נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

איטליה – קרואטיה 1:1

 

האזורי פספסו הזדמנות גדולה לנצח ולדחוף רגל וחצי בדלת השלב הבא. במחצית הראשונה איטליה נראתה כמו פרארי, והשאירה אבק לקרואטים. החמצות של באלוטלי ומרקיזיו מנעו ממנה יתרון גדול, אבל בסופו של דבר היה זה אנדראה פירלו, השף המדופלם של האזורי, שבעט באומנות כדור חופשי בדקה ה-39 וצייר לנבחרתו 0:1 כאילו היה דה וינצ'י. אחרי יופי של מחצית מבחינת האיטלקים, היה ניתן לצפות שימשיכו בקצב גם בחצי השני בדרך לניצחון רב-שערים. אבל במקום שאיטליה תספק לאוהדיה ניוקי גורגונזולה ואגוזים עם כוס קיאנטי, היא הגישה איזה משהו אפור ומוקרם כאילו אנחנו בטיילת של תל אביב באמצע הניינטיז. 45 הדקות הבאות היו של נבחרת הדמקה.

 

 

קרואטיה ניצלה את העובדה שהאיטלקים שכחו את הפסטה על האש, השתלטה על המשחק, ולמרות שהגיעה למעט מצבים היא הצליחה לדוג שער מטעות של קייליני. בדקה ה-72 סטריניץ' הגביה משמאל, קייליני לא קרא נכון את תנועת הכדור, הכדור הגיע לרגל של מנדז'וקיץ' וזה הפציץ מקרוב פנימה. 1:1. למרות השער, שסיבך את האזורי, שחקניו של פראנדלי, באופן די מפתיע, המשיכו להיות אדישים כמו זקנים בגינה ציבורית בנאפולי ביום קיץ חם. איטליה של הפרארי הפכה לפיאט 127 שנת 85'. במחזור הבאה איטליה חייבת לנצח את אירלנד כדי לשמור על סיכוייה להעפיל לרבע הגמר, אחרת את הפנקוטה הבאה היא תאכל בבית.

 

 

ספרד – אירלנד 0:4

 

ספרד סיפקה חוויית כדורגל והגישה את זה אסתטי, חם וטעים. אחד המשחקים הכי חד צדיים ביורו עד כה נפתח עם שער כבר בדקה ה-4, כשחלוץ ספרד פרננדו טורס חטף כדור מהגנת אירנד, חתך ימין ושלח בומבה שהכניעה את גיבן. 0:1 לספרד עוד לפני שבאירלנד הבינו שהתחיל המשחק. עד המחצית אירלנד החזיקה מעמד, אבל החצי השני היה סיפור אחר.

 

 

בדקה ה-49 גיבן הדף כדור לרגליו של סילבה, וקשר מנצ'סטר סיטי שמר על קור רוח מול שלושה אירים כדי להשחיל בקלילות את הסלט קלמארי החריף. 0:2 לספרד והלילה עוד צעיר. מוחיטו פה, מוחיטו שם, ובדקה ה-70 סילבה הכניס כדור לטורס, שמצא עצמו חופשי מול גיבן וקבע 0:3. חלפו 13 דקות, וגיבן נאלץ לאסוף את קליפות הבוטנים בפעם הרביעית, כשפברגאס בעט מזווית קשה וקבע את תוצאת המשחק. ספרד הראתה שהיא לא רק סיאסטה אלא גם פיאסטה, והניצחון הגדול מציב אותה בעמדת זינוק לרבע הגמר.
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר