נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

23/06  21:45  ספרד - צרפת

קרה לכם שחצי מהערב התלבטתם לאיזו מסעדת לצאת, חככתם בדעתכם מה בא לכם לבלוס ולגלגל על הלשון, דמיינתם מנות והרצתם בראש משקאות? אז צרפת נגד ספרד זה בדיוק זה. שתי נבחרות גדולות, עתירות כישרון בכל אחד ממערכי המשחק, כמו להיכנס למטבח של מסעדת עילית ולראות שם את הכלים בוהקים, את הטבחים עמלים במדים מגוהצים, את חומרי הגלם הסופר-איכותיים. שתיים מהנבחרות הטובות באירופה נלחמות ראש בראש, והמשחק הזה הוא קלאסיקה עוד לפני שריקת הפתיחה.

ספרד היא כמו שף שקט ורגוע, שכל היום עובד בדממה, הסועדים רואים אותו מרכיב כל מנה במשך שעות ומתחילים לאבד סבלנות, אבל אז יוצא לו זהב מהידיים. עם קאסיאס בשער, ראמוס ופיקה בהגנה, צ'אבי, אינייסטה, סילבה ופברגאס בקישור וטורס בהתקפה, ספרד היא נבחרת מושלמת. הנעת הכדור שלה יכולה לפעמים לשעמם ולהכתיב קצב יחסית אטי, אבל עם המספרים אין להתווכח, ללה-רוחה יש את ההתקפה הטובה בטורניר עם 6 שערים וההגנה החזקה מכל 16 הנבחרות, כשספגה שער אחד בלבד.

צרפת פתחה את הטורניר בתיקו 1:1 ונראתה כמו ביסטרו קליל ולא מעונב ברובע הלטיני של פריס, כשהמערכים לא מסודרים, ההתקפה קצת חורקת, אבל תענוג לראות אותה משחקת. בניצחון על אוקראינה היא נראתה כמו מסעדת גורמה בפרובאנס עם שני כוכבי מישלן: קצב מהיר, הקפדה על פרטים, מיצוי האיכות והרבה רושם שמותיר זיכרון מתוק. מול שבדיה היא נראתה כמו מסעדת פועלים מוזנחת בפרברי מארסיי: מרושלת, מלוכלכת ונטולת השראה.

מול ספרד הצרפתים חייבים להיראות כמו מסעדת גורמה, אחרת זה ייגמר, לא עלינו, במקדונלד'ס בשדה התעופה של דונייצק. הפוקוס יהיה על פרנק ריברי, הספק-פצוע, וקרים בנזמה, שטרם כבשו בטורניר ויהיו חייבים לספק את הסחורה. עם הוגו לוריס, אברה, מקסס, נאסרי, מנז' ושני הכוכבים, זה לא מופרך לצפות שהניצחון יהיה בצד של צרפת, שמעולם לא הפסידה לספרד בטורניר גדול. אז קרפ או טורטייה? תביאו כבר את שניהם.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר