נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מבשלת הנגב הינה מבשלת בוטיק קטנה בצפון הנגב. בראשית ימיה פעלה כמבשלה ביתית וייצרה מנות קטנות של בירה בצורה עקבית. לאורך שנים של למידה ופעילות עוצבו מתכונים מיוחדים שזכו במספר תחרויות בארץ ובעולם. הידע הרב שנצבר תוך ניסיון בעבודה בארץ ובמבשלות בחו"ל והביקוש הגדל והולך לבירות מיוחדות הובילו להגדלת הייצור ולרכישת מערכת בישול מקצועית לייצור בקנה מידה רחב והקמת קו מילוי בקבוקים אוטומטי. יצור הבירה נעשה באופן אישי תוך כדי הקפדה על כל הפרטים הקטנים של שלבי הייצור, המילוי והאחסון. הבישול נעשה בטכניקות גרמניות ומשלב חומרי גלם איכותיים שנבחרו בקפידה ומגיעים מגרמניה וארצות הברית. המבשלה מתמחה בבירות ALE – בירות עם קשת טעמים רחבה ומאוד דומיננטית.

בירת האמבר אייל של המבשלה היא בירה אדמונית, בעלת גוף בינוני, מתקתקות קלה של מאלט וסיומת פרחונית עדינה. מקור השם אמבר אייל הוא כמובן מצבע הבירה. הגוון הוא אדמדם כתום בדומה לענבר (amber). הצבע מגיע משילוב של מספר סוגי לתת קלוי ומקורמל שבונים את המתכון. שילוב של ארבע סוגי הגרעינים ברמות הקלייה השונים נותנים לבירה את צבעה, טעמה ובסיס הגוף של הבירה. מבחינת יוחאי קודלר, היזם הצעיר והבעלים של המבשלה, עיצוב מתכון בירה הוא כמו תכנון בניין, חשוב לתכנן יסודות חזקים ודומיננטיים שעליהם יהיה ניתן לבנות את טעמי הבירה המיוחדים. שילוב ארבעת סוגי הלתת נותן את הטעם המתקתק והפירותי, קצת לתת קלוי מוסיף צבע אדמדם וטעם מעט מריר שיכין בסיס לתוספת הבא של הבירה.

בבירת אמבר אייל של מבשלת הנגב יש שלושה זני כשות. זן גרמני שנותן את המרירות של הבירה  וממשיך היכן שהלתת הקלוי הפסיק, ובעצם מהווה את רוב המרירות. כשות אנגלי שמביא את הארציות והפרחונית שבאה בסוף ומתחלפת לטעם הכשות השלישי – האמריקאי. טעם אשכוליתי שמשאיר את החיך צמא לעוד.

כדי לתת רוח חיים לבירה ולהבליט את עומק הטעמים משתמשים במבשלת הנגב בשמרי אייל שמתסיסים את הבירה ויוצרים את האלכוהול שבה. שמרים אלו מאופיינים בתסיסה בטמפרטורות גבוהות יחסית 16-24 מעלות (ביחס לבירת לאגר שמותססת בטמפרטורה של 8- 16 מעלות ). התסיסה בטמפרטורות גבוהות מוסיפה טעמים פירותיים שונים. לקראת סוף התסיסה סוגרים במבשלת הנגב את מיכלי התסיסה ושומרים את הגזים שנוצרו בתוך הבירה בצורה טבעית. הבירה מהשלב הזה מטופלת תחת לחץ שעוזר לשיקוע השמרים והפרדתם מהבירה  בשלבי היישון. רק בסוף תקופת היישון הבירה תקבל את טעמה היציב והמיוחד.

 

הצטרפו אלינו בפייסבוק, אנחנו דואגים לחברים שלנו.

 לדף הפייסבוק של rest  לחצו כאן.

 

 

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מסעדת לה סטורי – סיפור ירושלמי של טעמים
יוקר המחיה מרים ראש? קבלו מסעדות זולות וטובות
מסעדת 'מלכה וציפי' באשקלון: תל אביב הגיעה לפריפריה
בין ירושלים לטוסקנה: חוויה קולינרית במבשרת ציון
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר
ארוחת ערב במסעדת 206 דגים
206 גריל בר משביעה את פתח תקווה
הפנים החדשות של אדלה
רג'ינה מעירה את מתחם התחנה