נגישות
נגישות

שפים מבשלים ביחד בחיפה: פסטיבל א-שאם

שפים יהודים וערבים נפגשים להכנה משותפת של מנות נשכחות מהמטבח הערבי השאמי. מסעדות בעיר התחתית בחיפה יארחו בין התאריכים 8-11 בדצמבר את השפים, ויגישו לסועדים מנות עם אינטרפרטציות אישיות

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 17/11/2015, 14:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בעיר התחתית של חיפה ייפתח פסטיבל א-שאם הראשון, אשר יעסוק בעולם הולך ונעלם של מנות מהמטבח הערבי, מנות נשכחות שאבדו בנוף הקולינרי המקומי. הפסטיבל מתקיים במסגרת החג של החגים 2015 , החוגג מדי שנה את חג המולד וחנוכה בחודש דצמבר בחיפה. את הפסטיבל מפיקה מינהלת עיר תחתית, בניהולם האמנותי של זוכת מאסטר שף - נוף עתאמנה-אסמעיל, ואריה רוזן, שכבר הביא לקהל הישראלי את שבוע האוכל הפולני.

שפים מובילים מהמגזר הערבי יתארחו במהלך הפסטיבל במסעדות העיר התחתית וביחד יתנו פרשנות משלהם למנות מהמטבח הערבי. מן העבר השני, יתארחו שפים מובילים מהמגזר היהודי בחומוסיות העיר התחתית וירקחו ביחד מחווה למאכל שחובק את כולנו - הפיתה המורכבת של המזרח התיכון.

השפים והמסעדות המשתתפות
בין השפים שיתארחו במסעדות חיפה: יוסף זוזו חנא - מגדלנה. מאיר אדוני - כתית, מזללה, בלו סקיי, סזרינה. חיים כהן - יפו תל אביב, חוסאם עבאס - אל באבור, אייל שני - הסלון, חמודי עוקאלה - מגדלנה, דוחול ספאדי - דיאנא, חביב דאוד - עזבה, עמוס שיאון - הלנה, כאמל השלמון - טורקיז, עומר עילוואן - עלה גפן, מועין חלאבי - רולא, אוסאמה דלאל - דלאל, עלאא מוסא - אלמרסא, ארז קומרובסקי, נשאאת עבאס, ג׳ול שלופה - תשרין, חמודי אבולעפיה, יצרנים ומגדלים, בהם, מחלבת גנאיים מבאקה אל גרבייה וערק ג'בלנא מכפר מעליא.

המסעדות המארחות: העוגן, אבו מרון, קלמנ'ס, ביסטרו וניה, ג׳וטי, אום שאקר, כולא, ג׳ק והאפונים, קפה פלמר, הנמל 24, ליבירה, מאיר פתיליות, המעגן, ג׳קו מאכלי ים, דוברין 7, חומוס פאדי ועוד.

המילה ׳א-שאם׳ בערבית, היא המקבילה לאזור המכונה ׳לבנט׳, ממנו הגיע המטבח הלבנטיני. הפסטיבל מוקדש כולו למטבח הערבי השאמי (ألمطبخ ألشامي), שצמח בין חאלב שבסוריה ועד אזור הנגב, בלבנון ועבר הירדן. מול נמל חיפה, ממנו הגיעו אל הארץ עולים מכל קצוות תבל ופגשו באוכלוסיה המקומית, יבעבעו הסירים בעיר התחתית לכבוד המטבח הערבי, שחיבר בין מטבחי ספרד ואשכנז לאדמה המקומית ושמור לו חלק ארי בכינון המטבח הישראלי.

אירועים נוספים בפסטיבל
חאמילאת אלטיב - קולקטיב הנשים מכפר ראמה ייפתח שולחן עגול סביבו יוזמנו המבקרים לשוחח ולהכיר. בכל שעה עגולה תתקיים סדנה להכנת מעמולים. נשות הקולקטיב מכינות עוגיות שההכנסות ממכירתן הן קודש לתמיכה במשפחות נזקקות ועזרה בלימודים לסטודנטים.
ישתתף בפסטיבל. שף מאיר אדוני

חנות זמנית של סינדיאנת הגליל, הגוף המוביל בישראל לסחר הוגן (fair trade) . החנות תציע שמן זית, זעתר, דבש, שקדים, סירופ חרובים, ערק ועוד. היצרנים יציגו את תוצרתם ויערכו טעימות שמן זית של הזנים המיוצרים במפעל שזכו במדליות בינלאומיות.

במהלך הפסטיבל יתקיימו אירועי שיח עם הילה אלפרט, דודו טסה, רונית ורד ועוד. לתכנית המלאה של אירועי הפסטיבל. 

פסטיבל א-שאם, חנוכה, 8-11 בדצמבר 2015. שעות פעילות: שלישי עד חמישי – 13:00-22:00, שישי – 10:00-15:00

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)