בראשית הייתה הלזניה
כולנו מכירים את המאכל האיטלקי האהוב המשלב דפי פסטה, גבינות ורוטב עגבניות בלתי נשכח, אבל לא הרבה יודעים כי שמה של הלזניה נמשך מהמילה גיגית (lasanon) ביוונית. איפה האיטלקים פה? שאלה טובה. מסתבר שמתישהו אימצו הרומאים את המילה במשמעותה כסיר בישול והשאר... היסטוריה.
למרות המקור האיטלקי אנחנו הישראלים חובבים ידועים של פסטות ומטעמים אפויים אחרים אימצנו את המאכל בחום והיום קיימות לו עשרות ווריאציות – עם בשר, בלי בשר, עם רוטב עגבניות, בולונז או בכלל בשמאל, חצילים, פטריות ומה לא. עם השנים גם ענף המסעדנות השכיל להפנים את הטרנד והיום אנו מתהדרים בכמה מהמסעדות האיטלקיות הטובות ביותר בעולם שמכינות גם, איך לא, לזניות לכל דורש.
מנסיון אישי
מאיה שובל למשל ממליצה לכם לבקר ברוסטיקו המצוינת בתל אביב בעוד דידי אלפסי דווקא זולג למחשבות על דיאטה (אין ספק כי מדובר במאכל לא מרזה במיוחד). אורי טבע לעומת זאת מציע לכם להצפין עד לראש פינה כדי לטעום מהלזניה הצמחונית של ג'עוני ומבטיח שלא תתאכזבו.
בהמשך הדיון מציעה קרן הראל לבקר במסעדת ארנסטו התל אביבית ומציינת שאמא שלה דווקא מעדיפה את איל פסטיו, כשלירן לביא מדגיש שמבחינתו אין על לה לזניה בדיזינגוף ורחל רז גנור מסכימה איתו. חניתה אמיתי וזיו פלד לעומת זאת, מציעים לכם לבדוק את עדנה ברמת השרון, הילה באום מעידה מניסיון שאין על לזניה עם ערמונים באוליברי ואורן גיא חותם את הדיון עם מסעדת פורנלו שגורמת לו לחזור כל פעם מחדש.
המשיכו לספר לנו מה אתם אוהבים לאכול ואיפה והעיקר - שיהיה בתיאבון...
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת