זהו, החגים מאחורינו ולנהנתנים מצד אחד, ולחסכנים מצד שני זהו הזמן לצאת לחופשה באילת, כי צריכים קצת חופש מהחגים. בימים אלו מחירי הטיסות והמלונות צנחו פלאים, מזג האוויר האילתי הוא כבר לא הכבשן הלוהט של אוגוסט (עכשיו סתם חם מאוד), וכשרוח סתיו מתחילה לנשוב מגדרה ועד מטולה, מי שרוצה להחזיק את הקיץ עוד קצת ולא לעזוב אותו, מדרים לים סוף.
הכנו לכם רשימה של כמה מסעדות מעולות באילת, חלקן חדשות יחסית, חלקן מככבות באומץ שנים רבות, אבל בכולן תקבלו חוויה שלמה של קולינריה ובילוי, בעוד אתם יושבים צרובי עור וסמוקי פנים, לוגמים בירה צוננת או יין טוב.
'פדרו'- מסעדת 'פדרו' שוכנת כבר 15 שנה בשכונה הוותיקה באילת (שכונה א'), האווירה במקום אינה דומה למסעדות באזור המלונות המוכרות לתיירים (רוצים לומר, הכי רחוק ממלכודת תיירים) אלא יותר מסעדה שנוסדה על ידי אילתים ומארחת את תושבי המקום באווירה שקטה וכפרית, אבל גם אתם כמובן מוזמנים. ב'פדרו' מציעים מציע מגוון בשרים טריים, פירות ים ודגי ים-סוף טריים, המובאים יום יום מדייגי האזור, וניצלים על גריל פחמים ומוגשים בתוספת רטבים מיוחדים ועשבי תיבול הגדלים בחצר המסעדה. אחת המנות המומלצות והאהובות הינה סטייק היען המפורסם שהולך מצוין עם רוטב ציידים. ב'פדרו' מטפלים בבשר טרי ומיישנים אותו במקרר שנבנה במיוחד לצורך התהליך, הדבר מקנה לבשר את הרכות הנדרשת לפני צלייתו על הגריל.
'פדרו' - שדרות יעלים 14. טלפון 057-9441805
K2 - במרומי טיבט ניצב בגאון הר K2, משקיף מלמעלה על תת היבשת האסייתית - הודו, אינדונזיה, ויאטנם, סין ויפן. וכאן בישראל, בפינה הכי דרומית בארצנו ניצבת מסעדת K2, אסייתית כהלכה בגב הטיילת של אילת, שמביאה את כל הטוב של המטבח מהארצות שההר משקיף עליהן - מרקי מיסו ומרקי פירות ים, מקבץ מרהיב של דים סאם, מנות ווק מוקפצות ומנות רובאטה, אותו גריל יפני המפיק שיפודים עסיסיים, וגם תפריט סושי מפואר. מלבד בילוי ערב רומנטי, גם משפחות עם ילדים ייהנו במקום המציע תפריט מיוחד לזאטוטים, ומסכי מגע עם משחקים שיעבירו את הזמן בנעימים, והכל בחלל מעוצב להפליא, עם נברשות ענק מיוחדות וכורסאות מפנקות.
K2 מתחם לה פלאז', מאחורי מלון הרודס. טלפון 08-6337222
בוסטון פיש&גריל – המסעדה הזו נקראת פיש&גריל, אבל אנחנו אוהבים לכנות אותה בראסרי כהלכה, שמתכתב עם הים והסירות שניצבות מולו באחד המיקומים הלוהטים בטיילת הארוכה של אילת. בטח בראסרי בבורדו או מרסיי נראים כך. מנות פתיחה ימיות כמו סביצ'ה דג ים או קוקי סן ז'אק, לצד מנות כבדות יותר כמו פלפל ממולא גבינת עזים ורוקפור או כנפי עוף בצ'ילי. ועיקריות מפוארות עם שלל דגים מפולטים מוגשים בצירוף תוספות מעניינות, ומציאות מעניינות לקרניבורים כמו נתח פילה בקר ואפילו בוסטון-בורגר, וכמובן מבחר נאה של מנות ילדים.
בוסטון פיש&גריל – טיילת מלון רויאל ביץ', חוף צפוני. טלפון 057-9444171
Olla - ברצלונה השוכנת לחופי הים התיכון משופעת בטאפס בר מעולים, גם באילת השוכנת לחופי הים האדום יש טאפס בר מעולה - olla , הניצב ליד המרינה. התפריט מחולק לשלושה – טאפס ירקות כמו כרובית מטוגנת בליווי צ'ילי, או פיטריות מוקפצות. חלק בשרי עם שיפודי אנטרקוט, קבבוני טלה או כבד אווז. אבל בייננו, לא הדרמנו בשביל לנשום אוויר ים ושהתסרוקת תיהרס לנו מהבריזה רק כדי לאכול ירקות או בשר, בחלק שמוקדש לים תמצאו שפע של טאפס שרימפס בסגנון אלי אוליו, טייגר שרימפס בחמאה שום, צ'ילי ולימון, מולים בבירה וגם דגיגים מטוגנים לפי העונה (שזה אומר מה שהדייג תופס ברשת). אבל אל דאגה, למי שסגנון הטאפס הוא לא כוס הקאווה שלו מציעים ב-olla גם מנות עיקריות נורמטיביות, כלומר אם טעמתם טאפס מעניין, תוכלו לבדוק בתפריט, לראות אם הוא נמצא וליהנות ממנו בגודל של מנה עיקרית.
Olla - תרשיש 7. טלפון 077-9442686
'פסטורי' – האיטלקיה הלוהטת של אילת מתהדרת בחצר קסומה ובר מצויד. המיטב של טוסקנה, חבל הארץ היפייפה והצפוני של המגף מככב פה. אמנם אילת בדרום, אבל ב'פסטורי' תמצאו הרבה מנות איטלקיות צפוניות, הרבה מנות בשר מעולות בצירי בקר או שמנת, וגם פירות ים עם פסטה או בליווי רטבים מעולים. נשאיר לכם לברר מה זה 'מיסקלה קון קרנה' או 'קונצ'ילי סקלופיני', אבל רק נגיד שאנחנו מתים על מקומות שקוראים לתפריט הילדים שלהם 'מנו די במביני'.
'פסטורי' - תרשיש 7. טלפון 057-9442728
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת