נגישות
נגישות

גורמה ואווירה במסעדת שלו ביער

את הקסם של שלו ביער בטבעון אי אפשר לשכפל. במקום הכי פסטורלי בארץ שוכנת מסעדת שף שמעוצבת כמו סלון בארמון, ומעניקה לסועד חוויה גסטרונומית יוצאת דופן. בדקנו את תפריט הערב ב-150 שקלים

מסעדה ביום חדשות מהצלחת
גילי פוקס
תאריך פרסום: 12/04/2016, 11:00
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

שלו ביער הקסומה, הנחבאת בין עצי היער בטבעון, היא ללא ספק אחת מאבני החן שיצא לי להכיר. מרחוק היא נראית כמו בקתה חמה וקורצת בליל חשוך וקר ומבפנים – כמו ארמון בו כל שעליך לעשות הוא לשבת ולחכות שיפנקו אותך.

קלרה ואני הגענו למסעדה בשעות בין הערביים. לתדהמתנו, למרות שהשעה היה מוקדמת יחסית לארוחת ערב המקום המה אדם, ועוד יותר מדהים שלמרות שהמה אדם – האווירה היתה שקטה ונעימה.

מיד קיבלה אותנו איה המלצרית, או כפי שהציגה עצמה – " איה - כמו איה כואב לי", וקיבלה את פננו עם בקבוק וינטג'י מדליק שנראה כאילו יצא מספינת הטיטאניק, מלא במים קרים ומרווים ולימונים. אני כל כך אוהבת להגיע אל מקום שמגיש לך את מה שאתה רוצה עוד לפני שהתיישבת.

תפריט ערב משתלם
וכך קיבלנו הסברים על התפריטים המעניינים שיש לשלו ביער להציע. מלבד התפריט הפתוח יש תפריט ערב מאוד משתלם (99/150 שקלים). אנחנו בחרנו בתפריט של ה-150 שקלים לסועד שכלל כוס יין, סלסילת לחמניות, מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח – וכל זה במסעדת שף. דיל מעולה שהוא סיבה מצוינת לפקוד את המסעדה בערבי אמצא השבוע. דרך אגב, התפריט ב-99 שקלים כולל 3 מנות ראשונות וכוס יין.

וכדי שנתחיל את הערב באיזי, הגיעו אלינו לחמניות ממולאות פסטו. הלחמניות נאפו זה עתה ולכן היו רכות וחמות, ולצידן הוגשו איולי סלק ומרווה  ואיולי בטטה-שום-חרדל, בעודנו תוהות מה נזמין, בהינו באח האדיר שממוקם במרכז החדר ונותן למקום אופי אירופאי ואווירה חורפית נעימה. הרגשתי שנסעתי אחורה בזמן למאה ה-16 בצרפת ואני בנשף, ובטעות הגעתי עם ג'ינס ולא עם שמלה.

ראשונות
נשוב אל העניין. לאחר שאיה הסבירה לנו על כל מנה ומנה, כי המגוון גדול והמנות מיוחדות בצורה יוצאת דופן ומלאות באלמנטים, בחרנו למנה ראשונה עוגת ריזוטו – פטריות ושום קונפי עטופה קמח תירס עם סלט עלי רוקט וקרם כרובית וגם קבב דג ים על לאבנה קארי, ירקות טריים ושמן זית.
לחמניות פסטו
עוגת ריזוטו
שתי המנות הראשונות הגיעו בתיאום מושלם יחדיו והיו כ"כ יפות שהיה חבל לנו לאכול אותן, אבל לשם מה התכנסנו כאן הערב? ובכן הן היו מושלמות. עוגת הריזוטו היתה טעימה ועדינה, וקבב דג הים היה מצוין, רך, במידת עשייה טובה והלאבנה קארי הוסיפה טעמים מעניינים. הירקות רעננו את המנה.

עיקריות
קלרה חובבת פירות הים הזמינה למנה עיקרית את מרק הבויאבז שהכיל פירות ים, דג לבן, ערק, זרעי שומר, עגבניות, זעפרן, וברוסקטה עם קרם רואי – שהוא קרם פלפלים כתמתם וחתיך. אני, לעומת זאת, הלכתי על מנה בשרית של סינטה עגל בליווי קרם דלעת ברוטב יין אדום ומח עצם. המנה הזו ללא ספק היתה הדבר הכי טעים שאכלתי באותו היום, ובכלל בתקופה האחרונה. הבשר היה מעושן אך לא יותר מדי ורך כמו חמאה, אך עם זאת ללא טיפת שומן. הוא פשוט נמס בפה והיה בו המון המון טעם. קרם הדלעת היה חלומי והיו כל מיני ירקות שורש בצבעים ומרקמים שונים. אין ספק ששלו ביער יודעת איך עושים את זה בגדול. ואם כבר הזכרנו, אז השפית של המקום היא גם הבעלים - רוני וכפיר גליקו. הם מקומיים – "טבעוניים" שורשיים, שכבר מעל תשע שנים יוצרים ומריצים את הקסם הזה – הבית הקסום הזה בלב היער.
מרק בויאבז
סינטה עגל
רואים שהכל פה נעשה באהבה ועם תשומת לב של ירידה לפרטים הקטנים והטעימים ביותר, כמו סורבה האשכוליות שקיבלנו בין המנה הראשונה לעיקרית כדי לרענן את החך בין טעם לטעם, כמו מפיות הבד הרומנטיות שהוסיפו לתחושת הפינוק ועוד.

האירועים
לידיעת הקוראים – המקום מפיק אירועים עם האוכל המשגע שלו. אפשר בחוץ (עד 170 איש) ואפשר בפנים. בחוץ יש חצר גדולה שטובלת בירוק של היער, תאורה נעימה ובכלל אווירת "אני לא בישראל".

מתוק לקינוח
הקינוחים הגיעו בשניים. ככה זה בתפריט ה-150 ₪. אני הזמנתי מרקיז שוקולד בלגי (70% מוצקי קקאו) וקלרה הלכה על הקינוח הקלאסי, כיאה למסעדה קלאסית שכזו – פאי אגסים ותפוחים מבושלים ביין אדום עם קרמבל וגלידת יוגורט חמצמצה. מה אומר ומה אדבר – סיום מתוק לערב רומנטי.
מרקיז שוקולד
חשבון בבקשה:
פעמיים תפריט ערב: 300 שקלים

שלו ביער, שיכון אלה 2, קריית טבעון. 053-9444052

* הכותבת היתה אורחת המקום

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
נתח בשר בראנץ' האוס (צילום: באדיבות המקום)
אסאדו בר באלונים (צילום: באדיבות המקום)
סטייק בברסרי 107 (צילום: באדיבות המקום)
מנה של מסעדת סבידה (צילום: באדיבות המקום)
בירות של מסעדת ליבירה בחיפה (צילום: באדיבות המקום)
אותנטיות יוצאת דופן במסעדת גאורגיה
בשר משובח ב-BACK TO BLACK
חדשה בשכונה: מרינדו יקנעם
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר