נגישות
נגישות

שבוע הקולינריה הצרפתית חוזר לישראל

שבוע הקולינריה הצרפתית יתקיים בישראל בפעם הרביעית. 28 שפים צרפתים יבשלו ב-20 מסעדות, בין התאריכים 7-12 בפברואר בכל רחבי הארץ, ובמקביל יתקיימו סדנאות ואירועים מיוחדים. כל הפרטים כאן

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 09/02/2016, 13:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

הטעם הצרפתי מגיע לשבוע אחד ל-20 מסעדות ו-4 קונדיטוריות ב-6 ערים בישראל: תל אביב, חיפה, ירושלים, באר שבע, עכו וטבריה. So French So Food (זהו שמו של הפסטיבל) הרביעי מתקיים בשיתוף עם עיריית טולוז, רשת שופרסל, הוודקה הצרפתית גריי גוס (Grey Goose) ו-Fly Card של אל על.

28 שפים מובילים מצרפת, עטורי כוכבי מישלן ופרסים בינלאומיים יגיעו לישראל, וביחד עם שפים מקומיים מ-20 מסעדות ו-4 קונדיטוריות ומאפיות יבנו תפריטים מיוחדים ויאפשרו לקהל הרחב לחוות את המטבח הצרפתי.

הפעם יתמקדו במטרופולין הצרפתי הרביעי בגודלו - העיר טולוז (Toulouse) שמעניקה את חסותה לאירוע. בראש המשלחת עומד גם השנה גיום גומז, Gomez Guillaume, השף הראשי של ארמון הנשיאות האליזה ונשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית, ושפים רבים המגיעים מטולוז. נבחרת השפים תחשוף בפניי הקהל הישראלי את נפלאות המטבח הצרפתי בכלל והמטבח של טולוז בפרט, המוכר גם  בזכות תבשיל הקסולה, אבל טומן בחובו מעדנים יוצאי דופן אחרים המתבססים על מוצרים מקומיים. במסגרת "חודש צרפת", תייבא שופרסל לישראל שלל מוצרים צרפתיים חדשים וייחודיים שימכרו רק בסניפי הרשת.

המסעדות המשתתפות (האירועים במסעדות יתקיימו בין התאריכים 8-10.2)
בתל אביב: מלון מונטיפיורי, זבולון 10, דה נורמן, שילה, דלאל, Olive Leaf, דה דה ודה, פופינה, קפה מייסון, מלון דן גורמה, בלו סקיי, פושון שבשרונה מרקט.
בבאר שבע: במסעדת כרמים, שנבחרה זאת שנה שנייה ברציפות כנציגה בדרום ע"י שגרירות צרפת והמכון הצרפתי. השף סהר רפאל יארח את השף ג'ורג קמוזיט ממסעדת un air de famille בטולוז. ג'ורג' נבחר ע"י השף של ארמון האליזה לאחד מעשרת השפים המבטיחים בצרפת.
בירושלים לה רג'נס, פרה על הגג, מונא.
בחיפה: הנמל 24, ביסטרו וניה, גל בייקרי.
בעכו: אורי בורי.
בטבריה: במלונות לאונרדו - מלון רימונים ובחוף גיא.
ובכל הארץ בקונדיטוריות של מיקי שמו.
השף סהר רפאל והשף ג'ורג' קמוזיט במסעדת כרמים בבאר שבע
אירועים נוספים
סדנאות ממיטב השפים הצרפתים - יום חמישי, 12 בפברואר, 19:00-13:00, מלון שרתון, תל אביב: שלושה שפים צרפתים מובילים ייערכו במהלך היום שלוש סדנאות בישול המציגות שלוש מנות גורמה– מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. מנה בכל סדנה.

הכוכב העולה של המטבח הטולוזאי, השף אלקסי סן מרטן Alexis St. Martin, יערוך סדנת המנה הראשונה, בשם "טרילוגיית גבינות". השף מרסיאל אנגיהארט  Martial Enguehart ילמד את המשתתפים לבשל דג ופטריות פורצ'יני למנה העיקרית. ולקינוח, רידהא קאדר Rhida Khader, האופה הטוב ביותר של העיר פריז ומי שהיה הספק הרשמי בשמך שנה שלמה של בגטים לארמון האליזה, יעביר סדנה שתעסוק באפייה בסגנון צרפתי ו"עוגת המלכים".

במקביל ייערכו מאסטר קלאס מקצועיים בבית הספר לבישול דן גורמה הממומנים על-ידי משרד התיירות הישראלי. ב-2011 ישראל וצרפת חתמו על הסכם שיתוף פעולה בכל הנוגע לתיירות. מימון המאסטר קלאס המקצועיים, במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתית על-ידי משרד התיירות הישראלי, מראים את המשכיותו של הסכם זה. אירוע זה מאפשר בכל שנה לשפים צרפתים להיפגש עם עמיתיהם הישראלים ולחלוק אלה עם אלה מהידע שלהם.

ביום שלישי ה-9.2.16, השף ז'ורז' קמוזה  Camuzet Georges מהעיר טולוז, המתארח בבאר שבע, יעביר כיתת אומן ל"אימהות" של עמותת SOS כפרי ילדים, בכפר שבעיר ערד. אירוע נוסף בשיתוף עם העמותה יתקיים במגדל העמק ביום חמישי, ה-11.2.16 בהשתתפות השפים סבסטיאן סאנז'ו Sébastien Sanjou וסטפן פרוש Stephan Paroche, המתארחים בחיפה. השפים יעבירו כיתת אומן ל"אימהות" כפר הילדים ולילדים עצמם.

ביום חמישי, ה-11.2.16, שף ארמון האליזה  גיום גומז Guillaume Gomez, והשפים כריסטוף דוברנייה Christophe Dovergne ודן אבולקיר Dan Alboukheir (השף של בית שגריר צרפת בישראל) יעבירו כיתת אומן של "עוגות יום הולדת" להורי התלמידים ולסגל המורים של קמפוס "ביאליק רוגוזין" בתל אביב, וסדנה לקישוט העוגות לתלמידים. בבית הספר לומדים ילדים מ-48 מדינות ברחבי העולם.

במקביל יתקיים מסטר-קלאס לנשים השוהות במקלט הנשים בטירה, על ידי השף קונדיטורית וואפה לאמרי Wafa Lamri יחד עם פותנה ג'אבר.

האופה פסקל ברבטי Pascal Barbetti מהעיר טולוז יעביר כיתת אומן בסדנת הקונדיטוריה בבית ספר עירוני קריירה "קוקיות" של עמותות "אכפת" – קידום נוער – עיריית תל אביב-יפו. בית הספר דואג לבני נוער אשר נשרו ממערכת החינוך ומציע להם הכשרה מקצועית כדי לשלב אותם במקומות עבודה, בתחומים שונים כגון קונדיטוריה, בישול או עיצוב שיער. הוא ילמד את הנערים ונערות להכין קרואסון.

בעמותה לקידום החינוך בתל אביב-יפו, ה-Jaffa Institute, אחד מהשפים הצרפתים יעביר סדנה למבוגרים אשר מכינים מדי יום ארוחה לילדים נזקקים במועדוניות העמותה. הפעילות תתקיים במועדונית שבשכונת התקווה בתל אביב. 

בבית ספר תיכון שביפו, בו לומדים בני נוער בשיקום ממעמד סוציו-אקנומי נמוך, שלו מספקת עמותת לקט כריכים מדי בוקר, יגיע שף צרפתי כדי להפגין לנערים כיצד לשפר מעט את הכריך שלעתים הינו הארוחה היומית היחידה שלהם. שיתוף הפעולה הם עמותת לקט, בנק המזון הלאומי, ייערך במהלך כל שבוע הקולינריה הצרפתית והחל בערב בפתיחה. ארגון הגג להצלת מזון בישראל יאסוף באמצעות מתנדביו את עודפי המזון מחלק מהמסעדות המשתתפות באירוע ויחלקם לאנשים הזקוקים להם.

לבסוף, ארגון לתת יקיים ערב התרמה מיוחד בשיתוף שגרירות צרפת ביום שלישי ה-9.2.16 במלון קרלטון.

תמונות: יחסי ציבור כרמים ואילוסטרציה thinkstock

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מסעדת לה סטורי – סיפור ירושלמי של טעמים
יוקר המחיה מרים ראש? קבלו מסעדות זולות וטובות
מסעדת 'מלכה וציפי' באשקלון: תל אביב הגיעה לפריפריה
בין ירושלים לטוסקנה: חוויה קולינרית במבשרת ציון
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
9 מסעדות מרקים לחורף חם, יבש ומנחם – וגם מתכונים שהם חובה במטבח
מסעדות חורפיות: המסעדות והמנות שחייבים לאכול בחורף
ככה חוגגים סילבסטר!
מסעדות מומלצות לסילבסטר 2025
ארוחה במסעדת על הנהר (צילום: באדיבות המקום)
מסעדות מומלצות במודיעין? יש דבר כזה!
החופש לאכול: מתכוני עוגיות ללא סוכר וללא פחמימות
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים