מבשלת הנגב הינה מבשלת בוטיק קטנה בצפון הנגב. בראשית ימיה פעלה כמבשלה ביתית וייצרה מנות קטנות של בירה בצורה עקבית. לאורך שנים של למידה ופעילות עוצבו מתכונים מיוחדים שזכו במספר תחרויות בארץ ובעולם. הידע הרב שנצבר תוך ניסיון בעבודה בארץ ובמבשלות בחו"ל והביקוש הגדל והולך לבירות מיוחדות הובילו להגדלת הייצור ולרכישת מערכת בישול מקצועית לייצור בקנה מידה רחב והקמת קו מילוי בקבוקים אוטומטי. יצור הבירה נעשה באופן אישי תוך כדי הקפדה על כל הפרטים הקטנים של שלבי הייצור, המילוי והאחסון. הבישול נעשה בטכניקות גרמניות ומשלב חומרי גלם איכותיים שנבחרו בקפידה ומגיעים מגרמניה וארצות הברית. המבשלה מתמחה בבירות ALE – בירות עם קשת טעמים רחבה ומאוד דומיננטית.
בירת האמבר אייל של המבשלה היא בירה אדמונית, בעלת גוף בינוני, מתקתקות קלה של מאלט וסיומת פרחונית עדינה. מקור השם אמבר אייל הוא כמובן מצבע הבירה. הגוון הוא אדמדם כתום בדומה לענבר (amber). הצבע מגיע משילוב של מספר סוגי לתת קלוי ומקורמל שבונים את המתכון. שילוב של ארבע סוגי הגרעינים ברמות הקלייה השונים נותנים לבירה את צבעה, טעמה ובסיס הגוף של הבירה. מבחינת יוחאי קודלר, היזם הצעיר והבעלים של המבשלה, עיצוב מתכון בירה הוא כמו תכנון בניין, חשוב לתכנן יסודות חזקים ודומיננטיים שעליהם יהיה ניתן לבנות את טעמי הבירה המיוחדים. שילוב ארבעת סוגי הלתת נותן את הטעם המתקתק והפירותי, קצת לתת קלוי מוסיף צבע אדמדם וטעם מעט מריר שיכין בסיס לתוספת הבא של הבירה.
בבירת אמבר אייל של מבשלת הנגב יש שלושה זני כשות. זן גרמני שנותן את המרירות של הבירה וממשיך היכן שהלתת הקלוי הפסיק, ובעצם מהווה את רוב המרירות. כשות אנגלי שמביא את הארציות והפרחונית שבאה בסוף ומתחלפת לטעם הכשות השלישי – האמריקאי. טעם אשכוליתי שמשאיר את החיך צמא לעוד.
כדי לתת רוח חיים לבירה ולהבליט את עומק הטעמים משתמשים במבשלת הנגב בשמרי אייל שמתסיסים את הבירה ויוצרים את האלכוהול שבה. שמרים אלו מאופיינים בתסיסה בטמפרטורות גבוהות יחסית 16-24 מעלות (ביחס לבירת לאגר שמותססת בטמפרטורה של 8- 16 מעלות ). התסיסה בטמפרטורות גבוהות מוסיפה טעמים פירותיים שונים. לקראת סוף התסיסה סוגרים במבשלת הנגב את מיכלי התסיסה ושומרים את הגזים שנוצרו בתוך הבירה בצורה טבעית. הבירה מהשלב הזה מטופלת תחת לחץ שעוזר לשיקוע השמרים והפרדתם מהבירה בשלבי היישון. רק בסוף תקופת היישון הבירה תקבל את טעמה היציב והמיוחד.
הצטרפו אלינו בפייסבוק, אנחנו דואגים לחברים שלנו.
לדף הפייסבוק של rest לחצו כאן.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת