מבצע צוק איתן גובה את מחירו גם בתחום הקולינריה בישראל, ובעיקר בדרום. מסעדות רבות מצאו את עצמן ריקות. עם ישראל מבלה פחות ומעדיף לאכול בבית.
מסעדנים ושפים החליטו לנצל את תקופת היובש במסעדות, ולהגיע אל כוחותינו כדי לבשל להם אוכל חם וטרי. גופים רבים נרתמו ועזרו בתרומה של חומרי גלם לבישול של עשרות מנות בכל יום. כולם, בלי יוצא מן הכלל, תרמו ובישלו במטרה אחת – להקל על החיילים שלנו ולהעניק להם אהבה, ועשו זאת בשקט ובלי יחסי ציבור.
zap rest גאה במסעדנים, ורצינו לספר לכם בכמה מילים על היוזמות ועל החוויות בשטח.
היוזמה הענקית של דורון אלבז וקבוצת הפורום ב"ש (המונה את מועדון הפורום ועסקים נוספים בתחום חיי הלילה, ואת המסעדות קמפאי, הספריה, קפאסה, קמפאי אקספרס, סמילנסקי טאפאס בר ועוד) החלה ביוזמתו של דורון, המנהל חוות בודדים במושב מסלול. הוא רתם את בעלי הקבוצה - אלון אלבז, יוסי שוורץ, אסף אבוטבול וגולן בוטבול, ומה שהתחיל כ"קיוסק" קטן המספק מנות לחיילים, הפך לפרויקט ענק שמאגד בתוכו כ-130 איש שמגיעים בכל יום ומבשלים כ-10,000 מנות גריל לחיילים. חלק מהצוות הוא עובדי הקבוצה, שבימים אלו אין להם תעסוקה. הקבוצה מספקת להם עבודה בשטח, לצד מתנדבים שמגיעים. חלקם עובדים על הגריל, חלקם מנקים או מחלקים את האוכל.
שפים רבים חברו ליוזמה ומגיעים לבשל לחיילים, ביניהם חיים כהן (יפו תל אביב), איל לביא (רוקח 73), רינה פושקרנה (טנדורי), יהב אפלבוים ושפים נוספים.
הפעילות עובדת באופן מסודר, ובכל מקום שהיא מגיעה אליו, מתארגנת בתוך זמן קצר עמדת בישול ענקית, שכוללת גם מקלחות שדה ושירותי שדה שנתרמו, וגם ספסלים לאכול ופינות מנוחה לחיילים, שם אפשר גם לצפות בטלויזיה. אל היוזמה של דורון הצטרפו שפים כמו חיים כהן, שהקים תחנת רענון ומזון לחיילים (מעין אוטואוכל).
אלון אלבז, מבעלי הקבוצה, מספר כי היוזמה לא היתה יכולה לצאת לפועל לולא הגופים והאנשים שתרמו חומרי גלם ומוצרים נוספים שהזדקקו להם החיילים (פנסים, מטענים ניידים, מגבות ושאר מוצרים). התחנה מספקת הן מנות לחיילים והן פינת מנוחה ומצרכים נוספים שביקשו. תורמים המבקשים להעביר כסף מופנים אל רשתות כמו רמי לוי, ושם הם יכולים לרכוש את הציוד, שמועבר אל הפעילות.
היוזמה של דורון אלבז החלה עוד במבצע עמוד ענן. בכל ערב יצאו השותפים, כשמלווים אותם שוטרי מג"ב והגיעו ליחידות בזיקים, כרם שלום וכל המקומות מסביב לעזה, שם הם פתחו מטבח שדה ובישלו בכל ערב. הפעילות במבצע צוק איתן עובדת 24 שעות, וזה עדיין נמשך, ויימשך עד שהמבצע יסתיים.
עוד מספר לנו אלון כי ההירתמות של האנשים מדהימה. "תוך דקות מתארגנים ומספקים לנו את כל מה שאנו צריכים. יש מתנדבים, כ-130 איש בכל ערב. ממש פעילות ענק".
יש דרישה לתרומות נוספות. לעדכונים היכנסו לעמוד של דורון אלבז בפייסבוק.
ביום חמישי האחרון הקימו השפים יובל בן נריה - טאיזו ודיוויד פרנקל – פרונטו חמ"ל אוכל במושב מסלול, בחווה של דורון אלבז. בתחנת הרענון לחיילים הוכנו תבשילים רבים שכללו צליית עופות במעשנה, תפוחי אדמה, סלטים, מנות אורז ועוד. השפים, בליווי צוות מתנדבים של כ-35 איש הגיעו למקום בשעות הבוקר ובישלו עד הערב. דיוויד פרנקל מספר כי הם הגיעו לשטח עם משאית קירור, רכבים מושכרים ותרומות של חומרי גלם שהגיעו מספקים או מלקוחות המסעדות. הצוות הקולינרי האכיל כ-2,000 חיילים.
בינו גבסו, הלוא הוא ד"ר שקשוקה, ביחד עם צוות המסעדה ומתנדבים רבים, מגיעים בכל יום לבסיס אחר של חיל האוויר ומבשלים אוכל לכל החיילים. כך הם מסתובבים כבר קרוב לשבועיים, ומבשלים שקשוקות, כנפיים, שווארמה, קבב ועוד. המבצע מסתייע בגופים רבים שתרמו פרודוקטים, ואפשרו את היוזמה הברוכה הזו. האהבה של בינו לחיל האוויר החלה עוד במלחמת לבנון השנייה, ולכן גם הפעם הוא בחר לעבור בבסיסי חיל האוויר ולבשל להם. בינו מגיע עם עובדים, מתנדבים, בני משפחה ועשרות קילוגרמים של חומרי גלם.
zap rest מאחל לכולם זמנים טובים ורגועים יותר.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת