נגישות
נגישות

ארוחות בוקר בבתי מלון ברחבי הארץ

בא לכם להרגיש שאתם בנופש, אבל לילה במלון זו לא אופציה כרגע. כיום יותר ויותר בתי מלון מציעים לאורחים מבחוץ להגיע ולאכול ארוחת בוקר בלבד. יצאנו לבדוק מי מציע מה, וכמה זה יעלה לכם

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
שחר בן-פורת
תאריך פרסום: 26/08/2015, 14:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אזור ירושלים וים המלח

מלון אייל - ירושלים
היכן אוכלים: במסעדת המלון.
מה כוללת הארוחה: ארוחה קלאסית הכוללת גבינות רכות וקשות, בר סלטים, לחמים ומטבלים, דגני בוקר, מנות חמות משתנות כגון ביצה מקושקשת, לזניה ופשטידה, מיצים ושתיה חמה. 80-100 ₪ לסועד.
המיוחדים: העמדה הירושלמית, הכוללת בייגלה, פלאפל וזעתר.
הדובדבן שבמוזלי: המיקום. קרוב מאוד למדרחוב בן יהודה בירושלים, הופך את הארוחה במלון לבסיס טוב ליום טיולים בעיר.
פרטים: א'-שבת, 7:00-10:00. שמאי 21 ירושלים, 02-6221111.

פרימה רויאל - ירושלים
היכן אוכלים: בחדר האוכל של המלון.
מה כוללת הארוחה: בסיס הארוחה, המוגשת במזנון, הוא אותו בסיס. כלומר, מבחר סלטים, דגים כבושים ומעושנים, חמוצים, פינת בריאות הכוללת יוגורט, דגני בוקר, סילאן, דבש, גרעיני חמניות, שומשום וטחינה גולמית, לחמים, עוגות שמרים ומאפי בוקר. יש גם מנות חמות כגון ביצים קשות, שקשוקה, רביולי ברוטב שמנת, ירק חם ופשטידה. 90 ₪ לסועד.
המיוחדים: את הפנקייק והוופל הבלגי יכינו לכם במקום, ויש מבחר של תוספות מתאימות.
הדובדבן שבמוזלי: לאכול את ארוחת הבוקר שלכם כשברקע הפסנתרן מנגן מוזיקה קלאסית, בעודכם שותים (גם) שמפניה.
פרטים: א'-ה' 7:00-10:00, ו'-שבת 7:00-12:00. מנדלי מוכר הספרים 3 ירושלים, 02-5607111.

פרימה רויאל. צילום: יחסי ציבור
ארקדיה במושבה - ירושלים
היכן אוכלים: במסעדת המלון.
מה כוללת הארוחה: סלטים טריים, גבינות רכות וקשות, חלווה ירושלמית אסלית, ממרחים כמו פסטו ועגבניות מיובשות, גלילות חצילים ממולאות בגבינת צאן, כדורי גבינת שמנת עטופים בסלמון, פירות אקזוטיים, דגים, ריבות, לחמים טריים ומשקאות קלים. 80 ₪ לסועד, 100 ₪ בחגים.
המיוחדים: בצד ארוחת המזנון ישנו תפריט ממנו ניתן לבחור מנות שונות של ביצים, ללא תוספת תשלום כמובן.
הדובדבן שבמוזלי: אחת הארוחות הבודדות שאנו מכירים שמאפשרת לבחור טורטייה לארוחת בוקר, בהתאם לטרנד הנוכחי.
פרטים: יהושוע בן נון 13 ירושלים, 02-5423000.

ארקדיה. צילום: יחסי ציבור
וולדורף אסטוריה - ירושלים
היכן אוכלים: מסעדת פאלאס.
מה כוללת הארוחה: הארוחה המוגשת במזנון משלבת דגים טריים וכבושים, סלטים טריים, מנות חמות, סלטים שונים, גבינות רכות וקשות, מגוון יוגורטים ופירות העונה. במקביל, אפשר לבחור מתוך תפריט אומלטים עם תוספות מגוונות כגון סלמון וגבינות עיזים; ביצים בסגנון בנדיקט עם רוטב הולנדייז בתוספת סלמון מעושן ותרד; גלידות; ומאפים טריים. 155 ש"ח לסועד.
המיוחדים: פינת בריאות המורכבת מעוגות ללא תוספת סוכר, לחם ללא גלוטן, מבחר פירות יבשים ועוד.
הדובדבן שבמוזלי: חובבי הדייסות ימצאו כאן את הגרסה המשודרגת שלה מנה - דייסת שיבולת שועל עם אוכמניות, פטל, תותים ופירות העונה. והמלון המהודר התורם גם הוא לתחושה שאנו זוכים לחוויה אחרת.
פרטים: א'-ו' 6:30-10:30. אגרון 26 ירושלים, 02-5423353.

מצודת דוד - ירושלים
היכן אוכלים: בחדר האוכל של המלון.
מה כוללת הארוחה: מדובר בארוחת בראנץ' המשלבת שש פינות שונות, כולל מעדנייה של גבינות, ריבות, מרמלדות ופירות יבשים; מזנון אדום עם מנות על בסיס עגבניות, כולל טארט טאטן אישי של עגבניות ערבה ובצלים מקורמלים; מזנון ירוק של מנות על בסיס עשבי תיבול כגון קישים אישיים של תרד טורקי, עלי תבלין, תמר לח וגבינות עיזים; מזנון זהוב של מנות דוגמת מאפים גרוזיניים צ'יבורקי וחינקלי המוגשים עם ביצים זהובות; מזנון של מנותRaw Food ועוד.
המיוחדים: בר משקאות אורגניים המציע מיצים סחוטים במקום מפירות וירקות אורגניים.
הדובדבן שבמוזלי: לשבת בטראסה הפתוחה של המלון ולאכול ארוחת בוקר מול חומות העיר העתיקה. שום דבר לא מנצח את זה.
פרטים: ו' 9:00-14:00. המלך דוד 7 ירושלים, 02-6212121.

אמריקן קולוני - ירושלים
היכן אוכלים: מסעדת ערבאסק.
מה כוללת הארוחה: רק בחודש יוני האחרון פתח המלון המפורסם את שערי ארוחת הבוקר העשירה שלו. ארוחת המזנון כוללת אומלטים לפי בחירה, גבינות, יוגורטים וחמאות, ביצים מקושקשות, קישים מסוגים שונים, נקניקיות, בייקון, סלמון טרי, דגים מעושנים, דגים כבושים, סלטים מזרח תיכוניים, מיצים טבעיים, לחמים ביתיים שנאפים במקום, דגני בוקר, סלט פירות ומוזלי, פירות טריים, אגוזים ופירות יבשים, קרואסונים מסוגים שונים, ריבות, עוגות, מאפים, עוגיות ווופלים בלגיים. 120 ₪ לסועד.
המיוחדים: עמדת טאבון שבה עושים פיתות דרוזיות, מאפים שונים ופיצות.
הדובדבן שבמוזלי: המלון היחיד בארץ שבו אפשר לאכול בייקון לארוחת בוקר. יחד עם העיצוב האוריינטלי של המלון, באמת מרגישים בעולם אחר.
פרטים: אמריקן קולוני, א'-שבת, 6:30-10:30. לואי ונסן 1 ירושלים, 02-6279777.
אמריקן קולוני. צילום: מיקלה בורסטו-עוזיאל

רויאל רימונים ים המלח
היכן אוכלים: בחדר האוכל של המלון.
מה כוללת הארוחה: האפשרויות הקולינריות בים המלח מצומצמות מאוד, לכן האפשרות לאכול כאן ארוחת בוקר במלון נותנת להם נקודת זכות. הארוחה עצמה כוללת עמדה ובה חותכים סלט קצוץ טרי; ועמדת בריאות הכוללת טחינה גולמית, דגנים, ברנפלקס, עוגות ללא סוכר, לחם מלא ופירות יבשים. כמו כן, מגוון גבינות, סלטים, לחמים ולחמניות, פירות משומרים, עוגות גבינה, מאפינס, עוגות שוקולד, בורקסים, מאפים, פשטידות, פיצות, שתיה קלה וחמה (75 ₪ לילד, 90 ₪ למבוגר).
המיוחדים: עמדה להכנת חביתות ופנקייקס לפי הטעם האישי.
הדובדבן שבמוזלי: ים המלח, או לפחות מה שנותר ממנו.
פרטים: א'-שבת 7:00-11:00, עין בקוק, ים המלח, 08-6688555.

צפון הארץ

האפנדי – עכו העתיקה
היכן אוכלים: במסעדת המלון.
מה כוללת הארוחה: אחד המלונות במיוחדים ביותר בארץ מציע את הגרסה שלו לארוחת בוקר ישראלית. כלומר, שתי ביצים לבחירה, טחינה גולמית, גבינות פטה ושמנת, אבוקדו, סלט ירקות, סלמון מעושן, מאזטים, קפה ומאפה לקינוח. 90 ₪ לסועד.
המיוחדים: המאפים שנעשים במלון הם מהטובים שאכלנו בארוחות בוקר במלונות.
הדובדבן שבמוזלי: לסייר בחלקים הציבוריים של המלון המשוחזר ולהתפעל ממי שתכנן את המלון ומי שהקפיד כל כך על השחזור שלו.
פרטים: א'-שבת 8:00-11:00. לואי התשיעי עכו העתיקה, 074-7299799.

האפנדי. צילום: יחסי ציבור
וילה כרמל - חיפה
היכן אוכלים: במסעדת המלון.
מה כוללת הארוחה: הארוחה במסעדה זו מוגשת על פי תפריט עם תמחור לכל מנה. ארוחת הבוקר הקלאסית (58 ₪, 108 ₪ לזוג) כוללת את כל מה שאתם מכירים פלוס ממרחים שהשף מכין בעצמו, כמו פסטו, שום ועגבניות מיובשות. ויש גם מנות כגון ביצי בנדיקט (58 ₪), שקשוקות שונות (45-52 ₪) ועוד.
המיוחדים: ארוחת בוקר שכולה טבעונית לכל מי שנמנע מלאכול חלבון מהחי (52 ₪).
הדובדבן שבמוזלי: המלון ממוקם באחד החלקים היפים של העיר ושולחנות המסעדה שוכנים בתוך גינה שקטה וירוקה, וגם העובדה שאפשר לאכול את ארוחת הבוקר בצהריים.
פרטים: א'-שבת 7:00-13:30. היינריך היינה 1, חיפה, 04-8375777.

וילה כרמל. צילום: יחסי ציבור
BAY VIEW - חיפה
היכן אוכלים: במסעדת המלון.
מה כוללת הארוחה: מזנון עשיר עם גבינות קשות ורכות, כמו גם גבינות בטעמים, סלטים כולל סלט בר בליווי רטבים, דגים מעושנים וכבושים, מנות חמות מתחלפות כגון בלינצ'ס, לזניה ושקשוקה, פירות, לחמים, מיצים ושתיה חמה (90 ₪ לסועד). 
המיוחדים: פינת בריאות הכוללת פירות יבשים, פלחי פירות טריים, דגני בוקר, יוגורטים, דבש, סילאן ועוד.
הדובדבן שבמוזלי: כמובן הנוף המרהיב של כל מפרץ חיפה, כולל נמל חיפה, הים והעיר.
פרטים: שדרות הנשיא 101 חיפה, 1-700-700884.

הגושרים מלון בטבע – קיבוץ הגושרים
היכן אוכלים: בחדר האוכל של המלון.
מה כוללת הארוחה: הארוחה מוגשת במזנון והיא כוללת גבינות קשות ורכות, כדורי לאבנה בטעמים, קוביות גבינת עמק בתוספת עשבי תיבול גליליים ופטה כבשים; דגים בטאפאסים כמו סלט טונה, לקרדה מעושנת, סלמון כבוש בכבישה ביתית, דג מאטיאס ודג הרינג; שקשוקה, ברוקולי מאודה, אפונה סינית מוקפצת, פשטידת ירקות, מאפה גבינות, ביצים קשות או מקושקשות; סלטים, ריבות, לחמים וטאבון לאפיית פוקצ'ות ופיצות מול עיני האורחים (65 ₪).
המיוחדים: פינוקי בריאות מתוקים עם פירות יבשים, יוגורט, דבש, סילאן וגרנולה. אל דאגה, יש גם קינוחים כמו וופל בלגי ועוגת גבינה אפויה.
הדובדבן שבמוזלי: המיקום של המלון בסמיכות לנחלי הבניאס והחצבאני מבטיחה אפשרות להתרענן במים לאחר הארוחה.
פרטים: א'-ו' 7:00-10:00, לא כולל חג.

מלון הגושרים. צילום: טל אגסי
רימונים גלי כנרת - טבריה
היכן אוכלים: בחדר האוכל של המלון.
מה כוללת הארוחה: פינת בריאות מגוונת במיוחד עם מוצרים מהטבע כגון חלת דבש, גבינות בעלות אחוזי שומן נמוכים, מבחר עלי מיקרו, מוזלי וכד'; סלטים וירקות טריים, גבינות בקר וגבינות צאן, מאפים שונים, מנות חמות וכן מבחר מנות אישיות, למשל: פילה סלמון כבוש עם שמנת וביצי סלמון או צזיקי יוגורט (85 ₪ במהלך השבוע, 100 ₪ בסוף השבוע).
המיוחדים: סועדים ששומרים על דיאטה, חולי הצליאק והטבעוניים, ימצאו כאן מנות המוכנות במיוחד להם.
הדובדבן שבמוזלי: המיקום של חדר האוכל, על שפת הכנרת עם נוף לרמת הגולן, הרי צפת והחרמון. לא צריך יותר מזה.
פרטים: א'-שבת 7:00-10:00. שדרות אליעזר קפלן 1 טבריה, 04-6728888.

רימונים גלי כנרת. צילום: רוני בלחסן
מנרה לודג' - קיבוץ מנרה
היכן אוכלים: בחדר האוכל של המלון, שהיה בעבר חדר האוכל של הקיבוץ.
מה כוללת הארוחה: המיקום אמנם יזכיר לקיבוצניקים שבכם חוויות מהעבר, אבל המבחר שבמזנון רחוק מלהיות ארוחה קיבוצית טיפוסית של ימים עברו. מבחר סלטים וגבינות, כולל כדורי לאבנה הנעשים במקום, חביתות בהזמנה אישית ושקשוקה, לחמים שונים, מוזלי עם יוגורט הנעשה במקום, דגני בוקר, פנקייקים, פירות, מיצים ושתיה חמה (45 ₪ לסועד). 
המיוחדים: האפשרות לארוז את ארוחת הבוקר ולקחת לפיקניק באזור. 
הדובדבן שבמוזלי: אם אתם מסוגלים אחרי ארוחה מלאה לצאת לסנפלינג או לרכבת הרים, מתקני צוק מנרה נמצאים מספר דקות הליכה מחדר האוכל.
פרטים: א'-שבת 7:30-10:00. מנרה, 04-6908198.

מנרה לודג'. צילום: המלון
מצפה הימים - ראש פינה
היכן אוכלים: בחדר האוכל של המלון.
מה כוללת הארוחה: הארוחה במצפה הימים היא אחת מארוחות המזנון המענגות שתמצאו במלונות הארץ. התוצרת ברובה אורגנית, שגודלה וטופחה בשטחי המלון, כך שהטריות של האוכל היא חוויה בפני עצמה. בנוסף, הארוחה כוללת הארוחה סלטים וירקות טריים, דגים כבושים, זיתים, קישים אישיים בטעמים, מאפים טריים ועוגות, שתייה קרה וחמה (100 ₪).
המיוחדים: הגבינות והריבות שמציעים כאן נעשות במקום וההקפדה על איכות חומרי הגלם ואופן ההכנה, הופכת אותן לטעימות במיוחד.
הדובדבן שבמוזלי: האם זו החווה האורגנית המיוחדת שכיף לטייל בה לאחר הארוחה? החנות בה אפשר לרכוש חלק מהמאכלים שהיו בארוחה? או לחלק מכם העובדה כי למלון בכלל ולחדר האוכל בפרט אי אפשר להביא ילדים.
פרטים: מצפה הימים, א'-ו' 7:30-9:30, שבת 8:00-10:00. ראש פינה, 04-6994555.

מצפה הימים. צילום: נטשה חיימוביץ' ויוסי סליס 
מלון חוף נחשולים - קיבוץ נחשולים
היכן אוכלים: במסעדת בוטיק ובמסעדת רוזמרין של המלון.
מה כוללת הארוחה: המלון מציע שתי אפשרויות לארוחות בשתי מסעדות. במסעדת רוזמרין יש ארוחת מזנון הכוללת גבינות קשות וגבינות בטעמים, מזנון סלטים וירקות טריים, דגים כבושים, ביצים, לחמים, ריבות, דגני בוקר ועוד (69 ₪).
המיוחדים: במסעדת הבוטיק ישנה ארוחה על בסיס אותו עקרון אך עם מנות דוגמת גבינות, דגים ולחמים איכותיים מאוד, והארוחה נמשכת עד לשעה מאוחרת יותר, שזה חשוב לא פחות (85 ₪).
הדובדבן שבמוזלי: העובדה שהמלון שוכן על החוף מאפשרת להמשיך מהכיסא ישר למים.
פרטים: א'-שבת 7:30-10:00 במסעדת רוזמרין; א'-שבת 7:30-12:00 במסעדת הבוטיק. מלון חוף נחשולים, 04-6399533.

מלון חוף נחשולים. צילום:  יעל שביט תקשורת
אלמא - זיכרון יעקב
היכן אוכלים: מסעדת אורטריו.
מה כוללת הארוחה: הארוחה במלון החדש מוגשת על בסיס תפריט עם מחיר לכל מנה. המבחר כולל שתי ארוחות בוקר: בוקר בריא (68 ₪) הכוללת יוגורט טרי עם גרנולה ביתית, פירות טריים וגרעינים, גבינות רזות , לחמים מלאים, מאפין גזר אגוזים וצימוקים ועוד; וארוחת בוקר של אלמא (74 ₪) הכוללת ביצים כבקשתכם, גבינות קשות, מאפי בוקר ועוד.
המיוחדים: המכורים יכולים לבחור בצלחת של דגים כבושים (58 ₪), ומי שזקוק לסלט יאכל סלט ירקות קצוץ (44 ₪, 12 ₪ לתוספת של צפתית תוצרת המלון).
הדובדבן שבמוזלי: קשה להתנגד למנה כמו טוסט, העשויה מבריוש, פירות העונה, ריבה וקרם פרש (38 ₪).
פרטים: א'-ה' 9:00-12:00. יאיר 1, זיכרון יעקב. 04-630-0111

מלון אלמא. צילום: איתי סיקולסקי
מלון קיבוץ לביא
היכן אוכלים: בחדר האוכל של המלון.
מה כוללת הארוחה: בין אם אתם אוהבים סלט ירקות טרי וחביתה לארוחת הבוקר ובין אם דייסה היא מה שעושה לכם את זה, תמצאו את כל זה בארוחת המזנון שמציע המלון. כל זה לצד חמוצים, דגים מעושנים, דגים כבושים, גבינות קשות ורכות, מעדני חלב, דגני בוקר, ממרחים מתוקים, עוגות, מאפים ולחמים, ביצים קשות, ביצה מקושקשת/שקשוקה, ירקות מוקרמים, מאפים מוקרמים, פירות, עוגת גבינה ופנקייק. החל מ-80 ₪ (המחיר משתנה בזמני חופשות וחגים).
המיוחדים: מנות מיוחדות לאלו הנמצאים דיאטה, ויש גם מנות מיוחדות לנמנעים מגלוטן.
הדובדבן שבמוזלי: מלון מהדרין לציבור הדתי, והארוחה מתאימה במיוחד לקהל המקפיד.
פרטים: א'-ה' 6:30-9:30. קיבוץ לביא, 073-7598836.

מלון קיבוץ לביא. צילום: דורית ריטבו
אסיינדה ביער - יפה נוף
היכן אוכלים: במסעדת המלון.
מה כוללת הארוחה: הארוחה היא ארוחת מזנון, ומשלבת את כל מה שאפשר לצפות לו. כלומר: גבינות, ירקות וסלטים, זיתים וחמוצים, חלווה בכמה טעמים, לחמים ומאפים, מנות חמות דוגמת בטטה בציפוי רוזמרין וזעתר ועגבניות ממולאות, עוגות, מוזלי, מיצים ועוד. 75 ₪ לסועד.
המיוחדים: חפשו את הריבות המיוחדות שמשתנות בהתאם לעונה, כגון ריבת דלעת או ריבת עגבניות שרי.
הדובדבן שבמוזלי: המיקום של המלון, בגליל המערבי, מבטיח שגם בשעות הבוקר תיהנו מאווירה רגועה במיוחד.
פרטים: א'-שבת 7:00-10:00. יפה נוף מעלות תרשיחא, 04-9579000.

מלון אסיינדה. צילום: יחסי ציבור
דרום הארץ

רימונים אילת
היכן אוכלים: בחדר האוכל של המלון.
מה כוללת הארוחה:  הארוחה משלבת בין מזנון לבין מנות אישיות המוגשות על ידי מלצר לשולחן. המזנון כולל סלטים, גבינות, ממרחים, חמוצים, שקשוקות, פיצות, פוקאצ'ות, פירות טריים, עוגות גבינה חמות וקרות, קישים ומאפים, וופל בלגי ופנקייקס (90 ₪ לסועד).
המיוחדים: המלצר מגיש לשולחן את המנות המיוחדות, כגון מנה של סלמון עם גבינה.
הדובדבן שבמוזלי: הנוף של מפרץ אילת הנשקף מחלונות חדר האוכל.
פרטים: א'-שבת. החוף הצפוני אילת, 08-6369369.

מלון רימונים אילת. צילום: רוני בלחסן
ווסט - אשדוד
היכן אוכלים: מסעדת אנדיב של השף גיא פרץ.
מה כוללת הארוחה: הבסיס של הארוחה, המוגשת במזנון, הוא אותו בסיס: בר סלטים, גבינות ויוגורטים, מעדנים ודגני בוקר, פירות יבשים ופירות טריים, דגים, מנות חמות כולל קישים ומאפים, לחמים ועוגות וכמובן מיצים. 88 ₪ לסועד. המיוחדים: סלטים כמו קרפצ'יו סלק או קרפצ'יו מלפפון, ומנות כמו פלפל חלפיניו ממולא בגבינות.
הדובדבן שבמוזלי: מנות כמו קוויאר שחור ואדום יכולות להיות על הצלחת שלכם, אם רק תרצו בכך.
פרטים: א'-שבת  6:30-10:30. הטיילת 21, אשדוד, 073-2866806. 

מלון ווסט אשדוד. צילום: יחסי ציבור 
תמונה בראש העמוד: מלון אייל. צילום: יחסי ציבור
תמונה בעמוד הבית: מלון מצפה הימים. צילום: נטשה חיימוביץ' ויוסי סליס

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
לא רק חצא'פורי וחינקלי: מסעדות גאורגיות
בילוי קולינרי עם ערך חברתי
אוכלים מסביב לשעון: מקומות שפתוחים 24/7
שימו שמן: המנות המטוגנות שכולנו אוהבים
אוכל עם שליחות: מתחם הר סיני
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל