ארוחת טעימות בחינאווי
חינאוי בוצ'ר שופ סניף הרצליה משיקים ארוחת טעימות המורכבת מ-12 מנות של השף רן דישאוני. הרעיון ליצור ערב טעימות נולד מתוך בקשות של לקוחות לטעום מנות מחומרי הגלם הנמכרים ברשת. הארוחות מתקיימות בסניף הרצליה. מדובר בחלל גדול ומרווח, המשמש כבוצ'רי שופ ביום-יום, ולתוכו הוכנסו שולחן גדול ועוד שני שולחנות קטנים. יש מינימום של 4 סועדים להזמנה, אך אפשר להגיע גם כזוג, במידה ובאותו היום מתקיימת ארוחה כזו. מתאים מאוד לחגיגות יום הולדת, מסיבות רווקים, ארוחות עסקיות ועוד. מלבד המחיר ההוגן (150 ₪ לאדם), יש גם יתרון באינטימיות, שאי אפשר לקבל כאשר עושים אירוע חברים או אירוע עסקי בתוך מסעדה. ראשית, האורחים מקבלים את מנות הפתיחה הכוללות את מחמצי הבית עם מבחר ברוסקטות וסלט עגבניות שרי בשלל צבעים. למנות ראשונות מוגשות: טטאקי סינטה צרובה בתחמיץ יפני. בהמשך מוגשים אל השולחן: קרפצ'יו בקר בשמן זית; סשימי דגים בוויניגרט אסיאתי; כנפיים ברוטב צ'יפוטלה; שיפודי סינטה עם כמהין בשילוב ירקות מוקפצים. אנטריקוט מפרה שמנה מוגש עם עשבי תיבול. שיפודים מנתח קצבים עם איולי וצ'יפוטלה ומנות נוספות. לאוהבי הדגים פילה דג טרי ברוטב לימונים כבושים בשילוב קלמנטינות וירקות מוקפצים. את היין ניתן להזמין מהמלאי במקום, במחיר הרגיל שנמכר בחנות (מחיר סיטונאי).
חינאוי בוצ'ר שופ, החושלים 6, הרצליה פיתוח. 052-4201610
>> לכל המסעדות בהרצליה פיתוח
יום הבסטיליה במסעדת הנמל 24
זו כבר השנה השנייה שמסעדת הנמל 24 בחיפה משתתפת בערב הבסטיליה, ביוזמתה של מנהלת העיר התחתית חיפה. השף רן ראש רקח לכבוד האירוע המבורגר טלה שיוגש בלחמניית "Bao", ספרינג רול טלה לצד סלט שורשים בויניגרט בוטנים וסנגרייה פירותית. 14.7, יום שלישי.
הנמל 24, הנמל 24 חיפה. 053-9442262
>> לכל המסעדות בחיפה והקריות
ידי הקסם והטאץ' המרוקאי
מה קורה כשג'קי אזולאי (מאסטר שף ואו-טו-טו מסעדה מרוקאית משלה) מגיעה לבשל עם השף משה חביב במסעדת על המים? נוצרת ארוחה חגיגית ושמחה בקונספט ים תיכוני (כשר) על טהרת הדגים. 10 מנות יצאו מהמטבח, והן כוללת ראשונות ועיקריות. בין המנות בתפריט: רול חריימה ואורז; קציצות דגים ביוגורט לימוני; בייבי לוקוס צלוי עם ירקות ורוטב לימון כבוש; מוסר ים צלוי ברוטב סלונה וקראסט של מנגולד ומנות נוספות. הערב יתקיים ביום שלישי, 14.7. סבב ראשון בשעה 19:00 וסבב שני ב-21:30. על האלכוהול ינצח ה'ראקי' הטורקי – נקי על הקרח או כקוקטייל.
על המים, רמת ים 4, הרצליה. 053-9443332
ירושלים
כשאין ים בסביבה: נמל ירושלים
במרכז ירושלים נפתח בר-מסעדה חדש העונה לשם 'נמל ירושלים'. המקום מתעתד להיות מסעדה ובית לתרבות, שמארח הופעות חיות, דיג'יים, סרטים, תערוכות ועוד אירועי תרבות. התפריט בנמל ירושלים מאוד אקלקטי וכולל מנות כמו גלילות דג בעלי גפן במילוי סלט פריקי ולימון כבוש; גרבדלקס; פטוצ'יני פוטנסקה; פיצה ירושלמית עם בשר סיסקה ועוד. התפריט נשמע מבטיח, והמטרה היא ליצור ארוחה חווייתית, תוך כדי הנאה מתרבות מקומית.
נמל ירושלים, הלל 22, ירושלים. 053-9378515
תפריט דגים לבין המיצרים
לרגל תקופת בין המיצרים שתימשך עד ה-25 ביולי, מסעדות מדיטה והחצר מוציאות תפריט דגים מיוחד שמתאים לקהל הדתי ושומר המסורת. בין המנות הראשונות: סשימי טונה - נתחי טונה אדומה בקרמל ג'ינג'ר וצ'ילי על סלט שומר, הדרים ונענע (64 ₪), טריו סביצ'ה - טונה אדומה, סלמון ודניס, פירות העונה, כוסברה, צ'ילי, צנוניות ובצל ירוק (64 ₪). בין המנות העיקריות: פילה דניס צרוב עם תפוחי אדמה מושחמים, עגבניות ותרד ברוטב צ'ימיצ'ורי ואיולי כמהין (106 ₪), סלומון מזוגג בוויניגרט אסיאתי חם, עם פטריות שומגי ושעועית ירוקה 102 ₪), בס שלם צלוי בגריל עם רוטב טוסקני (106 ₪), מעורב ירושלמי של עוז דגים - דגי ים מוקפצים עם בצל, פלפל חריף ולימון כבוש בתערובת תבלינים עם טחינה ועמבה (64 ₪),
החצר, דרך בית לחם 7, ירושלים. 053-9443390
מדיטה, דרך חברון 101, ירושלים. 053-7933470
תפריט טעימות בוולדורף אסטוריה
איציק מזרחי ברק, השף הראשי של המלון, יצר תפריט טעימות קיץ שיככב במסעדת פאלאס, המסעדה הבשרית במקום. הסגנון צרפתי עם נגיעות ים תיכוניות, והתפריט כולל מנות כמו: סשימי מוסר ים וסלמון, סלט מלפפון צעיר, ג'ינג'ר עגבניות מיובשות וואסבי; פילה מוסר ים על מחבת לוהט, אבטיח בוודקה ונענע, קרם אפונה, כרישה וביסק דגים; חזה ברווז צלוי, בטטה, עלי מנגולד, סלקים מקורמלים, בצלצלי אשלוט וקרם תפוזים עם ציר ברווז מצומצם ועוד. המחיר: 280 ₪ לאדם.
מסעדת פאלאס, וולדורף אסטוריה, אגרון 26, ירושלים. 053-9367264
תפריט מדורה במטבח של רמה
השף תומר ניב יצר תפריט מדורה המתאים לחלוקה בין האורחים. נתחים שלמים ניצלים באיטיות מעל מדורה אותנטית שנבנתה במיוחד לכך. הנתחים מטופלים בשיטות של יישון והשרייה, עם תוספת של צמחי תבלין מגינת המסעדה. המנות מוגשות למרכז השולחן בליווי ירקות אורגניים. בתפריט: שוק טלה עם סלט פקוס על הגריל וקרם בטטה; מוסר ים עם תפו"א ברוזמרין, אורז שחור בשמנת עזים, ביצה 'מושלמת' וקרם חצילים ביוגורט; ברווז שלם על העצם (חזה) עם קרם דלעת, פירות יער וירקות אורגניים מנטף ועוד. המחיר לפי משקל הבשר. תפריט המדורה מוגש בימי שישי ושבת בצהריים וערב. יש להזמין מקום ולשריין נתחים רצויים מראש.
המטבח של רמה, נטף 18, ביישוב נטף. 053-9438350
>> לאינדקס מסעדות בירושלים
אבו גוש באיירפורט סיטי
בלב אזור העסקים של האיירפורט סיטי נפתחה מסעדת אבו גוש. השף מגיע ממשפחת אבו גוש, והאוכל לא שונה מזה של המסעדה המקורית. בתפריט: חומוס, סלטים, עלי גפן ממולאים, בשרים על האש, מטוגנים ועוד. העיצוב נעשה על ידי משרד האדריכלים הייבלום, כשהדגש היה על חיפוי באבן ירושלמית, כדי לתת את אותה התחושה שמקבלים הסועדים באבו גוש.
תמונה בראש העמוד: חינאווי בוצ'רי שופ. צילום: רפי מיכאל
תמונה בעמוד הבית: מסעדת מדיטה. צילום: יחסי ציבור
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת