לרגל המצב הנוכחי החליטו מסעדנים יהודים וערבים מעכו העתיקה לחבור לארוחה משותפת, ולהוכיח שמרקם החיים המשותפים בעיר לא נפגע, והאחדות נמשכת למרות המציאות העגומה. שף עלאא מוסא, ממסעדת אלמרסא בנמל עכו, יארח את המסעדות השכנות מהבזאר התורכי: מסעדת קוקושקה, מסעדת סבידה ומסעדת מרקטו, לארוחה ים תיכונית, שתתקיים ביום חמישי, 22.10, בשעה: 19:00. בארוחה יוגשו 8 מנות, כשכל מסעדה תגיש שתי מנות נבחרות מתפריטה, לצד אלכוהול חופשי וללא תשלום (להפקת האירוע נרתמו בירה מלכה, הכרם ומזקקת יוליוס. על המוסיקה – די.ג'יי קרן רון. 200 ₪ לאדם.
זיגל היא מסעדת בשרים כשרה למהדרין, הנמצאת בכפר האמנים אניעם ברמת הגולן (בהשגחת הרבנות רמת הגולן). המסעדה בבעלותו של השף רותם צרפתי, המתמחה ביישון ועישון בשרים במעשנת מיוחדת שנבנתה בעבודת יד. גולת הכותרת של המסעדה היא מגוון נתחי הבשרים המגיעים בחלקם גם משטחי מרעה מהגולן. בתפריט נתחים כמו פריים ריב, נתח קצבים ואנטרקוט אנגוס. כמו כן, יינות ובירות בוטיק מיקבי רמת הגולן. לאחרונה (בעקבות מסורת תחרות שנתית של אכילת זיגבורגר), הוסיפו לתפריט מנה של קילו המבורגר מבשר עגל, עם פטריית פורטבלו, בצל מטוגן, ביצת עין, כבד אווז, ובצד טבעות בצל וערימת צ'יפס. (199 ₪). הסועד שעומד באתגר בהצלחה מקבל חולצת כבוד עם כיתוב מיוחד. המקום מתאים בעיקר למי שמחפש ערך מוסף לארוחה. בסביבה יש גלריות של צורפים, קדרים, אמנות פלסטית ועוד. תחושה של קפיצה קטנה לאירופה.
חמארה יוונית בשם היווניה נפתחה ברחוב רוטשילד בראשון לציון. האווירה: טברנה. האוכל: ים תיכוני. המוסיקה: יוונית, טורקית ובלקנית. בתפריט: גליליות זוקיני עם בורגול ולאבנה; דגי רשת מטוגנים עם סלסה שרופה וקרם פרש; מוסקה של תפוחי אדמה, חציל, בשר טחון ורוטב בשמל.
ועוד בשורה מאזור המרכז - מסעדת סילו מדיטליאנו בפארק פרס בחולון, של השף רובי פורטנוי, (נפתחה לפני כחודשיים), משיקה תפריט בוקר בסגנון איטלקי – ים תיכוני, עם דגש לארוחות מבוססות ביצים בהגשה מקורית. כל הלחמים בארוחות נאפים בטאבון המקומי. תוכלו לבחור בין תפריט הביצים הקלאסיות, תפריט השקשוקות או תפריט פיצות הבוקר. בין המנות גם ביצים עלומות על בריוש; שקשוקה עם נקניקיות מרגז; חביתת עיג'ה; פיצת סלמון מעושן ומסקרפונה ועוד.
מסעדות TAPEO תל אביב ו- TAPEO הרצליה משיקות Aperitivo Happy hour, 1+1 על קוקטיילים בסגנון לטיני לכבוד העונה הקרירה. בין הקוקטיילים: מרגריטה או דקירי קפוא; מוחיטו; סנגריה ועוד. הקוקטיילים ילוו בנאצ'וס וגוואקמולי.
רשת בתי הקפה ביגה משיקה תפריט סתיו-חורף 2015. התפריט יכלול מנות חדשות, ביניהן: מנות דלות קלוריות, מנות טבעוניות, מנות ילדים, שדרוג של מגוון ארוחות הבוקר ותפריט קינוחים מורחב. כמו כן, יהיה מיני תפריט שמציע מנות ב-25 ₪ בלבד. למשל": סלט ירקות עם ביצה קשה וטחינה; ניוקי ארביאטה; פוקאצ'ה עם גבינת שמנת וממרחים.
ארומה ישראל יוצאת בשיתוף פעולה עם עמותת 'אחת מתשע' לרגל חודש המודעות הבינלאומי לסרטן השד. במסגרת שיתוף הפעולה, בין התאריכים 18-25 באוקטובר תיערך פעילות מיוחדת בכל סניפי ארומה ישראל, על מנת להגביר את המודעות לחשיבות הגילוי המוקדם של סרטן השד. בין הפעילויות: כל הסניפים ישדרו סרטון מיוחד שהופק עבור העמותה; גלויות מידע בנושא גילוי מוקדם של סרטן השד; כל המכסים האדומים בכוסות האייס יוחלפו למכסים ורודים ועוד.
מסעדת רובע 5 נפתחה בירושלים בטיימינג מאוד לא מוצלח. המסעדה של השף אוהד אמזלג התחילה לפעול בשבוע שעבר ומציעה תפריט ששם דגש על דגים ופירות ים, עם מנות כמו קלמארי צלוי ומרגז; כרוב ובצל ממולאים בשרימפס, קלמארי ופריקה ועוד. נכון לעכשיו המקום פתוח בשעות הערב, אך בהמשך יפתח גם בצהריים.
רובע 5, הלל 35, ירושלים. 02-6235547
מסעדת בליסימו שבפרדיה מוזילה את התפריט עקב סיום שנת השמיטה. בין המנות: ניוקי ערמונים ב-52 ₪; מוסר ים ב-96 ₪ וברוסקטה קפונטה ב-27 ₪.
תמונה בראש העמוד ובעמוד הבית: גיל רודיטי ממסעדת קוקושקה. צילום: יחסי ציבור
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת