נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

עבור רבים מאתנו, שבעת ימי חג הפסח היו קשים ומענים במיוחד, ללא קשר להימנעות המאולצת מלחם, פיתות, בורקסים ושאר מאכלים מלאי חמץ. בירה, אותו שיכר אלכוהולי עתיק יומין, המצליח לרומם את רוחם של מאות מיליונים בכל העולם, מיוצר מדגנים ועל כן אינו כשר לפסח. שבוע ימים ללא בירה קרה ומרעננת הם המון זמן, ויעידו על כך כל חובבי הבירה המסורתיים.

על מנת לחזור לשגרה במהירות ובקלות (ובעיקר כדי לגרות את הכבד), פנינו לארבעה שפים מצוינים - צחי בוקששתר מ-Black Bar 'n' Burger, יואב בר ממאראבו, שי דובלרו מאמיצ'י ויואב בלימן מפרידה קאלו - וביקשנו וידוי אלכוהולי מכל הלב: לאיזו בירה הם הכי התגעגעו בזמן הפסח. התשובות לפניכם, לחיים!

 

שף צחי בוקששתר, רשת Black Bar 'n' Burger - ווטרלו דובל דארק (Waterloo Double Dark)

געגועי השף: לא רק בפסח, אלא תמיד כשאני לא שם אני מתגעגע לבלגיות המתקתקות, אבל מלאות אופי, שאני פוגש ב'טמפל בר'. שם הם מגישים את הווטרלו שלהם בספל חרס מסורתית, קרות ומתקתמרירות ועם ספקטרום טעמים עמוקים, מפתים ומרווים באותו זמן. בירה לסיים איתה בילוי ולהתגעגע אליה אפילו בזמן ש...".

מה זה ווטרלו דובל דארק? בין שלל הבירות הבלגיות הנמכרות בארץ, 'ווטרלו' החדשה קרויה על שם קרב ווטרלו המפורסם מ-1815 ומיוצרת במבשלת בראסרי דו מארש שנוסדה ב-1456(!!!). מדובר בבירה אייל כבדה ומלאת גוף האמורה להימזג אל תוך כוס חרס ולהעניק לשותה אותה טעמים עשירים וכבדים. בלגיה במלוא הפאר! (8.5% אלכוהול)

 

שף יואב בר, מסעדת מאראבו - לף בלונד (Leffe Blonde)

געגועי השף: "ישנן המון בירות טובות שנמזגות בישראל, מכל הסוגים, מכל המינים ובשלל מחירים. למרות שיש כמה שנחשבות לסופר איכותיות, עם סיפור היסטורי ארוך ומרגש ותיאורים בלתי נגמרים על קשת הטעמים שבהן, אני שומר אמונים ללף בלונד, אותה אני אוהב לשתות ביום-יום ולצערי נאלצתי להיפרד ממנה בפסח".

מה זה לף בלונד? אחת ההצלחות השיווקיות הגדולות ביותר של תעשיית הבירה הבלגית בישראל היא בירה לף, שהצליחה לכבוש את ליבם של הישראלים ולמצב את עצמה ברשימת הבירות האהובות על הקהל המקומי. הבירה מסוג אייל מיוצרת במנזר לף הבלגי מאז 1240, צבעה בהיר והיא נמזגת בכוס בצורת גובלט בצורת גביע יין. יופי של בירה, מרעננת וטעימה (6.6% אלכוהול).

 

שף שי דובלרו, מסעדת אמיצ'י - גולדסטאר (Goldstar)

געגועי השף: "כשאני חוזר הביתה לפנות בוקר, אחרי סרוויס ארוך ומתיש במסעדה,  אני אוהב לפתוח בקבוק גולדסטאר צונן ולהיזרק על הספה. רק זה מצליח להרגיע אותי. כמה שהתגעגעתי לגולדסטאר בפסח...".

מה זה גולדסטאר? בשנת 1950 נולדה הבירה הכי ישראלית שיש - גולדסטאר. מדובר בבירה לאגר המיוצרת מלתת שעורה, כשות, שמרים ומים בלבד, שמצליחה לשמור על המקום הראשון ברשימת הבירות הישראליות הנמכרות ביותר. גאווה ישראלית אמיתית (4.9% אלכוהול).

 

שף יואב בלימן, מסעדת פרידה קאלו - קרומבאכר (krombacher)

געגועי השף: בין סרוויס צהריים לסרוויס ערב, כל הצוות של המסעדה נוהג להתענג על כוס של קרומבכר טובה מהחבית. אין כמו בירה טובה בצהריים כדי לשנות לך את כל היום. זו הבירה שאני הכי אוהב ולכן התגעגעתי אליה במיוחד".

מה זה קרומבאכר? קרומבאכר היא מבשלת בירה גרמנית שנוסדה ב-1803, ומייצרת שלושה סוגי בירות: וויצן (עשויה מחיטה), פילס (לאגר בסגנון פילזנר גרמני) ולאגר כהה (מיוצר משעורה שנקלתה זמן ארוך). הבירות של קרומבאכר ידועות כמלאות בטעמים, מרעננות ואיכותיות במיוחד (5.3%,  4.8% ו-4.3% אלכוהול בהתאמה).

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
החופש לאכול: גיל ולירון ב"סוהו" עם תפריט לסוכרתיים
יוליה בנמל - הארוחה הכי יפה ביום
מסעדות מומלצות בשוק הכרמל
סושי לנשים בהריון של ניני האצ'י (צילום: באדיבות המקום)