נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מבשלת הבוטיק של בירה מלכה מייצגת נאמנה את התפתחות מבשלות הבוטיק בארץ במשך השנים האחרונות. המבשלה שהוקמה על ידי אסף לביא תושב כליל בגליל המערבי נמצאת בהאנגר למרגלות מבצר יחיעם. לביא מייצר שלוש סוגים שונים של בירה בבישולים קטנים של 200 ליטר, כאשר את המים המרכיבים את רובה של הבירה שואבים ממי באר זכים בגליל המערבי. בירה מלכה מיוצרת מחומרים טבעיים בלבד, ללא שימוש בחומרים משמרים וללא פיסטור, דבר המקנה לה אורך חיי מדף של שישה חודשים בלבד.

בנוסף למבשלה עצמה, מציעים בבירה מלכה גם את מרכז המבקרים. המרכז מציע סיור במבשלה בהדרכתו אסף לביא מקים המבשלה.
הסיור כולל הסברים על ייצור בירה בכלל ועל תהליך הייצור המיוחד של 'בירה מלכה' בפרט. בסיור תוכלו ללגום את סוגי הבירה השונים במקום אירוח יפיפה, הצופה על כל נחל יחיעם ועד למפרץ חיפה. מרכז האירוח מציע גם ארוחה קלה, בירה מחבית/ בקבוק, לשתיה במקום או לרכישה הביתה
במחירים מיוחדים.

אחת משלושת הבירות של בירה מלכה היא 'מלכה בהירה' -  זוהי בירה בסגנון אייל בלגי, המשופעת טעמי  רקע וארומות נהדרות של פירות הדר, הנובעים משימוש בכשות מיוחדת הנקרא Cascade. כאשר בתהליך היצור עצמו מוסיף אסף לביא לבישול הבירה גם קליפות תפוזים. הבירה עוברת שתי תסיסות טבעיות, תסיסה ראשונה במיכל התסיסה עצמם ותסיסה שנייה בבקבוקים עצמם. התסיסה בבקבוק מאפשרת את התפתחות טעמה של הבירה, התסיסה השנייה גם משאירה מעט משקעים בתוך הבקבוק לכן הבירה עצמה אינה צלולה, כי אם 'מעוננת'.

יחסית לבירות שאנו רגילים ללגום (בעלות 5% כהל בנפח) מלכה בהירה חזקה יחסית ומצוידת ב-6.5% כהל בנפח. למרות אחוז האלכוהול הגבוה מעט הבירה נעימה לשתיה, קלילה, בעלת גזים עדינים ומצוינת לליוי מאכלי ים, סלטים קלילים וגבינות מתובלות.

בירה מלכה – לאתר הבית

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר