונה מצרפת לאחר לימודים בקורדון בלו והתמחות אצל ג'ואל רובישון וכך קם קזינו סן רמו, מקום של אווירה ואוכל. התפריט משתנה במהלך שעות היום ממאפים, מיצים טבעיים וקפה בשעות הבוקר המוקדמות אל תפריט בוקר עשיר ולא קונבנציונלי הכולל פריטטה ספרדית, רושטי עם קריספי בייקון, ביצי עין וקרם פרש וקרואסון פרושוטו ואמנטל. תפריט הצהריים מכיל מנות קלאסיות דוגמת סלט קיסר עם עוף/שרימפס, המבורגר עם בייקון ואמנטל וביף בורגיניון. תפריט הערב כולל מנות קטנות לצד אלכוהול (האפי האוור 1+1 על כל האלכוהול בין 18:00-21:00) דוגמת ארנצ'יני (כדורי ריזוטו מטוגנים במילוי מוצרלה) עם קולי פלפלים, ברוסקטת קלמרי סגול או סלט שעועית ירוקה עם בייקון ושקדים. המחירים נעים בין 32-52 ₪ למנה.
קזינו סן רמו
נחמה 2, ת"א
שעות פעילות: א'-שבת 7:30 עד אחרון הלקוחות
ערמונים צמח
מסעדת ערמונים שבמושב סגולה הסמוך לקריית גת פותחת סניף חדש בצמח לטובת מטיילים ותושבי האזור. בדומה למסעדת האם העקרונות עליהם נשענת המסעדה החדשה שם השראה ממטבחי הים התיכון בשילוב אווירה נעימה. אפשר לשבת בפנים בחללים מעוצבים או במרפסת רחבה וליהנות מתפריט הנשען על תוצרת מקומית מהגליל. בין המנות הראשונות ניתן למצוא פטריות שרדונה - פטריות שמפיניון מוקפצות בשרדונה, שמנת וערמונים או סלט ערמונים חם עם פטריות שמפיניון טריות, פלפלים קלויים וערמונים מסוכרים (49 ₪ כל אחד), וספיישל כבד אווז (89 ₪). במחלקת העיקריות בולטים צלעות טלה בניחוח ערמונים (109 ₪), סטייק פרגית מקורמלת וטימין (114 ₪) וטורנדו רוסיני (149 ₪). המסעדה נמצאת בבעלות קבוצת יר'מ של משפחת יפרח, שהיא גם הבעלים של מתחם האירועים היוקרתי נסיה בצומת ראם (מסמיה). שני סניפים נוספים ברשת ערמונים אמורים להיפתח במהלך 2013 בלטרון ובחמי יואב, במקביל לרכישת מרחצאות חמי יואב שיעברו שיפוץ והקמת מתחם אירועים יוקרתי ואמפי בהשקעת ענק.
ערמונים צמח
חוף צמח
שעות פעילות: א'-ש' 11:30-24:00
VISTA
לסצנת המסעדות המתפתחת בדרום הארץ נוספה חברה חדשה, ויסטה, נוף באיטלקית. כשמבקרים במקום הסיבה לשם ברורה, כי מהחלונות נשקף נוף עוצר נשימה של חוף ימה של העיר אשקלון. שף המסעדה, אופיר, הוא בוגר בית הספר לבישול לה קורדון בלו ובעל ניסיון של 17 שנים בעבודה במטבחים של מסעדות כוכבי מישלן ביפן, ניו יורק, לונדון, פריז ואיטליה. הקונספט שנבחר הוא תפריט מודרני כשר, כאשר בכל מנה יש ייצוג לטעמים מכל קצוות תבל. לדוגמה: נקניקיות מרגז על סלט עגבניות שרי (33 ₪), פיש אנד צ'יפס (41 ₪), סלט קיסר (51 ₪) ונתחי אנטריקוט מוקפצים עם עגבניות שרי ופורטובלו (36 ₪) בראשונות, וכבדים ואגסים (69 ₪), רביולי בטטה ועגבניות תמר צלויות (58 ₪), בורגר הבית (41 ₪ ל-180 גרם ו-54 ₪ ל-22ם גרם) ופרגיות עם צמחי תבלין (72 ₪) בעיקריות. בשעות הצהריים יש עסקיות במחיר 59/69/89 ₪, ובלילה המסעדה הופכת לבר טרנדי עם תפריט סושי תואם (29-38 ₪ לרול).
VISTA
משה דורות 1, חוף דלילה אשקלון
שעות פעילות: א'-ה' 12:00עד אחרון הסועדים, ו' – 10:00 עד שעה לפני כניסת השבת, מוצ"ש - חצי שעה אחרי צאת השבת עד אחרון הסועדים
אנדיב
עוד מסעדה חדשה בשפלה הדרומית. השף גיא פרץ (גספאצ'ו באשקלון, קונפי בחיפה) משיק בימים אלה ממש את אנדיב, מסעדת יוקרה ים תיכונית במלון WEST החדש באשדוד. המסעדה מעוצבת בקו אלגנטי ומשקיפה לנופי הטיילת, שבשעות הערב נראים רומנטיים במיוחד. תפריט בסגנון ים-תיכוני מציע טאפאס בגרסת השף ומנות עיקריות על בסיס נתחי בשר פרימיום מיושנים, מטופלים ועשויים בדייקנות, דגי ים טריים וחומרי גלם איכותיים - שמן זית, עשבי תיבול טריים וירקות בעונתם. לדוגמה: סביצ'ה ים תיכוני, קרוסטיני סרדין כבוש, פלחי סלק חם על עלי אנדיב ובלסמי מצומצם בטאפאס, קרפצ'ו סינטה צרובה ופסטייה מרוקאית בראשונות, ובעיקריות טאג'ין דגים, פילה בס בטחינה, פילה בקר בתמרים ושאלוט, אסאדו על העצם וקדרת ציידים. אגף הקינוחים מתמודד בהצלחה עם אתגר הכנת קינוחי פרווה מקוריים מפירות טריים, שוקולד בלגי, חלבה, ליקרים איכותיים, פירות יבשים ועוד, המתגברים על מגבלת הכשרות. במסעדה 120 מקומות ישיבה, כולל טרסה מול הים ושני חדרי אירוח פרטיים, ל-20 ול-30 איש.
אנדיב
מלון WEST, הטיילת 21, חוף לידו, אשדוד
שעות פעילות: א'-ה' 12:00 עד חצות, שישי בצהריים ומוצ"ש – לאירועים בלבד
כתבות נוספות של שרון בן דוד
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת