גרוזינית בקיבוץ שמרת
מסעדה גרוזינית יפהפייה בשם 'שותא' נמצאת בקיבוץ שמרת (בין עכו לנהרייה), ונראית כמו סיבה להגיע במיוחד לאזור. מה זה שותא? שם גרוזיני נפוץ. המסעדה נפתחה לפני כשנתיים ומעוצבת כמו בית גרוזיני עם טוויסט אירופאי בשביל הקלאסה. ועכשיו, לקראת החורף, נוספו לתפריט תבשילים גרוזיניים מחממי לב כמו: אג’פסאנדלי –סלט ירקות חם, תפוח אדמה, גזר, חצילים, עגבניות 28₪; פארקי לוביו – תבשיל שעועית ירוקה טרייה, עגבניות, אורגנו טרי ופלפל אדום 36 ₪ צ'אנחי- קדירת שוק טלה בבישול איטי עם חצילים ממולאים בעשבי תיבול, עגבניות ותפוחי אדמה 92 ₪ ועוד. במקום מובטחת אווירה מיוחדת, יינות גרוזיניים, צלילי רקע צועניים ושירות משפחתי.
שותא, קיבוץ שמרת, כביש 4 נהריה. 053-8096649
ערב מוסיקלי במסעדת הדגים
מסעדת הדגים בנמל עין גב מזמינה לחוויית קולינריה ומוסיקה בערב אחד, על שפת הכנרת עם מופע קאברים של הזמרת ורד סספורטס, ילידת קיבוץ עין גב, בוגרת בית הספר למוסיקה רימון ויוצאת ההרכב ווקה פיפל. הערב ילווה במטעמי דגים ובמנות חדשות מתפריט המסעדה שיצר השף עוזי בן. בין המנות שיוגשו: שיפודי פילה סלמון וגבינת חלומי; חריימה עין גב ומנות נוספות. יום חמישי, 30.10 בשעה 21:00.
הדגים, קיבוץ עין גב. 053-9444101
שפים מבשלים בטיבי'ס
שף חיים טיבי מארח את השפים מאיר אדוני, אבי שטייניץ, מיקה שרון וערן שוורצברד לארוחה בה יוגשו מנות עם בשר קובה ביף, שנחשב לבשר הבקר המשובח ביותר בעולם, המטופח באופן מסורתי שפותח ביפן. הבקר ברובו ממחוז היוגו, זוכה למסאז'ים, שותה בירה מובחרת, צורך מזון טבעי, מאזין למוסיקה וחי ברפת עם "סוויטות" נקיות, מאווררות ומטפלים צמודים. בכל שנה מוצעים למכירה ביפן רק 4000 ראשי בקר, מגזע מובחר זה, ולכן גם מחירו גבוה, מעל 100 דולר לחצי ק"ג בקר. בארה"ב כבר מכליאים את גזעי הבקר האמריקאים עם גזעי הקובה ביף ומוזילים את המחיר. הארוחה תכלול חמש מנות, כולל קינוח, ותלווה ביינות מסדרת אדמה II של יקב תבור. שף מאיר אדוני יגיש מנת "רחובות טיחואנה": קריספי ספר ריבס, כרוב מעושן, תירס חלב, בצלים כרוכים בדבש וצ'ילי, אפונת שלג, קרם שעועית שחורה וצ'יפוטלה מעושן, סלסלת ליים, הבנרו, שום ונענע וניחוחות חורף בטולום: צ'וריסוס בשר קובה ושומן לב, לשון כבושה ומעושנת, קרם תירס, פטריות יער חרוכות בפלנצה, ביצה עלומה, סלסת עגבניות גריל, דבש וצ'יפוטלה מעושן. שף אבי שטייניץ יגיש טרטר שייטל קובה סיצליאני "על הסכין". שף מיקה שרון תגיש קובה בורגר, ריבת בצל וקרם וואסבי. שף קונדיטור ערן שוורצברד יגיש פטריית יער במילוי קומפוט פירות יער, בננה ספליט מקורמלת בליווי קצפת שאנטילי ודובדבני אמרנה וטיוב שוקולד.
טיבי'ס, צומת כורזים, ורד הגליל. 053-9368039
עסקיות ילדים בפיאנו פיאנו
ברשת פיאנו פיאנו יצרו ארוחות עסקיות לילדים. השף רועי חנין, בשיתוף עם התזונאית לימור גל, הרכיבו תפריט של מנה ראשונה, עיקרית וקינוח (עם כוס שתייה) ב-39 ₪. התפריט תקף בין השעות 13:00-17:00. בין המנות בתפריט פסטות מקמח דורום, לחם הבית, סלט קצוץ וירקות חתוכים.
פיאנו פיאנו, מתחם G כפר סבא. 09-7688778 קניון G-6 יקנעם. 053-7931725
פיצה זזה פותחת סניף חדש
הסניף הראשון של פיצה זזה נפתח תפני כשש שנים בהוד השרון, והפך לשם דבר. עכשיו פותחים ליאת ודוד זהות, בעלי המקום, סניף נוסף בראשן לציון, במתחם הרובע. הבצק של זזה מכיל פחות מ-1% שומן. התוספות של זזה מעניינות ולא שגרתיות, ואת המתכון לבצק הביא לארץ שף פיציולו איטלקי. המכירה במשקל במחיר אחיד של 90 ₪ לק"ג.
פיצה זזה, משה בקר 14, ראשון לציון. 053-9366382
שווארמה לא קונבנציונלית
רשת בתי הקפה פרש קיטשן הוסיפה לתפריט שווארמה צמחונית - נתחי שווארמה מן הצומח מתובלים ומוקפצים עם בצל ופטריות, לצד תפו"א אפוי, טחינה ירוקה וסלסת עגבניות חריפה (48 ₪).
השוק הפליאוליתי
מהדורת אוקטובר של שוק הפליאו הראשון בעולם תתקיים בתאריך ה-31.10.14
באזור התעשייה עמק חפר. בין המוצרים בשוק ניתן למצוא בשרים מעושנים ומיובשים, נקניקיות ייחודיות, דגים כבושים ומעושנים, שמן זית איכותי, מאפים מבוססי קמח קוקוס/שקדים, שמן קוקוס המשמש רבות את אנשי הפליאו, גבינות בוטיק, יינות ישראלים, פירות וירקות אורגניים ועוד מבחר גדול של מוצרים "Paleo Friendly" וביניהם ספר מתכוני הפליאו הראשון שנכתב בעברית ויושק בשוק ומעשנות בשר יחודיות.
31.10, 09:00-14:00, בהאנגר 9, רחוב בית הראשונים 7, אזה"ת עמק חפר
>> מסעדות בתל אביב מחפשים ברסט
>> מסעדות בירושלים
>> למסעדות כשרות ברחבי הארץ
>> נוסעים דרומה? קבלו 5 מסעדות שוות בדרום
תמונה בעמוד הבית ובראש העמוד: מסעדת שותא. צילום: אבנר גדיש
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת