מעולם לא הייתי טיפוס של בוקר. מכירים את אלה שרמת הריכוז והערנות שלהם מגיעה לשיאה כשחשוך בחוץ ?כך אני הייתי. השעות המוקדמות האלה של היום היו כמו אמצע הלילה בשבילי. בשנים האחרונות משהו השתנה והתמכרתי (זקנה או פשוט הרגל נרכש?). יש משהו בבוקר, בתמימות ובפשטות הזו באוויר שגורם לך להתרגש ולתייג את היום הזה כיום שבו תעשה ותגשים את כל מה שתכננת, או בקיצור - תכבוש את העולם.
מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר?
בבנדיקט רוטשילד מתמחים בהנצחת חוויית הבוקר מהפן הקולינרי שלה. לא משנה באיזו שעה הגעת למסעדה, תרגיש כאילו זה הרגע פקחת את עיניך ליום חדש, ואם טרם נכנסת לחוויה, תמיד יהיו מלצרים שיברכו אותך בברכת "בוקר טוב" ויזכירו לך באיזה חלק של היום אתה נמצא.
מסעדת בנדיקט הראשונה נפתחה ברחוב בן יהודה בתל אביב בשנת 2006. מאז נוספו לה עוד שני סניפים מצליחים ברחוב רוטשילד בת"א ובהרצליה ליד הים. למרות שהגענו בערב, את ה"בוקר" שלנו החלטנו לפתוח דווקא בסניף רוטשילד. בכניסה מיד סרקנו את החלל למציאת מקום הישיבה האידיאלי. כיאה למסעדה שמגישה ארוחות בוקר מגוונות בכל הסגנונות ומכל העולם, קשה היה להתעלם ממגוון האנשים שמגיעים לסעוד בה: זוגות צעירים שחיפשו קצת רעננות ורומנטיקה, קבוצת תיירים שבדיוק חזרה מהים, חברות טובות שסיימו מסע שופינג מפרך ובאו להתפנק, וגם זוג מבוגר שהחליט שארוחת בוקר טובה יכולה להפתיע גם בערב.
את אותם הדברים אבל לאט
חיפשנו מקום שקט בו נוכל להתעורר לאט, ומצאנו פינה קטנה ליד הבר, אך אסטרטגית מספיק כדי לא לפספס את האווירה המיוחדת ששררה במסעדה. אל השולחן ניגשה רונית,מלצרית עם אנרגיות בוקר חזקות שהמליצה לנו על כל המנות הכי טעימות שאסור לפספס, לא לפני שבירכה אותנו ב"בוקר טוב" חייכני והניחה במהירות על שולחננו שני קוקטיילים צבעוניים ומתקתקים לפתיחת בוקר מושלם: apricot martini, וודקה בניחוח פירות יער (35 ₪) ו-aperol spiritz, משקה מרענן המשלב יין מבעבע בניחוח תפוז (29 ₪).
אחרי משא ומתן, תוך כדי לגימות קטנות מהקוקטיילים המעוררים, הזמנו מנת פטריות פורטובלו מושרות בשמן זית, שום וטימין על הגריל עם גבינת עיזים וויניגרט בלסמי (24 ₪), וכמובן לא יכולנו לוותר על המלצתה החמה של רונית - רושטי תפו"א אפוי עם שמנת חמוצה (19 ₪). המנות הראשונות היו מאופיינות בקלילות ובמבנה מאוד ברור והגיוני, לא גדולות מדי אך בהחלט נותנות מושג אמיתי לכל הטוב שמחכה בהמשך.
כמה מושחת, ככה טעים
את המנות העיקריות היה קל יותר לבחור. רונית תיארה את מנת ה"בנדיקט המבוקר" באופן כה מפורט וציורי שלא השאיר מקום לניחושים. בנדיקט המבוקר הוא גרסת המסעדה לאמריקן ברקפסט - שילוב של 3 יחידות בשר טחון במקום בתוספת ביצה עלומה, גוואקמולי, גבינת עיזים וסלסת עגבניות על רושטי תפו"א (72 ₪). כל ביס זרק אותנו למקום אחר, כשהבשר חיבר בין כולם, ומעבר להיותה טעימה להפליא היא באמת הייתה צבעונית וציורית.
על המנה השנייה הסכמנו פה אחד. כשאתה מגיע לבנדיקט אתה חייב לנסות אגז בנדיקט (ואני מודה, זו הפעם הראשונה שלי). אגז בנדיקט זו ארוחת הבוקר הקלאסית מניו יורק. ביצים עלומות על לחם בריוש קלוי עם תוספת משתנה ורוטב הולנדייז. את המנה הזמנו עם תוספת פלורנטין - תרד בשמנת, בצל ואגוז מוסקט וסלמון מעושן (66 ₪). לפני המנה קיבלנו סלסלת לחמים חמים עם צלוחית ריבת תפוחים וקינמון, נוטלה וחמאה. לתמונת הבוקר נכנס אביב, מלצר נוסף, שפתר לנו את שאלת ה"צלוחיות" והסביר שבארוחות בוקר שונות בעולם נהוג לפתוח עם לחמים וממרחים שונים. כל המרכיבים בצלחת התחברו לכדי מנה מושלמת אחת. יש שאומרים "קמת בבוקר? כל השאר בונוס", אז המנה הזו מעניקה לך את הבונוס הזה בענק.
תנו לי שוקולד, והרבה
ממרח הנוטלה עשה לנו חשק לשוקולד, אז לקינוח החלטנו ללכת על אצבע שוקולד וגנאש פיסטוק בציפוי אגוזים מסוכרים, ואצבע נוגט וחמאת בוטנים בשילוב אגוזים על קראנץ נוגט (18 ₪ לשתיהן). בנוסף, מכיוון שאנחנו חובבי ה"גם וגם" לא יכולנו לוותר והזמנו גם מיני פנקייקס שוקולד לבן ואספרסו (24 ₪).
בשנים האחרונות ארוחות הבוקר תפסו מקום נכבד בתפריטי המסעדות ובתי הקפה ברחבי הארץ ובעולם. בבנדיקט החליטו לאמץ את הקונספט ולעשות ממנו קרנבל, והם בהחלט יודעים איך. יצאנו מהמסעדה בתחושה שהיום רק מתחיל, למרות שהיה כבר 22:00 בלילה. הדבר שהכי שימח אותנו באותו הרגע זו המחשבה שעוד כמה שעות שוב בוקר.
חשבון בבקשה
קוקטייל Apricot martini – 35 ₪
קוקטייל Aperol spiritz – 29 ₪
פטריות פורטובלו - 24 ₪
רושטי תפו"א אפוי - 19 ₪
בנדיקט המבוקר - 72 ₪
אגז בנדיקט עם תוספת פלורנטין - 66 ₪
אצבע גנאש שוקולד פיסטוק ואצבע נוגט וחמאת בוטנים - 18 ₪
מיני פנקייקס שוקולד לבן ואספרסו - 24 ₪
מיץ תפוזים - 11 ₪
מיץ גזר - 11 ₪
סה"כ: 309 ₪
*כתבה פרסומית
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת