ג'ו טבעוני
נפתח את הכתבה עם יום הטבעונות הבינלאומי שיתקיים ב-1.11.15 בכל העולם. בקפה ג'ו ישיקו לכבוד יום זה 7 מנות טבעוניות חדשות, שיוגשו בכל סניפי הרשת. פירוט המנות: חציל שרוף עם סלסלת עגבניות וטחינה גולמית; סלט חומוס, קינואה, עדשים, חמוציות ועוד דברים טובים; קרוטוני פלאפל עם פלפלים ועוד ירקות; פסטה עם גבינה טבעונית וחציל שרוף; סלט קינואה; צ'ורוס וקינוח שנשמע מעולה – פירמידת שוקולד טבעונית על קראנץ' של קורנפלקס ונוגט.
בופה סתיו בגרנד קפה טורקיז
גרנד קפה טורקיז, הבראסרי הצפון תל אביבית מבית טורקיז השיקה את הגרנד בופה – ארוחת בוקר איכותית שמוגשת כבופה, וכוללת סלטים, גבינות, ממרחים, ריבות, דגים מלוחים, ממולאים ועוד. בין הסלטים: סלט שעועית ירוקה, גלילות חצילים ממולאות, סלט עדשים שחורות ועוד. הארוחה כוללת לחם ושתייה קלה או חמה לבחירה. המבחר באמת גדול, והסלטים טריים ומתמלאים כל הזמן. יש גם קישים, כמו קיש הבצל המקורמל שטעמנו, שהיה מעולה. השפרוטים המעושנים קיבלו מקום של כבוד בצלחת שלנו, ואחרי שחזרנו לסיבוב נוסף, גילינו עוד כמה סלטים שפספסנו. המחיר מאוד משתלם תמורת מה שמקבלים: 62 ₪ לארוחת הבופה, ואם תרצו להוסיף גם ביצים בצורת עשייה לבחירתכם, תוסיפו 10 ₪. אנחנו לקחנו לקינוח (במחיר רגיל) את מנת הפנקייקס, שלוו בקרם פרש, סירופ מייפל, סירופ שוקולד ופירות טריים, שהתגלו כפנקייקס הטעימים ביותר שאכלנו עד היום.
המנות גדלות בפונדק דה לוקס
בכל חודש נובמבר תריץ פונדק דה לוקס מבצע מגניב לחברי הפייסבוק שלה בלבד. אם תגידו למלצר "Supersize it" תקבלו 100 גרם בשר נוספים על כל 200 גרם שתזמינו, מכל מבחר הבשרים המעושנים במשקל – אונטריב, בקר מפורק, פיקניה, חזה אווז ועוד.
אנריקו אוליברה מגיע לכתית
אירוח שפים ממסעדות מכוכבות מישלן הופך למסורת בכתית. הפעם מתארח אנריקו אולברה, השף והבעלים של מסעדת Pujol במקסיקו סיטי אשר מדורגת כמסעדה הטובה ביותר במקסיקו ומדורגת 16 בעולם לפי דירוג סן פלגרינו. הארוחה המשותפת הינה ארוחת טעימות בת שש מנות ומחירה 590 ₪ לסועד, כולל שתיה קלה וחמה.
פסטיבל פירות ים בטייגר לילי
במסעדות טייגר לילי (ברמת החייל ובשרונה מרקט) יקיימו שבועיים של פסטיבל פירות ים, בין התאריכים 5-19 בנובמבר. בין המנות: ספיישל פאננג עם קארי פירות ים; ראשי קלמארי מטוגנים עם קמח טפיוקה; שרימפסים עם חלב קוקוס וקארי; וג'מבו שרימפס בגריל.
חגיגות יום המתים המקסיקני בצ'אנגוס
בין הימים שני וחמישי (2.11-4.11) יחגגו בצ'אנגוס שבפלורנטין את "יום המתים", לפי מיטב המסורת המקסיקנית, עם מנות מיוחדות כמו מרק פוזולה (מרק מקסיקני מסורתי עם בשר לחי); שרימפס במרינדת טקילה; ספיישלים מהבר ועוד פינוקים. והשוס הוא האווירה – נרות בלבד, ומאפרות שיאפרו את הלקוחות בדמויות מתים מקסיקניות. חוויה אותנטית מובטחת.
קבלת שבת בז'אז'ו
מסעדת השף JAJO (השפית עדי לוי) יוצאת במסורת חדשה, כאשר מדי יום שישי בין השעות 12:00-18:00 יתקיימו ברחבת המסעדה חגיגות קבלת שבת עם יינות במחירים מוזלים, מנות מיוחדות והרכבים מוזיקאליים מתחלפים בסגנון אתני. בין המנות שיוגשו בקבלת השבת: אויסטר נקי; קרוסטיני מולים; ברוסקטת שייטל ומנות נוספות. משקאות: אוזו/קמפרי ב-29 ₪; יין דה פינה, צרפת (37 ₪) ועוד.
תמונה בראש העמוד: קפה ג'ו. צילום: רן בירן
תמונה בעמוד הבית: ז'אז'ו. צילום: בועז לביא
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת