נגישות
נגישות

גלידה הכי טובה: קינוחי גלידה במסעדות

בארצות הברית חוגגים היום את 'יום גלידת השוקולד הלאומי' המבשר את פתיחת הקיץ, וזו הזדמנות נהדרת לתת סקירה קצרה של קינוחי גלידה כחול-לבן במסעדות, שילוו אותנו בחודשים הלוהטים

המלצות קולינריות חדשות מהצלחת
שרון שגב
תאריך פרסום: 07/06/2015, 15:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

האהבה לגלידות היא עניין בינלאומי. אנחנו אוהבים אותן בגביע או בכוס, על בסיס שמנת או פירות, עם תוספות וסירופים, חמוצות או מתוקות, עם הרבה שוקולד או בטעמים משוגעים. אנחנו אוהבים גלידות. נקודה.

הישראלי צורך בממוצע כ-8 ליטרים של גלידה בשנה, זה אולי נשמע הרבה, אבל זה לא מגיע לקרסוליים של  שיאני העולם, האמריקאים, שהצריכה הממוצעת אצלם לנפש עומדת על 20 ליטרים בשנה. לא פלא שהם הקדישו כמה ימים בשנה שמציינים את אהבתם העזה לגלידה. אגב, היום (7.6) הוא יום גלידת השוקולד הלאומי של העם האמריקני. ואילו אנחנו נסתפק בלקחת טרמפ על יום החגיגות, ונבדוק קינוחי גלידה שווים במסעדות בארצנו הקטנטונת.

גלידריות לא חסרות כאן בכלל, אבל אם אתם מחפשים קינוחי גלידה מתוחכמים, שעושים שימוש במרכיבים נוספים כמו ופלים תוצרת בית, מרנג, טווילים ועוד תוספות, תוכלו למצוא אותם בתפריט הקינוחים במסעדות, שכבר מזמן השכילו לשלב גלידות בתפריט הקינוחים.

קינוח ה'קיפוד מרנג' של רשת bbb הוא דוגמא מופתית של שימוש בגלידה כקינוח מרשים. כדור גלידה מצופה בחתיכות מרנג (שמזכירות צורה של מרשמלו), עם סירופ פירות יער. תענוג.

קינוח גלידה מפורסם במיוחד שייך למסעדת הרברט סמואל והוא מורכב מגלידת טחינה (עם טחינה הר ברכה) שעשויה מחלב קוקוס וטחינה, טוויל שומשום וסילאן וגרניטה אספרסו.
סורבה טחינה של הרברט סמואל. צילום: איליה מלניקוב
ומטחינה אחת אל טחינה אחרת. במסעדת הלנה בנמל שבקיסריה מגישים גלידת טחינה וסילאן על מאפה פילו ושערות חלבה. שילוב מנצח שאין עליו ויכוח.

וניקח פנייה חדה אל גלידה שלא רואים כל יום, וגם לא כל יומיים. טראק דה לוקס שנמצאת בכיכר דיזנגוף מצליחה לכבוש את בימת המקוריות עם גלידה אמריקאית (תוצרת בית) בתוספת קרמל מלוח וקוביות בייקון. מטעימה אישית – מדובר בקינוח שאתם חייבים לפחות לנסות. הגלידה מצוינת ומשתלבת נהדר עם הקרמל המלוח, שלדעתי הוא שוס בעולם הקינוחים. תוספת קוביות הבייקון היא כבר עניין שאפשר להתווכח עליו. בהחלט לא קונבנציונלי, ולא מתאים לכל אחד, אבל יכול להיות שתתאהבו בו עד כלות.
הגלידה של טראק דה לוקס. צילום: אנטולי מיכאלו
מכאן נעבור אל מלך הקינוחים – מקס ברנר. תפריט הקינוחים של הרשת הוא בעצם התפריט המרכזי שלה. השימוש בגלידה נעשה כאן בכל כך הרבה וריאציות, שקצרה היריעה מלפרט את כולן. נציין לטובה את הקינוח עם גלידת נוגט שוקולד בראוניז, טראפל וקראנצ', קצפת, כדורי וופל ופרלין, ואת ה'הלו ארטיק'- ארטיק וניל על מקל עם קערת שוקולד חם לטבילה, כדורי וופל שוקולד קראנצ'י, שברי פקאן ושברי שוקולד חלב.
'הלו ארטיק' של מקס ברנר. צילום: יחסי ציבור

במסעדת ARIA עמלו ושקדו על קינוח גלידה שיצא להם לא פחות ממרהיב. מתאים מאוד לאוהבי החמוץ ומורכב מסורבה פסיפלורה, מוס שוקולד לבן, קראנץ' שוקולד לבן ואגוזים עם קרם פסיפלורה לסגירת כל העניין. מנה יפהפייה.
גלידת פסיפלורה של ARIA. צילום: בן יוסטר
אחרונה חביבה לעונה היא המנה המקסימה של מוזס. סנדביץ' בראוניז עם שתי עוגיות בראוניז משגעות, גלידת וניל, בננות, רוטב טופי, שברי אגוזים מסוכרים וקצפת. בהחלט בוסט רציני של סוכר, אבל שווה כל כפית.  
עם כל האינפורמציה הזו אנחנו שולחים אתכם לדרך, ושיהיה קיץ חם ומלא בכל טוב.
סנדביץ' בראוניז של מוזס. צילום: יחסי ציבור

תמונה בראש העמוד: bbb. צילום: אסף לוי
תמונה בעמוד הבית: מקס ברנר. צילום: יחסי ציבור

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עכשיו אילת. איפה הארוחות הכי משתלמות?
שיראטויה: יפנית אמיתית בתל אביב
מסעדות חדשות בתל אביב
פסטיבל סרי לנקה באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
פסטיבל פרו באוליב ליף ועוד חדשות קולינריות
ארבעה בראנצ'ים שווים באזור המרכז
לא חייבים בבית: אוכלים בחוץ בחוה"מ פסח
ארוחת החלומות בסנטה רוזה
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)