בשר מבית טוב: רשת בורגר סאלון מתרחבת
כשאמיר טלמור ורמי גינת נפגשו כדי להגשים חלום ולגדל בקר, הם לא חשבו שיום אחד יקימו רשת מסעדות המבורגרים מצליחה. הכל התחיל מרעיון לפתוח קצבייה ברמת ישי, שתספק לסביבה את הצורך בנתחי בשר איכותיים. מהר מאוד הפכה הקצבייה למסעדה (לימוזין המפורסמת), וכמה שנים לאחר מכן הוקמה רשת בורגר סאלון. כיום היא מונה ארבעה סניפים באזור הצפון והמרכז (טבעון, זיכרון יעקב, חיפה ויקום) בבעלות מלאה, ובימים אלה מתרחבת הרשת לסניפים בשיטת הזכיינות. הסניף ברמת השרון כבר נפתח והתחיל לפעול, ובהמשך ייפתחו בראשון לציון ובקניון סביונים ביהוד.
בתפריט הרשת מככבות, לצד ההמבורגר הקלאסי, מנות מיוחדות כמו המבורגר עם גבינה (שנמצאת בתוך הקציצה), תוספת של נתחי אסאדו מעל הקציצה (מומלץ בחום - מוסיף להמבורגר טעם מעושן ונתחי האסאדו רכים ומצוינים), וגם כריך הסלופי ג'ו המעולה, שאת רוטב הברביקיו שלו מכינים במקום. ויש גם "ילד חדש" – סלופי עוף. נתחי פרגית, ירקות ורוטב נפלא של לימון כבוש, שמעניק לסלופי טעם מיוחד עם טוויסט אוריינטלי. כתוספת אנו ממליצים על טבעות הבצל, למרות שגם הצ'יפס כאן נפלא. אם אתם לא מאוהבי הבקר תוכלו לבחור מהתפריט קציצת פרגית בתיבול מעולה, המבורגר הודו נטול שומן, ואפילו המבורגר סלמון עסיסי. כשניסינו את הסלמון לא האמנו כמה יהיה טעים. ולטבעוניים יש קציצה מיוחד שפותחה כאן במשך חודשים ארוכים של ניסיונות, עד שהגיעו למרקם הנכון.
בורגר סאלון היא לא רשת מזון מהיר. היא אמנם פועלת באותה השיטה, אך האיכות היא איכות של מסעדה. זה מתחיל מהבקר שגדל בחווה בתנאים מעולים ומפנקים (3000 דונם מרעה בעמק יזרעאל, ועדר מצומצם יחסית, כך ששטח המחיה גדול ומרווח), ממשיך בפיקוח על השחיטה, על איכות הנתחים, השינוע והשמירה על הטריות. הבשר נטחן כאן במקום, ממש עם הזמנת המנה, וזה משהו ששום מקום אחר לא יכול להבטיח. אפשר, אגב, לקנות קציצות בקר הביתה. המחיר בהחלט משתלם. אין ספק שחושבים כאן על הכל: על הטריות, על השירות המהיר ללקוח, על העיצוב ששומר על קו אחיד בין המסעדות, הרטבים, הלחמניות המעולות ואפילו על הקינוחים (שאגב, מכינים במסעדה). על מנה חדשה שמתווספת לתפריט עוברת חודשים של עבודה ומבחני טעימה. התוצאה באה לידי ביטוי בתפריט מוקפד שהאיכות בו ניכרת בכל מנה.
מחירים לדוגמא:
וויילד בורגר גבינה 160 גרם – 45 שקלים
בורגר סלמון – 44 שקלים
סלופי ג'ו/עוף – 42 שקלים
שלישיית וויילד בורגר מהקצבייה (160 גרם) – 36 שקלים
שלישיית ווילד גבינה מהקצבייה (220 גרם) – 55 שקלים
206 בפתח תקווה
האחות הקטנה של 206 המיתולוגית בצהלה נפתחה לא מזמן בפתח תקווה (רחוב השחם 30, אזור התעשייה מטלון), וכבר צוברת פופולריות. התפריט של 206 מתבסס על בשרים איכותיים לצד מנות חדשות כמו קרפצ'יו סלק, סלט קינואה אדומה, קציצות עדשים על קינואה וגם החומוס המפורסם הגיע לכאן. המקום רחב ידיים, מעוצב ונעים, ויש אפשרות לקחת טייק אווי. גם ילדים ימצאו כאן מנות מתאימות, ויש מגוון גדול של מנות צמחוניות וטבעוניות. אם אתם מחובבי הבירה בצהריים, או מגיעים לכאן לארוחת ערב, גם תפריט האלכוהול עשיר ובמחירים מצוינים.
ואגב, עכשיו יש גם משלוחים.
תפריט חדש ברשת אנגוס
רשת אנגוס הוסיפה מנות חדשות לתפריט. קדירות טלה חדשות, אוסובוקו בירקות שורש צ'ילי דבש ועשבי תיבול וצוואר טלה בבישול קלאסי ביין אדום , מוגש עם כרוב שרוף וכרובית אפויה; נתחים מיוחדים כמו פיקניה, נתח קצבים וראמפ סטייק ברוטב רימונים; שני סוגים של נקניקיות צ'וריסו - עגל וטלה. מנות נתחי טלה, האחת בתערובת תבלינים הודית ולימון והשנייה עם בצל , עגבניית מדורה וטחינה. מנה חדשה נוספת היא נתחי פילה עם תפוח אדמה, פטריות ושום צרובים על הפלאנצ'ה.
כמו כן, התווסף לרשת סניף חדש - אנגוסרי בעין המפרץ עכו, וסניף מגדל שופץ ונפתח מחדש. אופציה מעולה לנוסעים צפונה, ובמיוחד למטיילים באזור הכנרת והחרמון.
תפריט לילה בסילו
מסעדת סילו מדיטליאנו בחולון משיקה תפריט לילה המוגש 7 ימים בשבוע החל מהשעה 22:30, ומציע מנות קלילות מטאבון המסעדה. המנות מוגשות לצד בירה מהחבית ללא תשלום נוסף (בחלק מהמנות בתוספת 5 שקלים בלבד) בתפריט: פיצות מהטאבון; קנלוני תירס עם בשמל ופרמז'ן; לזניה בשרית ברוטב פומודורו, בשמל ופרמז'ן, קלצונה צ'וריסוס ובירה.
תמונה בראש העמוד: בורגר סאלון. צילום: דרור כץ
תמונה בעמוד הבית: צילום: יחסי ציבור
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת