נגישות
נגישות

מבזק חדשות קולינרי – 30.3.16

פריחת האביב מביאה איתה התחדשות גם בתחום הקולינרי. התפריטים במסעדות מתרעננים, הקוקטיילים הופכים יצירתיים יותר, סניפים חדשים נפתחים והאווירה שמחה. כל מה שקורה עכשיו במסעדות ובתי קפה ברחבי הארץ

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 29/03/2016, 11:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

כשקולינריה פוגשת אמנות
במתחם מסעדת אבראג' שבכיכר קדומים ביפו תושק ב-8.4.16 תערוכתו של טייס הקרב בעבר וטייס אל על בהווה, ארנון קרמר. התערוכה "נוצה בחוף" נוצרה לאורך חופי ישראל בואכה יפו. הצילומים מוגשים על מתכת, פרספקס, נייר ממוחזר וקנבס. מוטי סטרוקובסקי, הבעלים של מסעדת אבראג' - ביסטרו ים תיכוני המתמחה בדגים ופירות ים טריים ובמנות גורמה לפי עונות השנה, החליט גם הפעם לפתוח את שערי אבראג' לאירוע אשר יעצים את ייחודיות המקום. התערוכה תיפתח ביום שישי 8.4.16 בשעה 12:00 בצהריים ותוצג עד ה-8.5.16. יין הבית ומבחר טעימות מיוחדות יוגשו לאורחים. כרטיסים הכוללים את חווית הטעימות בפתיחה ניתן לרכוש אצל אורית סטריקובסקי בטלפון: 054-5607347.

השקת הסניף החדש של רשת JAPAN JAPAN
לפני מספר ימים התקיים אירוע ההשקה של הסניף החדש של רשת ג'אפן ג'אפן בקניון עמי בוטיק בגבעת שמואל. הגיעו לברך את בעלי הרשת, שחר ניר, ראש עיריית גבעת שמואל, יוסי ברודני, סגנו בני סומך, וכן אנשי עסקים נוספים. רשת JAPAN JAPAN היא רשת מזון אסייתית המתמחה במטבח האסיאתי. הרשת בעלת 10 סניפים בפריסה ארצית, והוקמה לפני 6 שנים. מטבח הרשת בנוי על יסודות המטבח הסיני, היפני והתאילנדי. את רוב חומרי הגלם מייצרת הרשת באופן עצמאי, החל מאטריות הנודלס וכלה ברטבים. דגימה מהתפריט: אגרול עוף ויאטנמי (25 שקלים); המלזית – אטריות ביצים עם סלמון בטמפורה (49 שקלים); סביצ'ה סלמון רול – עטוף בצ'יפס סלק בזילוף קרם וואסאבי (45 שקלים).
JAPAN JAPAN גבעת שמואל. צילום: תמוז רחמן
אביב ב-206 גריל בר
מסעדת 206 גריל בר משיקה מנות חדשות, סעודת בשרים זוגית במחיר מיוחד ותפריט אלכוהול משודרג ומוזל. הארוחה מוצעת בימים א'-ה' החל מהשעה 17:00 וכוללת: 2 מנות ראשונות לבחירה: סלט עשבים, קרפצ'יו סלק, כרובית ברוטב קיסר ופרמזן , חומוס 206 קלאסי; 2 מנות עיקריות לבחירה מהתפריט המגוון; קינוח זוגי; 2 כוסות יין או בירה. 206 שקלים לזוג. בין המנות החדשות בתפריט: סלט עשבים, קרפצ'יו סלק, סלט קיסר ועוד. קוקטיילים חדשים: מוחיטו קלאסיקו, בליני קאווה ואפרסק ועוד (22 שקלים).
206 גריל בר. צילום: יחסי ציבור
יום הולדת 8 לקמפאי
מסעדת קמפאי בבאר שבע (רחוב חיל ההנדסה 1) חוגגת 8 שנים של פעילות קולינרית. בין התאריכים 3-7/4/2016 בכל ערב, החל מהשעה 22:00 יחגגו במסעדה עם תפריט ספיישלים, דוכני טעימת סאקי, מיצגים אומנותיים ועוגיות מזל שבתוכן הפתעות הכוללות הטבות ומתנות לסועדים כמו רול סושי מתנה, קינוח מתנה ועוד.

מסעדת השקד עוברת דירה
מסעדת השקד, המוסד התל אביבי הוותיק הממוקמת למעלה מחמישים שנה ברחוב החשמונאים בתל אביב, עוברת דירה לעברו השני של הרחוב. במקביל לשיפוץ, לעיצוב וללוקיישן המחודש, עובר גם תפריט האוכל התחדשות וסידור מחדש. כבודן של מנות הדגל האהובות הנשענות על אבני היסוד של המטבח המזרח אירופאי: האיקרא הלבנה, הכבד קצוץ והדג מלוח נשארו ובהמשך לקו זה יצר הבעלים, חיים שלו, מספר מנות המשלבות בין ישן וחדש, טעמים מוכרים ונוסטלגיים בשילובים חדשים, מסורת וידע רב שנים של טיפול בדגים ופירות ים אשר מתקבלים טריים מדי יום בזכות היחסים ההדוקים עם דייגים איתם יש למסעדה קשרים של שנים. בין המנות החדשות: פלאפל דגים - בשר לוקוס ומוסר עם עשבי תיבול מצופה בשומשום ורוטב יוגורט (49 שקלים); קלמארי במילוי שרימפס וראשי קלמרי קצוצים עם כוסברה ושום (2/4 יחידות) 52/98 שקלים; שרימפס במחבת עם רוטב שום חמאה ויין (109 שקלים) ועוד.
מסעדת השקד. צילום: אנטולי מיכאלו
עסקית אביב בהרברט סמואל
מנות חדשות בעסקית הצהריים של מסעדת הרברט סמואל, לצד המנות הקלאסיות. מחיר העסקית: 88 שקלים והיא כוללת לחם (מלבדי ימי שישי), מנה ראשונה ועיקרית. מוגשת בימים ראשון עד רביעי 12:30-16:00. חמישי 12:30-17:30. שישי 12:30-16:30.
הרברט סמואל. צילום: יחסי ציבור
גוליס בשרונה מרקט
בשרונה מרקט יש קינוח על שחייבים לנסות: 7 כדורי בצק פנקייק ממולאים בשוקולד בלגי, עם רטבים ותוספות, לפי בחירת הלקוח: גלידה איטלקית, מגוון רטבים חמים, תותים בעונה ותוספות צבעוניות.
גוליס. צילום: סלי בן אריה

שוק אוכל חדש בצפון
בקרוב מאוד יושק "אגמון מרקט" – שוק אוכל גדול בסמוך לאגמון החולה, שישתרע על שטח של כ-4,000 מ"ר בהשקעה של כ-40 מיליון שקלים. השוק יכלול תמהיל קולינרי שיורכב מתוצרת גלילית וגם מדוכני שפים תל אביביים מוכרים. השוק נבנה בהשראת שווקי אוכל מצליחים בעולם כמו 'בורו מרקט' בלונדון ו'לה בוקריה' בברצלונה. הוא יהיה פתוח 7 ימים בשבוע מהשעה 8:30 בבוקר ועד 21:00. בין העסקים שיפעילו דוכנים במרקט: מבשלת בירה, בית מאפה גלילי אותנטי, חנות קונספט ליין של יינות הגליל והגולן, חנות תבלינים, "בליקר בייקרי", גלידריית "וניליה" ועוד מגוון רחב של תוצרת העילית של הגליל. מתחם גליליון, כביש 90 (סמוך לאגמון החולה).

מסעדת טאפאס חדשה בירושלים
מסעדת הטאפאס החדשה, מובידה (MOVIDA) של השף קובי קטני, היא המסעדה היחידה בירושלים המציעה מנות שף מהמטבח הספרדי. שף קטני, בעל ניסיון קולינרי עשיר, יצר במובידה תפריט הלוקח מנות מסורתיות מהמטבח הספרדי, הופך אותן למנות שף מוקפדות ומתאים אותן לחיך הישראלי. בתפריט מנות טאפאס,  פאייות, דגים טריים מהשוק, נתחי בשר וקינוחים כמו צ'ורוס ועוד. מובידה, שנקראת על שם 'לה מובידה מדרילניה' (La Movida Madrilena), תנועה תרבותית-חברתית, נהנתנית, שפרחה במדריד לאחר מות פרנקו וחרתה על דגלה ערכים כמו חירות, נהנתנות, דמוקרטיה ואהבה. המסעדה הוקמה במקום בר ה'בורלא' ששכן בקינג ג'ורג'. במסעדה נערכו שיפוצים בעלות של כ-200 אלף שקלים. חלל המסעדה, כ-120 מ"ר המחולקים לשתי קומות, מעוצב בסגנון 'מדרידאי', עם פינת לאונג', בר משקאות גדול, הופעות אמנים וערבי קונספט.

תפריט חדש במזללה
במזללה של השף מאיר אדוני משיקים בימים אלו תפריט אביב חדש פרי יצירתם של השפים מאיר אדוני ואסף שטרן. בין המנות: סלט פירות ים איטלקי שכולל קלאמרי בסוויד, סאשימי דג ים, קולי פסטו, סלסה של שעועית חומה, שאלוט, עגבניות, לימון, לחם אבוד, פרמז'ן ועשבים ירוקים; פילה של אביב – קרם תאנים ואספרסו, בליני ממולאים בקרם כבד, אגוזי לוז, שאלוט מקורמל, דמי גלאס ואמרנה.
מזללה. צילום: אנטולי מיכאלו
ארוחות בוקר במרקט האוס
מלון הבוטיק 'מרקט האוס' ביפו פותח את ארוחות הבוקר לקהל הרחב. הארוחה המוגשת מדי יום בין השעות 06:30-12:00, כוללת מזנון  לחמים ומאפי בוקר פריכים, גבינות, ירקות טריים וסלטים, "סביח אל חיר"- מגש סביח, פינת בריאות ובה אגוזים, צימוקים, פירות יבשים, זרעי פשתן וצ'יה, מבחר מתוקים ועוד. לאלו מצטרפת מנה אישית לבחירה בהזמנה אישית מבין מנות כדוגמת חומוס הבית המוגש עם פיתה טרייה וחמוצים וביצים בצורות הכנה שונות. 80 שקלים לאדם, כולל שתייה חמה ומיצים סחוטים במילוי חוזר ללא הגבלה.

יאם ים בניחוח ערק
שמש, פירות ים בניחוח ערק, מוזיקה טובה ובעיקר ערק לבנוני אותנטי שישפך כמו מים, שיקפיץ ויחמם את האווירה. מסיבת ערק.  זה מה שמתכננים ביאמ-ים מזנון פירות ים (רחוב שד"ל 7 בתל אביב), ביום שישי, 8.4.16, החל מהשעה 12:00. צ'ייסרים של ערק מצדה יזרמו כמו מים באופן חופשי כל המסיבה. יוגשו מנות פירות ים מהתפריט, שבושלו בשלושת סוגי הערק שמיוצרים בזקקת מצדה ממעיליא.
יאם ים. צילום: אפיק גבאי

מסעדת Supra משיקה עסקיות
מסעדת Supra – Georgian joy שנפתחה לפני כחודשיים בשדרות רוטשילד פתחה את דלתותיה גם בשעות הצהריים ומשיקה תפריט עסקיות חדש. קונספט המסעדה: ביסטרו בר עם אוכל מהמטבח הגאורגי וממטבחים אחרים בחבל הקווקאז. על המסעדה מנצחים יחדיו אנשי הקולינאריה דליה היילפרן ויורם סבי והמוסיקאי Tash Tash - מיקי מיראל. הם בעלי קייטרינג גאורגי בינ"ל יוקרתי כבר מעל 30 שנה והוא פרפורמר היוצר בהשראת התרבות הגאורגית. על המטבח מנצח בפועל השף יגור ויינברג. תפריט הצהריים כולל מנות ראשונות לבחירה מתוך מגוון הכולל סלט ירקות גאורגי, באדריג'ני (פרוסות חציל במילוי ממרח אגוזים, שום בצל וכוסברה), סלט תפו"א עם סלמון בעישון ביתי או מרק היום. מחיר העסקיות לפי המנה העיקרית.
מסעדת סופרה. צילום: דניאל לילה
חוגגים את האביב ביקב יפו
יקב יפו משיקים את הסדרה הלבנה של היקב באירוע לקהל הרחב. זוכה מאסטר שף, מסימיליאנו דה מתאו, יגיש מנות אביביות קלילות בהתאמה ליינות החדשים של היקב . החגיגה תיערך בתאריך ה-1.4.16 בין 10:00-16:00 ביקב יפו שבמושב נווה מיכאל, עמק האלה. כרטיסים – 50 שקלים בהזמנה מוקדמת או 60 שקלים ביום האירוע.

היאכט קלאב נפתח
ברחוב הירקון, בשורה הראשונה לים, נפתח בימים אלה היאכט קלאב - רסטו בר. הבעלים של המקום- טל גנץ, גיל סספורטס ואביעד ערבה, אנשי אירוח, אלכוהול ונהנתנים לא קטנים בעצמם, החליטו לפתוח מקום שייתן מענה לאהבה הגדולה שלהם- בילוי איכותי מכל הבחינות, מתובל באווירה מעולה. ביאכט קלאב תפריט אוכל שיצר השף שלומי בוגנים ובו מנות מאגן הים התיכון בצירוף טוויסטים יצירתיים ועכשוויים, אלכוהול משובח, קוקטיילים יצירתיים, מגוון גדול של יינות ייחודיים בכוסות ועוד. בין המנות: קרוק מסייה – בריוש עם ג'מבון וגבינות, מוגש לצד ביצים אפויות בבן מארי עם קרם פרש וסלט ירוק (46 שקלים); סביצ'ה אינטיאס (48 שקלים) ועוד.
יאכט קלאב. צילום: אנטולי מיכאלו
תמונה בראש העמוד: מסעדת אבראג'

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)