נגישות
נגישות

העולם בקערה: מתכוני שף למרקים

חיכינו לו ובסוף הוא בא: אדון חורף במלוא הדרו מתדפק על החלונות ומבקש משהו חם לאכול, כי גם לו קר, מסתבר. אספנו מתכוני שף למרקים קלי הכנה, ממלאים וכמובן שגם טעימים בטירוף

שפים חדשות מהצלחת
מערכת  zap rest
תאריך פרסום: 06/01/2015, 16:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

כוכבי המטבח בחורף הם ללא ספק המרקים. הם יכולים להיות מנת פתיח או ארוחה בפני עצמה. הם יכולים להיות בשריים או צמחוניים. הם מחממים את הגוף ומספקים לנו את האנרגיה הנדרשת כדי לעבור את הימים הקרים. מרקים הם עולם ומלואו ומגיעים בכל כך הרבה וריאציות וטעמים. אין בית שאין בו את "מרק הבית" או את "המרק של סבתא" שעובר מדור לדור. אספנו כמה מרקים מנצחים שכדאי לכם להוסיף לרפרטואר הפרטי שלכם.

מרק חומוס עם בשר / מאיר רוזנברג

שף ראשי מלון רימונים גלי כנרת
מצרכים:
250 גרם גרגרי חומוס יבשים
250 גרם בשר מספר 8 או 10 (לא מעובד)
1 גזר חתוך קוביות
1 בצל קצוץ
1/2 כוס סלרי קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
4 כפות שמן
10 כוסות מים
>> להמשך המתכון
מרק בשר של השף מאיר רוזנברג. צילום: יגאל לוי

מרק עדשים / רשת פרש קיטשן
מצרכים:
חצי קילו עדשים חומות מושרות למשך הלילה
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות של 0.5 ס"מ
3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 0.5 ס"מ
3 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות של 0.5 ס"מ
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
4 שיני שום קצוצות
1 בצל סגול גדול קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כמון טחון
מלח ופלפל שחור
שמן זית
5 ליטר מים
>> להמשך המתכון

מרק עדשים של פרש קיטשן. צילום: שי בן אפריים
מרק סלק מוקרם בווסאבי ושמנת מן הצומח / מאיר בולקה
מצרכים:
3 סלקים שטופים, עם הקליפה
1 תפוח אדמה קלוף
2 בצלים קלופים
2 ענפי סלרי חתוכים על העלים והגבעולים
1 כפית זרעי קימל (או קימל טחון)
2 כפות אבקת ווסאבי
1 קופסת שמנת סויה אלפרו
>> להמשך המתכון
מרק סלק של מאיר בולקה. צילום: יחסי ציבור
מרק עגבניות
מרק עגבניות בניחוח הודי של השפית רינה פושקרנה ממסעדת טנדורי.
>> למתכון

מרק דלעת
מרק קרם דלעת וקצפת לימון פרסי של השף אבי ביטון ממסעדת אדורה. מרק עדין שמכיל טעמים מאוזנים של מתוק וחמצמץ. קל מאוד להכנה.
>> למתכון

>> לכל מתכוני המרקים באתר

אינדקס מסעדות:
> מסעדות בתל אביב
> מסעדות בירושלים
> מסעדות בדרום
> מסעדות בצפון

תמונה בעמוד הבית: אילוסטרציה Thinkstock
תמונה בראש העמוד: מרק של מאיר בולקה מבית אלפרו. צילום: יחסי ציבור

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מסעדת לה סטורי – סיפור ירושלמי של טעמים
יוקר המחיה מרים ראש? קבלו מסעדות זולות וטובות
מסעדת 'מלכה וציפי' באשקלון: תל אביב הגיעה לפריפריה
בין ירושלים לטוסקנה: חוויה קולינרית במבשרת ציון
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
ריבר באר שבע – להתאהב בטעמים האסיאתיים
מסעדת השף הערבית שאתם לא מכירים
מסעדות שף בתל אביב – גורמה פנומנאלי לסקרנים בלבד
מצאנו לכם ארבע מסעדות שף כשרות ושוות!
מצפון לדרום: מסעדות השף שכדאי שתכירו
וופל בלגי עם המבורגר של מסעדת papa שוהם (צילום:
גלידה בטעם המבורגר  (Shutterstock)
המבורגר וצ'יפס  (Shutterstock)