יקב הרי גליל, השוכן בקיבוץ יראון שבגליל העליון, חוגג עשור של ייצור יין משובח ואיכותי. מאז שנת 2000 הצליח היקב לכבוש קהל לקוחות גדול בכל רחבי הארץ, שלמד להעריך את היינות הטובים וליהנות מהם לבד או לצד מאכלים המאפשרים שילוב טעמים מרתק ומרגש. כיום מחזיק היקב שישה כרמים בהרי הגליל העליון, מטפח 12 זני ענבים שונים ומפיק כמיליון בקבוקי יין בכל שנה, מה שהופך אותו לאחד משבעת היקבים הגדולים בישראל.
לכבוד חגיגת העשור, משיק יקב הרי הגליל את 'גליל גורמה'- חוויה אנינת טעם המשלבת בין אוכל גורמה ליין משובח המלווה את המנה בצורה המושלמת. החל מחודש פברואר ייערכו מפגשים במסעדות שונות בישראל, בהן השפים ירכיבו תפריט חד פעמי שישולב, כאמור, עם יינות מתאימים לכל מנה.
הארוחה הראשונה נערכה ביום ד' האחרון, ה-17 בפברואר, במסעדת המלך שלמה שבמלון הילטון, עליה ניצח השף דייגו אלסרקי. השבוע, בימים ג'ו-ד' (23-24 בפברואר), יגיעו יינות יקבי הרי גליל למסעדת כרמלה בנחלה לשתי ארוחות, עליהן ינצח השף דניאל זך. ב-9 במרץ יתארח היקב במסעדת כרמים שבמושב סגולה הדרומי, לארוחת גורמה ייחודית בניצוחו של השף סהר רפאל, ושבוע לאחר מכן, ב-16 במרץ, תארח ביסטרו נועה של השף המוכשר ניר צוק את היקב, לארוחה באווירה יפואית אמיתית.
את כל הארוחות ילווה מדריך יין מקצועי מיקב הרי הגליל, ובסיום כל ארוחה יזכו הסועדים בהזמנה זוגית לביקור ביקב עצמו. 'גליל גורמה' יימשך לאורך כל השנה וינדוד ברחבי הארץ. מחיר ארוחה ינוע בין 220-280 ₪ לסועד. הזמינו מקומות כבר עכשיו!
המלך שלמה - מלון הילטון, תל אביב-יפו 03-5202023
כרמלה בנחלה - התבור 46 פינת רמב"ם, תל אביב-יפו 03-5161417
כרמים - סגולה 106, בכניסה למושב סגולה (בין קסטינה לקרית גת) 057-9442804
ביסטרו נועה - הצורפים 14, תל אביב-יפו 057-9439645
השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה
השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?
נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת