נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

אחת הטראומות הבולטות בחייהם הקצרים של ילדים היא הרגע בו הם נאלצים לבלוע תרופה מרירה. למבוגר שעומד מהצד הסצנה נראית מעט הזויה - איך כפית קטנה של נוזל קצת לא טעים גורמת לצווחות ויבבות גדולים כל כך? אחרי שהסירובים לבלוע את התרופה נמשכים (ואיתם עולה הווליום של הינוקא), ההורה אומר נואש ומנסה למצוא דרך כל שהיא - בריאה יותר או פחות - שתגרום לילדו האהוב מכל לשתוק ולבלוע.

עם השנים הפכו השיטות לשכנוע הילד לבלוע את התרופה למתוחכמות יותר: אם בסרט 'מרי פופינס' מופיעה שיטה אחת ("כפית מלאה בסוכר עוזרת לתרופה 'לרדת' בצורה המהנה ביותר") שפג תוקפה, כיום חברות התרופות מייצרות תרופות בטעמים מתקתקים שנועדו להקל על הילדים לבלוע אותן ולהציק כמה שפחות להוריהם.

עד כאן נחמד, אך מה הקשר בין תרופות מרירות לאוכל ומסעדות? ובכן, מתברר שאחד הקינוחים האהוב ביותר על ילדים (ומבוגרים) בכל העולם החל את דרכו כפיתרון מאולתר נגד ילדים עם בעיות בליעה של תרופות מרירות. נא להכיר את הקינוח שעשה היסטוריה: בננה ספליט.

השנה: 1904, כמה חודשים לפני שהאולימפיאדה ה-III בסיינט לואיס נפתחת. המקום: העיירה לאטרוב שבפנסילבניה, שפרט לעובדה שעברו דרכה פסי רכבת הייתה ונשארה לא מרתקת במיוחד. דייוויד אוונס סטריקלר, בחור בבן 23 שעבד למחייתו בבית המרקחת 'טאסל' שבעיירה, נהג למכור ללקוחות, כמו בבתי מרקחת רבים ברחבי המדינה באותם הזמנים, גם משקאות מוגזים מברז מיוחד המזכיר מזיגת בירה וקינוחים שונים ומשונים.

ב-1904, תוך כדי ניסויים בשלל הגלידות והפירות שהיו במלאי החנות, החליט סטריקלר לנסות ולהמציא מנה חדשה, שפרט להיותה מתוקה וטעימה, תסייע לדרדרקים שצריכים לבלוע תרופה מרה בבית המרקחת, לבלוע אותה ביתר קלות. סטריקלר ניסה ורסיות שונות, הוסיף והסיר מרכיבים, עד שהגיע למתכון הסופי של קינוח מעולה ששילב פירות, גלידה ושוקולד. הוא קילף בננה, חצה אותה לאורכה והניח את שני החצאים על צלחת רחבה. בין חצאי הבננה הוסיף סטריקלר שלושה כדורי גלידת פירות, הוסיף מעט מרשמלו, סירופ שוקולד, שברי אגוזים, קצפת ודובדבן. מכיוון שהבסיס הוא בננה חצויה, נראה המנה 'בננה ספליט' ('בננה חצויה' בתרגום מאנגלית), והשאר היסטוריה.

כיום נחשבת הבננה ספליט, כאמור, לאחד הקינוחים האהובים ביותר, במיוחד בארה"ב ובמיוחד על ילדים. משהו בשילוב המיוחד של פירות, גלידה, סירופ שוקולד ומיני תוספות מתקתקות, הופך אותה למושכת במיוחד, והצבעוניות שלה לא מזיקה לעניין. בננה ספליט מוגשת במגוון ורסיות שונות, כשההבדלים בין מנה למנה נוגעים, בדרך כלל, לטעמי הגלידה וסוגי התוספות המפוזרות על המנה. כך או כך, התוצאה אמורה לשלב באופן מושלם בין הטעמים השונים, עד שהשיניים כואבות מרוב סוכר...

מתכון להכנת בננה ספליט:

מרכיבים:
1 בננה ארוכה ובשלה
1 כדור גלידה בטעם וניל
1 כדור גלידה בטעם שוקולד
1 כדור גלידה בטעם תות
1/2 כוס שמנת מתוקה מוקצפת
חופן שברי אגוזים
6 קוביות מרשמלו
3 דובדבנים מסוכרים
סירופ שוקולד

אופן ההכנה:
1. חוצים את הבננה לרוחבה ומניחים בצלחת ארוכה ומעט עמוקה.
2. מניחים את כדורי הגלידה בין חצאי הבננה.
3. מפזרים מעל כדורי הגלידה את קוביות המרשמלו.
4. מכסים את כדורי הגלידה והבננה החצויה בקצפת.
5. בוזקים מעל הקצפת את שברי האגוזים וסירופ שוקולד.
6. מקשטים בשלושה דובדבנים מסוכרים ומגישים מיד.

* תוספות אופציונאליות נוספות: רוטב תותים, אגוזים מסוכרים, סוכריות גומי, שבבי שוקולד, סוכריות טופי ועוד.

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר