בזמן האחרון אני מחפשת יותר ויותר את הים. יש משהו ברוח הקרירה ובגלים המתנפצים אל החוף שמעורר בי גל של מחשבות ותחושת רוגע שלא ניתן לתאר במילים. ועדיין, למרות שזה קורה לי הרבה לאחרונה, אני משתדלת להפוך כל ביקור כזה לאירוע. באופן כללי אני מאמינה שאת החיים צריך לחגוג ולכל דבר יש סיבה ומשמעות ולכן השבוע, כשבן זוגי הטיל עליי את המשימה לבחור מסעדה - לקחתי אותה בשתי ידיים.
הרצון להפוך את היציאה לחוויה ולהיות קרובה לים ומכיוון ששנינו לא חובבי המילה "שיגרה", גרם לנו לוותר על תל אביב המוכרת, לנסוע דווקא לראשון לציון ולהיכנס לעולם הדגים ופירות הים של מסעדת הצדף.
היה היה
מסעדת הצדף קיימת כבר למעלה מעשור במערב ראשון לציון בקרבת הים. מסעדת השף, שהוקמה על ידי השף דוד אביטל, מתמחה בדגים ופירות ים ומציעה תפריט עשיר ומגוון, שכמו הים, מאפשר לצלול לתוכו. עם זאת, היא לא שוכחת לרגע את אוהבי הבשר ומפנקת במבחר מנות שלא היו מביישות מסעדה בשרית מהשורה הראשונה.
הייתה זו שעת ערב מאוחרת. המסעדה, הקרובה לחוף ולכל מה שהים מציע עדיין שמרה על ריחוק אלגנטי קל. ריהוט העץ החום, האווירה הנינוחה והמוסיקה הישראלית שהתנגנה ברקע, יצרו את התפאורה המושלמת. אל השולחן ניגש אלון המלצר, שנה וחצי במסעדה ועדיין מלא מרץ כאילו היה זה יומו הראשון. לדבריו, לכל מנה יש סיפור וכל סיפור זה חגיגה של טעמים ואנחנו הבנו שיש מי שישיט את הספינה לחוף מבטחים. אלון פרש בפנינו את שלל האופציות ואף ציין את מנת הדגל - פלטת פירות ים, אבל אנחנו החלטנו ללכת דווקא בכיוון הבשרים. האמת ? לא התאכזבנו. בתוך כל הרוגע הזה המנות פשוט החלו לשוט לכיווננו כאילו באמת היינו על סיפון אונייה אדירה בלב ים.
קבלו הצעה לאירוע במסעדת הצדף
אז מה אוכלים ?
בעודנו מתלבטים בין המנות בתפריט הונחו לפנינו מבחר סוגי סלטים שמוכנים במקום: טחינה, איקרה, דג מלוח ובצל ירוק, סלסה חריפה והפתעת השולחן - חצילים עם בוטנים (כלולים בהזמנת מנה עיקרית, בלעדיה - 48 ₪). יחד עם הסלטים הוגשו לנו קוקטייל אננס וקוקטייל אסאי (43 ₪ כל אחד), שכבר מהטעימה הראשונה גרמו לנו להתרווח בכורסאות ולחשוב כמה החיים יפים. למנה ראשונה הזמנו פטריות מוקפצות בשום, שמן זית, יין לבן ובזיליקום (48 ₪) ומנת חציל בלקני מטוגן על מצע יוגורט (48 ₪). מנות, שמבחינת גודלן בהחלט היו יכולות להיות מנות עיקריות. זה השלב שבו הבנו, שלעיקריות כנראה נגיע כמעט שבעים אבל זו לא סיבה מספיק חזקה לוותר על ההמשך.
עוד בטרם הספקנו להתאושש מהסלטים ומהמנות הראשונות המיוחדות, שטו אל שולחננו מנת פילה בקר (150 ₪) ומנת נתח קצבים (110 ₪), שהוגשו שניהם ברוטב יין אדום לצד פירה תפוחי אדמה. הבשר שהיה עשוי היטב והוגש בדיוק במידת העשייה שביקשנו, גרם לנו להבין סופית שגם אם מדובר במסעדת דגים ופירות ים, הצדף באמת לא מתפשרת על איכות המנות הבשריות שלה ויכולה לגרום ל"שכרון מעמקים" גם לקרניבור המושבע ביותר.
אתנחתא מתוקה להפליא
מרוצים ומלאים עד אפס מקום שקלנו את הצעד הבא. לא יכולנו לוותר על הקינוחים שלדברי אלון מוכנים כולם במקום ואת הארוחה החלטנו לסיים עם צמד מנצח: קדאיף תותים עם קרם מסקרפונה ותותים טריים (42 ₪) ופילו ברולה ושוקולד - מיני קרם ברולה על קוביות בצק פילו במילוי שוקולד נוטלה, רוטב קרמל ובננות (42 ₪). באותו רגע שכחנו לגמרי איזו כברת דרך עברנו ומה אכלנו, וכשאנו מצוידים בכפית ביד אחת ובמבט מהופנט, הצטמצם כל עולמנו לכדי יצירות הפאר המתוקות הללו. את הדרך הביתה אני לא ממש זוכרת, אני רק יודעת שהיה לה ריח של חופש.
חשבון בבקשה
ארוחת סלטים ללא מנה עיקרית - 48 ₪ (כלולים בהזמנת מנה עיקרית(
פטריות מוקפצות - 48 ₪
חציל בלקני - 48 ₪
פילה בקר, 250 גרם - 150 ₪
נתח קצבים - 110 ₪
קדאיף תותים 42 ₪
פילו ברולה ושוקולד - 42 ₪
קוקטייל אננס - 43 ₪
קוקטייל אסאי - 43 ₪
סה"כ - 526 ₪ לארוחה חלומית לזוג
*כתבה פרסומית.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת