נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

לפני כמה ימים פורסמה ידיעה מרעישה בכל כלי התקשורת המקומיים: "מיכאיל ברישניקוב מגיע לישראל!". למי שלא מכיר, ברישניקוב הוא אחד מגדולי רקדני הבלט של המאה ה-20, וירטואוז בכל רמ"ח איבריו שמצליח, למרות גילו המתקדם (חגג לא מזמן יום הולדת 62), להופיע במופעי בלט בכל רחבי העולם. הידיעה לא הייתה מרעישה כל כך אילולא השתתף אותו ברישניקוב בסדרת הטלוויזיה 'סקס והעיר הגדולה', בה גילם את דמותו השרמנטית של אלכסנדר פטרובסקי, המאהב הרוסי של קרי ברדשאו, דמות שהפכה אותו למושא הפנטזיות של מיליוני נשים ברחבי תבל. לא נותר אלא לקוות שרוב הקהל יורכב מחובבי בלט ופחות מחובבות פטרובסקי.

ברישניקוב, כאמור, מסמל את הבלט המודרני של שנות ה-20 ומוכיח שוב ושוב כי בלט אינו דווקא ריקוד של נשים וכי גם גברים יכולים לרקוד וליהנות ממנו. לעומת ברישניקוב, ישנם עשרות אלפי רקדני ורקדניות בלט בעולם, טובים וטובות יותר ופחות, שלא הצליחו להשאיר את חותמם על עולם הריקוד, והם ממשיכים לרקוד באנונימיות אמנותית. אך מדי פעם, כנגד כל הסיכויים, מצליחים רקדן או רקדנית, כמו אנה פבלובה, לפרוץ את חומת האנונימיות, להשפיע על מיליוני בני אדם, לסכסך בין שתי מדינות שכנות ולהיכנס לספרי ההיסטוריה - גם אם אלה מספרים את ההיסטוריה של האוכל ולא את היסטוריית הריקוד.

המקום: אוסטרליה או ניו זילנד, תלוי את מי שואלים. השנה: 1926 או 1933, תלוי אם אתם ניו זילנדים או אוסטרלים. אנה פבלובה, פרימה בלרינה מפורסמת ויפהפייה שנולדה בסט. פטרסבורג שברוסיה, סיירה עם להקת המחול שלה במהלך שנות ה-20 של המאה שעברה ברחבי העולם, והופיעה מול מאות אלפי מעריצים. שמה ויופייה של פבלובה הלכו לפניה ובכל מקום שהגיעה אליו קיבלה כבוד מלכים, כראוי לפרימה בלרינה המפורסמת והמוכשרת ביותר. בשנת 1926 הגיעה הלהקה לסיבוב הופעות באוסטרליה וניו זילנד, ופבלובה התאכסנה במלון פאר בעיר הבירה וולינגטון.

לאחר הופעה מוצלחת במיוחד, יצאו חברי להקת הבלט למסעדת המלון כדי לבלות ערב של אוכל ויין והירגעות כללית. שף המסעדה, שנשבה אף הוא בקסמה של אנה פבלובה, ניגש אל שולחנה וביקש את רשותה להכין עבורה קינוח מיוחד וחדש שאיש לא מכיר. פבלובה נתנה אוקיי והשף נכנס בזריזות למטבח על מנת להכין את הקינוח המדובר. לאחר זמן מה הונח על שולחנה של פבלובה מנה מרהיבה ביופייה שכללה מרנג (הידוע בשמו העממי 'נשיקה') קראנצ'י ומסביבו קצפת ופירות יער אדמדמים. הצבע השולט במנה היה ורוד, והשף הסביר שמדובר בהומאז' לשמלה הוורודה שלבשה פבלובה בהופעה באותו הערב. הקינוח היה מקורי וטעים להפליא, וקיבל את שמה של הפרימה בלרינה הדגולה.

הגרסה הרומנטית הזו הנ"ל החזיקה וממשיכה להחזיק מעמד עשרות כמעט 100 שנים, אולם לא בקלות יתרה. באוסטרליה, שכנתה הגיאוגרפית של ניו זילנד (ויריבתה המושבעת בכל הקשור לספורט) טוענים כל הסיפור הניו זילנדי, יפה ככל שיהיה, מצוץ מן האצבע. האמת, על פי האוסטרלים, היא שקינוח הפבלובה הומצא על ידי השף הרברט סאקס ממלון אספלנדה שבעיר פרת' האוסטרלית ב-1935. ההתכתשויות הלאומיות סביב מוצא הפבלובה ממשיכות גם היום, ונראה כי תשובה מוסמכת וסופית לא תגיע בקרוב. האמת? לא נורא, העיקר שהפבלובה תמשיך לעטר את צלחותיהם של אלו שאוהבים את טעמה המתוק והמיוחד.

מתכון להכנת 'פינק פבלובה', באדיבות נאוה בן יקיר ממסעדת ניקו:

מרכיבים:

למרנג:
5 חלבונים
450 גרם סוכר
100 מ"ל מים רותחים
2 כפות חומץ הדרים
2 כפיות תמצית וניל
1 כף גדושה קורנפלור
צבע מאכל ורוד העשוי מפרי טבעי (לא חובה)
קורט מלח


לקצפת:
1 שקית שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר

לרוטב פירות היער:
1 ק"ג פטל בהיר (לא פטל שחור מסוג אסנה)
150 גרם סירופ סוכר
1 סלסלת תותים טריים (ניתן להשתמש גם בסלסלת פירות יער טריים או קפואים)


אופן ההכנה:

הכנת המרנג:
1. מכניסים את כל חומרי המרנג אל קערת מיקסר, מלבד צבע המאכל, ומקציפים 10 דקות במהירות גבוהה.
2. מוסיפים את צבע המאכל בעזרת מרית (לקקן).
3. יוצרים עיגולי מרנג על נייר אפייה בעזרת פיה מס' 10.
4. אופים 5 דקות בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות.
5. ממשיכים לאפות עוד 10 דקות בחום של 125 מעלות ושעתיים נוספות בחום של 100 מעלות.

הכנת הקצפת:
1. מקציפים יחד את השמנת המתוקה ואת אבקת הסוכר.

הכנת רוטב פירות יער:
1. מרסקים במגי'מיקס את הפטל וסירופ הסוכר.
2. מסננים את הגרגירים ושומרים בכלי אטום במקרר.

אופן ההגשה:
1. במרכז צלחת מניחים תחתית מרנג ובמרכזה מזלפים תלולית גבוהה של קצפת (ניתן להגיש גם עם כדור סורבה פטל).
2. מניחים מסביב בצורת מניפה תותים פרוסים.
3. על צלחת ההגשה ומסביב לתחתיות המרנג יוצקים מרוטב הפטל המרוסק.
4. חותכים תות שדה לקוביות קטנות ומפזרים על הרוטב.
5. מקשטים בנענע קצוץ טרי ומגישים מייד (ניתן להוסיף לקישוט גם שקדים בקרמל).

ניקו - רוטשילד 142, תל אביב-יפו 03-5600874

  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר