תחרות 'החרוסת של המדינה', המתקיימת על ידי 'פונדו, המרכז לקולינריה בכרמיאל', הולכת ותופסת תאוצה, ימים ספורים לפני רגע הכתרת המנצח הגדול. במהלך התחרות, שנמשכת כבר שבועיים ימים, הוזמנו חובבי החרוסת בישראל ובעולם לשלוח את המתכון הסודי שלהם לפונדו, עד שביום ה' הקרוב, ה-25 במרץ, יטעמו חבר השופטים של התחרות את החרוסות שעלו לגמר ויחליטו, לפי קריטריונים של טעם, מקוריות וצורת הגשה, מי יזכה בתואר 'החרוסת של המדינה'. הזוכה במקום הראשון יזכה בסט כלים מהודר בשווי 300 ₪, והמקום השני יזכה בסיר בישול של חברת 'KENWOOD' מסדרת סאטן.
בין עשרות מתכוני החרוסת שנשלחו לתחרות, חלקם מתעדים מתכונים מסורתיים בהתאם לעדות השונות וחלקם מציעים שיפורים מודרניים לחרוסת של פעם, מצאנו לנכון לפרסם את המתכון המקורי של נעמי גז, תושבת ברוקלין בניו יורק, ששלחה מתכון שלמדה להכין עוד כשגרה בנתניה. החידוש במתכון: לא עוד קעריות עם ממרח חרוסת, אלא כדור חרוסת אישי לכל סועד (מומלץ להכין יחד עם הילדים):
מרכיבים:
ממרח תמרים
שקדים טחונים
אגוזי מלך טחונים
ציפורן מרוסקת לפי הטעם
יין אדום מתוק
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת מסה אחידה.
2. מכינים כדורים קטנים מהחומר המוכן ומניחים כדור אחד על כל צלחת של סועד.
פסח שמח!
לפרטים נוספים על תחרות החרוסת של המדינה לחצו כאן.
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת