נתחיל בחיפה עם יולי'ס לאנץ' בוקס (רחוב שיבת ציון 34), שקוראת לעצמה "בית אוכל טבעוני". אפשר לשבת במקום או לקחת T.A הביתה. התפריט איננו גדול, אך מאוד מגוון – מרמת הסלט ועד ההמבורגר הטבעוני. מנות שמשכו את העין: קציצות בקארי, אורז מלא ושעועית ירוקה (35 ₪); באן מיי (באגט וייטנאמי), טופו במרינדה אסיאתית, ירקות מוחמצים, חסה ומיונז (30 ₪). התמחור של יולי'ס נראה סביר בהחלט, וההתחייבות היא לאוכל טרי שמוכן במקום, כולל הממרחים והמטבלים. חשוב לשים לב לשעות הפתיחה – 10:00-16:00, כך שאם תכננתם על ארוחת ערב, כדאי לבוא ולקחת הביתה בצהריים.
מדרימים אל לודנס ברעננה (ברחוב המסגר 1), ששייכת לרשת בודהה בורגר, ומצאה לעצמה מיקום מצוין ברעננה, בלב אזור התעשייה, ומהווה אחלה אלטרנטיבה לעובדי האזור לארוחת צהריים. אפשר לאכול במקום או להזמין במשלוח. התפריט מתחיל עם נשנושים נחמדים כמו רול עם טופו מעושן (36 ₪); שעועית ירוקה מוקפצת (29 ₪) ועוד. יש כמובן בורגרים, והמבחר מאוד גדול. בורגר פלאפל, בורגר עדשים, בורגר סייטן ויש כמה סוגים נוספים. יש גם פיצות ופסטות, שייקים ירוקים והרשימה ממשיכה. תפריט גדול, צבעוני ומבטיח.
זכאים 'בוטיק טבעוני אורגינל' בתל אביב (סמטת בית השואבה פינת אלנבי) זכה לעדנה, בזכות היותו מהחלוצים אך גם מהטובים בתחום. משפחת זכאים החליטה לפתוח מקום שיעשה אוכל טבעוני ובריא וגם חנות יד שנייה. בעקבות ההחלטה הפכו כל האחים לטבעוניים, בעקבות חני (האחות האמצעית), והראל, הצעיר מביניהם, הביא איתו שנים של ניסיון במטבח במסעדות והתחיל לבשל אוכל טבעוני. אז מה אוכלים בזכאים? פולנטה מתירס טרי עם צ'יפס תירס, שמן סחוג אדום וקרם פרש (48 ₪); סלט אנדיב עם סלקים שרופים, אורוגלה, רוקט, ויניגרט מנגו, שום פרסי וקשיו קרמל (64 ₪). יש גם עסקיות צהריים בימים א'-ה' בין השעות 12:00-17:00 בארבע רמות מחיר: 55-85. העסקית כוללת שתי מנות אוכל ושתייה לבחירה.
וילג' גרין בירושלים (רחוב דרך יפו 33) נפתחה בשנת 1980, כך שהיא נחשבת מאוד ותיקה בשטח. המטבח שואב השראה ממקומות רבים בעולם, והתוצאה היא תפריט גדול ומרשים. קודם כל עמדת סלטים ותבשילים בסגנון בופה, כך שאתם יכולים להרכיב לעצמכם את הארוחה. המחיר הוא 44/59 ₪ לאדם, תלוי במנות שלקחתם. למנות עיקריות יש פלפלים ממולאים באורז ועשבי תיבול (28 ₪); פאי טבעוני עם ברוקולי ובטטה ברוטב קארי (36 ₪); קציצות טבעוניות מטופו או דגנים (19 ₪) וגם בגזרת הקינוחים יש אופציות טבעוניות לא מעטות.
השם מיץ מרק אמנם לא נשמע כל כך אטרקטיבי, אבל דוכן האוכל הטבעוני בגבעתיים (רחוב כצנלסון 49) דווקא הפך לשם דבר. בדוכן כמובן שיש מיצים ומרקים טבעוניים, אך לא רק. תבשילים המתחלפים מדי יום, כמו עדשים קארי, רטטוי, מלבי טבעוני ועוד. שווה להגיע ולקחת לדרך. פתוח מתשע בבוקר ועד הלילה.
אותנטבעי בדימונה שייך לקהילת העבריים, ומבוסס על טהרת הצומח. המסעדה/חנות מפעילה אוטובע שמסתובב ומוכר מהאוכל שמבשלים במקום. לפני מספר ימים, למשל, הם הגיעו לירושלים, ולפני כן טיילו בחיפה והקריות. כאן מכינים פשטידת טופו מקרוני; בורגר עדשים או בורגר חומוס; לזניה טבעונית; קיש ברוקולי ועוד. להזמנות: 08-6579247
תמונה בראש העמוד: יולי'ס לאנץ' בוקס. צילום: המסעדה
תמונה בעמוד הבית: זכאים. צילום: המסעדה
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת