נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

בראשית הייתה הלזניה
כולנו מכירים את המאכל האיטלקי האהוב המשלב דפי פסטה, גבינות ורוטב עגבניות בלתי נשכח, אבל לא הרבה יודעים כי שמה של הלזניה נמשך מהמילה גיגית (lasanon) ביוונית. איפה האיטלקים פה? שאלה טובה. מסתבר שמתישהו אימצו הרומאים את המילה במשמעותה כסיר בישול והשאר... היסטוריה.

למרות המקור האיטלקי אנחנו הישראלים חובבים ידועים של פסטות ומטעמים אפויים אחרים אימצנו את המאכל בחום והיום קיימות לו עשרות ווריאציות – עם בשר, בלי בשר, עם רוטב עגבניות, בולונז או בכלל בשמאל, חצילים, פטריות ומה לא. עם השנים גם ענף המסעדנות השכיל להפנים את הטרנד והיום אנו מתהדרים בכמה מהמסעדות האיטלקיות הטובות ביותר בעולם שמכינות גם, איך לא, לזניות לכל דורש.

מנסיון אישי
מאיה שובל למשל ממליצה לכם לבקר ברוסטיקו המצוינת בתל אביב בעוד דידי אלפסי דווקא זולג למחשבות על דיאטה (אין ספק כי מדובר במאכל לא מרזה במיוחד). אורי טבע לעומת זאת מציע לכם להצפין עד לראש פינה כדי לטעום מהלזניה הצמחונית של ג'עוני ומבטיח שלא תתאכזבו.

בהמשך הדיון מציעה קרן הראל לבקר במסעדת ארנסטו התל אביבית ומציינת שאמא שלה דווקא מעדיפה את איל פסטיו, כשלירן לביא מדגיש שמבחינתו אין על לה לזניה בדיזינגוף ורחל רז גנור מסכימה איתו. חניתה אמיתי וזיו פלד לעומת זאת, מציעים לכם לבדוק את עדנה ברמת השרון, הילה באום מעידה מניסיון שאין על לזניה עם ערמונים באוליברי ואורן גיא חותם את הדיון עם מסעדת פורנלו שגורמת לו לחזור כל פעם מחדש.

המשיכו לספר לנו מה אתם אוהבים לאכול ואיפה והעיקר - שיהיה בתיאבון...

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר