נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
10 דברים שלא ידעתם על הצבע האדום:
אדום הוא הצבע בעל התדירויות הנמוכות ביותר של האור אשר עין אדם מסוגלת לקלוט.
אדום הוא אחד משלושת צבעי היסוד.
לצבע האדום נטייה לתפוס את תשומת הלב של האנשים ולרוב הוא יתפרש כסימן סכנה.
הצבע האדום משמש תדיר לסימול כעס כמו בביטוי רואה אדום.
אדום הוא אחד מצבעי חג המולד.
קבוצות ספורט רבות משתמשות בצבע האדום, מסיבה זו ואחרות.
בתרבות הסינית, אדום הוא צבע של מזל טוב ומשתמשים בו לקישוט ובגדי חתונות. באופן מסורתי, בחברה הסינית נהוג לתת כסף בחבילות אדומות.
דיו אדום מסמל חוב ,כמו כן גם הפסדים במאזן כספי.
בעקבות הזיהוי בין הצבע האדום לסוציאליזם ולמעמד הפועלים, מפלגות המזוהות עם כיוון זה השתמשו בצבע האדום.
אדום הוא צבע האהבה, גם במובן הרומנטי (לבבות אדומים) וגם במובן הפיזי ("רחוב החלונות האדומים").
אז עם עובדות לא מתווכחים, לכן צירפנו מספר מתכונים אדומים שיהיה לבריאות.
כשמתכננים ארוחה רומנטית לאור נרות ורוצים לקנח עם "חטא" אדמדם אמיתי, שהוא גם פצצת קלוריות לא מבוטלת...

ניגשים לעבודה-

גנאש לבן עם פטל אדום טרי (מנה ל- 4-5 אנשים)

מכינים 38-48 שעות מראש את הקרם:
החומרים לקרם: 700 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
250 גר' שוקולד לבן איכותי

ההכנה: מרתיחים בקלחת/סיר את השמנת ומוסיפים את השוקולד, לאחר שהסיר הורד מהגז.
בוחשים היטב עם כף עץ או מטרפה ידנית עד שנוצר נוזל אחיד בלי גושים, ממשיכים לערבב כל 10 דק' עד שמגיע לטמפ' החדר ושומרים במקרר 38-48 שעות.

אחרי הקירור במקרר מקציפים במיקסר את הקרם הנוזלי עד שהופך לקצפת סמיכה ויציבה.

250 גר' פטל אדם טרי (עכשיו בעונה):
מרסקים 4-5 יחידות של פטל עם מזלג ומקפלים את כל הפטל לתוך הקרם.

יוצקים לכוסות הגשה או על בסיסי מרנג ושומרים במקרר כ- 5 שעות- מומלץ לאכול עם האצבעות, בלי כפית...

פנקוטה עם רוטב אדום חמצמץץץץץץץ (מנה ל- 4-5 אנשים)

מומלץ לאכול מול סרט רומנטי בDVD בבית

להכין 40 שעות לפני ההגשה!!!
חומרים:
750 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (3 מיכלים)
5 כפות סוכר
1/4 מקל וניל מגורד
1/3 כוס מים
20 גר' ג'לטין אבקה או דפי ג'לטין

מרתיחים את השמנת וגרדים פנימה את הגרגרים של המקל ואת המקל זורקים פנימה גם בזמן ההרתחה + הסוכר.

ממיסים את הג'לטין במים (אפשר במיקרו) מעל אמבט מים- עד שצלול וחלק בלי גושים.

לאחר הרתחת השמנת מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים ידנית כל 10 דק' עד שמגיע לטמפ' החדר, מוציאים את שארית המקל וזורקים אותו.
שופכים לקערת הגשה ומקררים במקרר ל- שעות לפחות עם ניילון נצמד מכסה.

הרוטב:
לוקחים את כל הפירות החמוצים בבית: קרמבולה, קיווי, הרבה תותים, פפאיה. (בערך 1/2 ק"ג).
מרסקים דק הכל בפוד פרוססור עם 2כפות סוכר, כף מיץ לימון ו1/2 כוס מים.
מרתיחים הכל בסיר על האש ומצמצמים את הרוטב כ- 1/4 שעה לאחר רתיחה על אש נמוכה, בערבוב, שלא יישרף, מצננים ושומרים במקרר.
מגישים עם סקופ (כדור) של פנקוטה ומתמוגגים.

פצצות שוקולד בתבנית אישית או במנג'ט עמיד בחום תנור.(מנה ל-4-5 אנשים)

מתכון קליל, מעולה להוסיף חם עם גלידה וניל ולהתכרבל בפוך ולאכול...

160 גר' חמאה
200 גר' שוקולד מריר
200 גר' סוכר
4 ביצים
24 גר' קקאו
64 גר' קורנפלור

ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו או בסיר ממיסים את החמאה עד רתיחה ומוסיפים את השוקולד לאחר ההורדה מהאש (שלא יישרף).
מוסיפים את הסוכר והקקאו(אם יש גושים לנפות), מערבבים היטב ולאחר מכן את הביצים.
מוסיפים את הקורנפלור, בוחשים היטב ויוצקים לתבניות קטנות מאוד (יש גם מסיליקון) אופים פחות מ- 10 דק' בתנור מחומם מראש והכי חשוב אוכלים חם!!!

באהבה רבה,
גל גבריאלי.

הקונדטוריה של גל,
שד' הנשיא 131 (בחצר), מרכז הכרמל, חיפה.
טלפון:04-8382928
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר