כוכבי המטבח בחורף הם ללא ספק המרקים. הם יכולים להיות מנת פתיח או ארוחה בפני עצמה. הם יכולים להיות בשריים או צמחוניים. הם מחממים את הגוף ומספקים לנו את האנרגיה הנדרשת כדי לעבור את הימים הקרים. מרקים הם עולם ומלואו ומגיעים בכל כך הרבה וריאציות וטעמים. אין בית שאין בו את "מרק הבית" או את "המרק של סבתא" שעובר מדור לדור. אספנו כמה מרקים מנצחים שכדאי לכם להוסיף לרפרטואר הפרטי שלכם.
מרק חומוס עם בשר / מאיר רוזנברג
שף ראשי מלון רימונים גלי כנרת
מצרכים:
250 גרם גרגרי חומוס יבשים
250 גרם בשר מספר 8 או 10 (לא מעובד)
1 גזר חתוך קוביות
1 בצל קצוץ
1/2 כוס סלרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן
10 כוסות מים
>> להמשך המתכון
מרק עדשים / רשת פרש קיטשן
מצרכים:
חצי קילו עדשים חומות מושרות למשך הלילה
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות של 0.5 ס"מ
3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 0.5 ס"מ
3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות של 0.5 ס"מ
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
4 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול גדול קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון טחון
מלח ופלפל שחור
שמן זית
5 ליטר מים
>> להמשך המתכון
מרק סלק מוקרם בווסאבי ושמנת מן הצומח / מאיר בולקה
מצרכים:
3 סלקים שטופים, עם הקליפה
1 תפוח אדמה קלוף
2 בצלים קלופים
2 ענפי סלרי חתוכים על העלים והגבעולים
1 כפית זרעי קימל (או קימל טחון)
2 כפות אבקת ווסאבי
1 קופסת שמנת סויה אלפרו
>> להמשך המתכון
מרק עגבניות
מרק עגבניות בניחוח הודי של השפית רינה פושקרנה ממסעדת טנדורי.
>> למתכון
מרק דלעת
מרק קרם דלעת וקצפת לימון פרסי של השף אבי ביטון ממסעדת אדורה. מרק עדין שמכיל טעמים מאוזנים של מתוק וחמצמץ. קל מאוד להכנה.
>> למתכון
>> לכל מתכוני המרקים באתר
אינדקס מסעדות:
> מסעדות בתל אביב
> מסעדות בירושלים
> מסעדות בדרום
> מסעדות בצפון
תמונה בעמוד הבית: אילוסטרציה Thinkstock
תמונה בראש העמוד: מרק של מאיר בולקה מבית אלפרו. צילום: יחסי ציבור
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת