נגישות
נגישות

השבוע במסעדות ברחבי הארץ - 3.9

רוחות של שינוי כבר כאן, והחגים עוד מעט בפתח. המסעדות מתכוננות לסוף הקיץ, ובינתיים אנחנו יכולים ליהנות מערבי סביצ'ה בטפאו, מסניף חדש לטייגר לילי ומעוד חדשות קולינריות ברחבי הארץ

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 03/09/2015, 13:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

טייגר לילי בשרונה מרקט
התאילנדית הלוהטת מרמת החייל הגיעה גם אל שרונה מרקט, בניצוחו של השף יניר גרין. המסעדה מעוצבת כסמטה בשוק בבנגקוק, ומגישה מנות תאילנדיות אותנטיות כמו פאד תאי אייסן חריף בסגנון מזרח תאילנד (56 ₪); תבשילים בבישול ארוך, מרקים ועוד. עיצוב המסעדה כסמטה מורכב מ"תחנות אוכל" כמו תחנת סלט הפפאיה, תחנת בננה לוטי, עגלת רחוב של מרקים, ואפילו יש עמדת שייקים. אווירת תאילנד מושלמת.
טייגר לילי, שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב. 053-9380556

ערבי סביצ'ה ב-TAPEO
אם טונה, תמנון, אויסטר ושרימפס עושים לכם את זה, אז שווה לכם להגיע אל ערבי הסביצ'ה שיתקיימו מדי יום שני בטפאו בתל אביב, החל מהשעה 18:00 בערב ועד השעות הקטנות של הילה. במסגרת ערבי הספיישל, ירכיב השף אבי כהן ירכיב את המנות לעיני הסועדים. בין המנות: סביצ'ה בס קצוץ בויניגרט לימון ועירית, עשבי תיבול ובצל סגול עם רוטב פלפלים פיקנטי (42 ₪); פסקאדו דל מאר - פרוסות דג ים נא עם שמן זית ולימון, סלט קיצי של שורשים ורוטב מנגו הבאנרו (44 ₪) ומנות נוספות, שילוו בתפריט קוקטיילים מיוחד, שיכלול סנגריה בלנקה (יין לבן, ג'ין וסאן ג'רמן), ריקו קוויפה (סטולי וניל, ליים ופירות יער), לה אולטימה פאלברה (טקילה, שרטרז, מרצ'ינו וליים) וקרליטו (וודקה, סברס, מנגו, לימון ונענע).
TAPEO, הארבעה 16, תל אביב. 053-9345541
ערבי סביצ'ה בטפאו. צילום: בן יוסטר
SILO – מסעדה חדשה בחולון
מסעדת סילו נפתחה זה עתה במתחם "לה פארק" בפארק פרס בחולון. השף רובי פורטנוי מתכנן לעשות כאן מהפכה קולינרית בסגנון איטלקי – ים תיכוני. במרכז המסעדה טאבון עצים גדול שיובא מאיטליה, לאפיית פיצות ומאפים (במקום ישנו צוות קונדיטורים שמכין גם קינוחים תוצרת בית); יש עמדת שוק צבעונית ועליזה המשמשת להדגמות וטעימות. בין המנות בתפריט: פירות קיץ עסוקים על הגריל עם מיקס חסות וצ'יפס פלטנו (39 ₪); שרקוטרי – פרוסות דקות של בשר, ברזאולנה, רוסטביף/ עגל, סלט של פסטה ריזו בפסטו, סלט כרוב לבן ומלפפון חמוץ, רוטב טונה, חרדל דיז'ון ופרוסות לחם מחמצת בגריל (45 ₪); פיצות מהטאבון (55 ₪); סופלקי פרגית (75 ₪) ומנות נוספות. ניתן גם לרכוש מוצרי מעדנייה.
סילו, שדרות ירושלים 210, פארק פרס, חולון. 053-9380488
 מסעדת סילו. צילום: יחסי ציבור
מאפיית ג'ייקובס בקריית אונו
המאפייה הראשונה של ג'ייקובס הוקמה ב-2011 ברמת השרון, אך מאחוריה עומדת השושלת המפוארת והותיקה של מאפיית ודש, שפועלת מאז שנת 1939, ונחשבת לאחת המאפיות הגדולות והמצליחות בארץ. הסניף החדש בקריית אונו כולל גם בית קפה, ומציע מנות קלילות ותפריט ילדים, כשמרבית המנות נולדו מתוך תמהיל המוצרים שנמכרים במעדנייה: מאפים, עוגות, עוגיות, אקלרים, קישים, פוקאצ'ות ועוד.
מאפיית ג'ייקובס, דרך רפאל איתן, קריית אונו. 03-551-1333
 
סניף אילתי לבורגרס בר
רשת ההמבורגרים בורגרס בר, משיקה את הסניף ה-32 בחוף נביעות באילת, על טיילת החוף הצפוני. הסניף החדש משתרע על פני 200 מ"ר, מתוכם 100 מ"ר רחבת חוץ. בפתיחתו של הסניף הושקעו כ-מיליון שקלים. עם פתיחתו של סניף זה עומדים מספר סניפי רשת בורגרסבר באילת על 3 סניפים. ברשת כמה סוגים של המבורגרים: בקר, טלה, המבורגר הבית (שילוב של בקר וטלה) והמבורגר אנטרקוט.

דואט לובסטרים ואוייסטרים במסעדת השקד
מסעדת השקד, שתעתיק את כתובתה בסתיו הקרוב לרחוב החשמונאים 103 בתל אביב (לשעבר מאפיית לחמים), תציין את סוף הקיץ בכתובתה הנוכחית עם מנות של אוייסטרים ולובסטרים בהזמנה מראש בארוחה במסעדה. לצד הארוחה, תוצע שמפניה מסוג "Drappier carte d'or" ב-250 ₪ לבקבוק. את ההזמנה יש לבצע לפחות ארבעה ימים מראש. כמו כן, בשעות הצהריים ניתן ליהנות מחנייה בחינם בתיאום מראש, על אף עבודות השיפוץ בגשר מעריב.
השקד, חשמונאים 90, תל אביב. 053-9444157
מסעדת השקד. צילום: יחסי ציבור
טוצ'קה
בית קפה – מאפייה חדש נפתח בפתח תקווה. התפריט, לצד המאפים הטריים, כולל קישים, סלטים וכריכים, בשימוש הלחמים המיוצרים במקום, עם מילויים כמו גאודה, אנטיפסטי, אגוזים וקממבר ועוד. יש גם מאפי בוקר וקינוחים שאפשר לקנות הביתה או לאכול במקום. טארטים, עוגות, מוסים, עוגיות קראנצים ועוגות בחושות.
טוצ'קה, דרך רבין 6, פתח תקווה. 053-9369298

אלביק בחיפה
מסעדת אלביק החדשה במושבה הגרמנית בחיפה מציגה מטבח ערבי אותנטי שנשען על השפעות מהמטבח הסורי חלאבי. גולת הכותרת שלה הוא טאבון האבן שצולה את המנות למשך 3 שעות ומעניק להן טעם מיוחד. בתפריט: צוואר טלה ממולא בשר אורז וצנוברים, מנסף אוסבוקו, מסחן עוף וקבב חלאבי ובנוסף מנות בשרים על שיפוד, דגים ופירות ים וארוחות בוקר מיוחדות בסגנון ערבי; פלטת פירות ים לזוג הכוללת: שרימפס, קלמארי, סרטנים וצדפות; קבב חלאבי מוגש בטאג'ין ברוטב עגבניות בליווי אורז ובצק אלביק ועוד.
אלביק, שד' בן גוריון 6, המושבה הגרמנית חיפה. 053-9441210
קבב חלאבי במסעדת אילביק בחיפה. צילום: יפית בשבקין
תמונה בראש העמוד: טייגר לילי. צילום: יחסי ציבור
תמונה בעמוד הבית: אבי כהן - טפאו. צילום: אלירן אביטל

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)