מיזם חדש וייחודי העתיד להפתח בתוך חצי שנה, מתעתד לרכז עסקי נישה ובוטיק בליבו של 'מחסן 1' שבנמל יפו המתחדש, ולהציע חוויה קולינארית ססגונית ואותנטית המתמקדת בטעמיה של העיר יפו. המבקרים בשוק הנמל יזכו לחוויה קולינארית ססגונית השואבת את השראתה ממתחמים דומים בעולם (דוגמת EATALY המפורסם בניו יורק). האווירה במקום תיסוב סביב הטעמים, הניחוחות והמראות הייחודיים לעיר יפו: השווקים, המעדניות, הדייגים, והקצבים, המסעדות העממיות, המאפיות, המטבח המקומי ושלל המעדנים אשר הגיעו במהלך ההיסטוריה לעיר הנמל העתיקה. חוויה זו תתרכז סביב כ-25 דוכנים, חנויות ועגלות בשטח של מעל 1200 מ"ר, הכולל בין היתר גלריה, שטחי ישיבה חיצוניים ופנימיים, מעברים ומטבחים פתוחים. תמהיל העסקים במקום ישלב עסקי בוטיק ונישה הנעים על הסקאלה שבין האותנטי והמסורתי לבין העדכני.
מאחורי הקמת שוק נמל ליפו עומדת קבוצת יזמים אותה מובילות ליאורה גנור ועו"ד עירית קסלמן מילט. על הייעוץ הקולינארי לפרויקט הופקד השף רן שמואלי. לדברי גנור וקסלמן מילט, הבחירה ביפו כמוקד להשקעה ולעניין הקולינארי היא מתבקשת: "בשנים האחרונות זוכה יפו להשקעה ולפרחיה חסרת תקדים. אנו מכוונים ליצירת חוויה, תוך חיבור למקום בו אנו שוכנים ומתן כבוד למסורת הקולינארית ולאוכלוסיה המקומית. השילוב הזה בין ישן וחדש, מסורתי ועכשווי – הוא סוד ההצלחה והקסם של יפו".
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת