האהבה לגלידות היא עניין בינלאומי. אנחנו אוהבים אותן בגביע או בכוס, על בסיס שמנת או פירות, עם תוספות וסירופים, חמוצות או מתוקות, עם הרבה שוקולד או בטעמים משוגעים. אנחנו אוהבים גלידות. נקודה.
הישראלי צורך בממוצע כ-8 ליטרים של גלידה בשנה, זה אולי נשמע הרבה, אבל זה לא מגיע לקרסוליים של שיאני העולם, האמריקאים, שהצריכה הממוצעת אצלם לנפש עומדת על 20 ליטרים בשנה. לא פלא שהם הקדישו כמה ימים בשנה שמציינים את אהבתם העזה לגלידה. אגב, היום (7.6) הוא יום גלידת השוקולד הלאומי של העם האמריקני. ואילו אנחנו נסתפק בלקחת טרמפ על יום החגיגות, ונבדוק קינוחי גלידה שווים במסעדות בארצנו הקטנטונת.
גלידריות לא חסרות כאן בכלל, אבל אם אתם מחפשים קינוחי גלידה מתוחכמים, שעושים שימוש במרכיבים נוספים כמו ופלים תוצרת בית, מרנג, טווילים ועוד תוספות, תוכלו למצוא אותם בתפריט הקינוחים במסעדות, שכבר מזמן השכילו לשלב גלידות בתפריט הקינוחים.
קינוח ה'קיפוד מרנג' של רשת bbb הוא דוגמא מופתית של שימוש בגלידה כקינוח מרשים. כדור גלידה מצופה בחתיכות מרנג (שמזכירות צורה של מרשמלו), עם סירופ פירות יער. תענוג.
קינוח גלידה מפורסם במיוחד שייך למסעדת הרברט סמואל והוא מורכב מגלידת טחינה (עם טחינה הר ברכה) שעשויה מחלב קוקוס וטחינה, טוויל שומשום וסילאן וגרניטה אספרסו.
ומטחינה אחת אל טחינה אחרת. במסעדת הלנה בנמל שבקיסריה מגישים גלידת טחינה וסילאן על מאפה פילו ושערות חלבה. שילוב מנצח שאין עליו ויכוח.
וניקח פנייה חדה אל גלידה שלא רואים כל יום, וגם לא כל יומיים. טראק דה לוקס שנמצאת בכיכר דיזנגוף מצליחה לכבוש את בימת המקוריות עם גלידה אמריקאית (תוצרת בית) בתוספת קרמל מלוח וקוביות בייקון. מטעימה אישית – מדובר בקינוח שאתם חייבים לפחות לנסות. הגלידה מצוינת ומשתלבת נהדר עם הקרמל המלוח, שלדעתי הוא שוס בעולם הקינוחים. תוספת קוביות הבייקון היא כבר עניין שאפשר להתווכח עליו. בהחלט לא קונבנציונלי, ולא מתאים לכל אחד, אבל יכול להיות שתתאהבו בו עד כלות.
מכאן נעבור אל מלך הקינוחים – מקס ברנר. תפריט הקינוחים של הרשת הוא בעצם התפריט המרכזי שלה. השימוש בגלידה נעשה כאן בכל כך הרבה וריאציות, שקצרה היריעה מלפרט את כולן. נציין לטובה את הקינוח עם גלידת נוגט שוקולד בראוניז, טראפל וקראנצ', קצפת, כדורי וופל ופרלין, ואת ה'הלו ארטיק'- ארטיק וניל על מקל עם קערת שוקולד חם לטבילה, כדורי וופל שוקולד קראנצ'י, שברי פקאן ושברי שוקולד חלב.
במסעדת ARIA עמלו ושקדו על קינוח גלידה שיצא להם לא פחות ממרהיב. מתאים מאוד לאוהבי החמוץ ומורכב מסורבה פסיפלורה, מוס שוקולד לבן, קראנץ' שוקולד לבן ואגוזים עם קרם פסיפלורה לסגירת כל העניין. מנה יפהפייה.
אחרונה חביבה לעונה היא המנה המקסימה של מוזס. סנדביץ' בראוניז עם שתי עוגיות בראוניז משגעות, גלידת וניל, בננות, רוטב טופי, שברי אגוזים מסוכרים וקצפת. בהחלט בוסט רציני של סוכר, אבל שווה כל כפית.
עם כל האינפורמציה הזו אנחנו שולחים אתכם לדרך, ושיהיה קיץ חם ומלא בכל טוב.
תמונה בראש העמוד: bbb. צילום: אסף לוי
תמונה בעמוד הבית: מקס ברנר. צילום: יחסי ציבור
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת