אסיה פינת לה גווארדיה היה זה ערב סגרירי וגשום. גם על תל אביב הגשם לא פסח ופתאום מבצבצים מקומות חניה פנויים, אפילו באזור עמוס כמו אזור המסעדות של מרכז תל אביב. הלכתי לכיוון מסעדת
ווקי טוקי, מסעדת חדשה יחסית, כשנה בעיר הגדולה, אסיאתית באופייה.
רוב המסעדות בתל אביב מציעות עסקיות צהריים, אך מי שמעוניין לבלות בשעות הערב באותם המקומות נדרש לשלם מחירים מלאים. על מנת לתת פתרונות הוגנים לשעות המאוחרות, מסעדת ווקי טוקי השיקה תפריט עסקיות ערב חדש. התפריט כולו הוא הצדעה למטבח הדרום מזרח אסיאתי, עליו אמון השף וונג טונגפנג.
וונג לוקח בקלילות לא מעונבת את אורחי המסעדה למסע קולינארי במחוזות האוכל הווייטנאמי, התאילנדי והאינדונזי, המשולב באינטרפרטציות אישיות. יש לציין כי המסעדה יפהפייה ומעוטרת בשלל קישוטים אסיאתים שבהחלט תורמים לאווירה.
קאם טו איט לחימום הבטן התחלנו במרק מיסו - ציר דגים, מיסו אדום, סויה , אצות וואקמה, טופו, בצל ירוק. בינינו, לא צריך יותר מזה. המרק היה נפלא והטעמים מדויקים ומאוזנים מבחינת המליחות. חתיכות גדולות של טופו ומנה נכבדת של אצות.
למנה ראשונה לקחנו סלט שורשים- נבטים סיניים, נבטי חמנייה, גזר, צנון, קולרבי ומעל בוטנים ושומשום שחור ולבן. רוטב צ'ילי קוריאני - מיונז, מעט שמן צ'ילי, שומשום וכוסברה טחונה. סלט מרענן וקליל, תענוג לחיך ומחבר קשת של טעמים. בנוסף לקחנו גם את הכרובית טמפורה - בטמפורה ופאנקו. רוטב צ'ילי מתוק, חמאה ושמן צ'ילי. מנה ממכרת שניתן לאכול ממנה ממש כמו גרעינים שחורים.
מנת הדגל טוב, זה השלב בו הרעב מתגבר ואנחנו מעלים הילוך ומגיעים אל העיקריות ואל אחת ממנות הדגל של המסעדה: פאד קפאו. בשר אנגוס דל שומן, קצוץ, מוקפץ בווק עם בצל לבן, שום, ג'ינג'ר, טבעות צ'ילי אדום, בצל ירוק ובזיליקום טרי ומעל ביצת עין רכה. מוגש לצד אורז מאודה.מנה חרפרפה ומדהימה ביופייה. דרך אגב, בתפריט רמות החריפות של המנות מסומנות באייקון של להבה, כך שאין ממה לחשוש וגם ישנן המון מנות המתאימות לכל הקהלים וגם לחולי הצליאק.
העיקרית השנייה ממנה טעמנו הייתה, איך לא, הסושי : קומבו אושי 22 יח': 4 יחידות יוזו - דג דניס, פרוסות לימון דקיקות, מלפפון וגזר בציפוי עירית ושומשום, 4 יחידות ספייסי טונה טמאגו - דג דניס, פרוסות לימון דקיקות, מלפפון וגזר בציפוי עירית ושומשום; 8 יחידות ריינבאו רול אבוקדו, מלפפון וגזר עטוף בטונה, סלמון, דניס, בטטה ואבוקדו; 6 יחידות סקה מאקי - רול במילוי סלמון טרי. הסושי שקיבלנו היה ברמה מאוד גבוהה, וכל רול בקומבינציה היה הצלחה. בעיקר הריינבאו רול, שהיה מושקע. הדגים היו טריים, והאורז עשוי במידה.
אנחת רווחה מפלחת את האוויר, אנחה כזו של שובע ואז קיבלתי תזכורת מהבטן שלי שלא טעמנו קינוח. קרם ברולה עם בננות מקורמלות - החתיכה האחרונה בפאזל האסייתי הזה, פאזל שמאוד נהניתי להרכיב. אזכיר רק שעסקיות הערב מוגשות לאורך כל השבוע, החל מהשעה 18:00. ווקי טוקי היא מסעדה שבהחלט שווה לדבר עליה. סיונארה.
מה אכלנו: עסקית ערב ב-79 ₪ (כולל כוס למברוסקו או קאווה)
עסקית ערב - 89 ₪
קרם ברולה - 36 ₪
שני דיאט ספרייט- 24 ₪
סה"כ: 228 ₪ לשניים סינים עם כינור סטנדרטי
ווקי טוקי, לינקולן 11, תל אביב. 053-9367980
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת