נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email

מתחתנים? מבולבלים? מתלבטים?
מה הפלא, מגוון האפשרויות הנמצא לרשותכם עצום ורק השמיים הם הגבול.
לכן החלטנו לעזור, לפחות בתחום אחד, הקייטרינג, קיראו והפנימו.

אפרת אדיב, מנהלת השיווק של פוד ארט.
לקייטרינג פוד ארט שני מותגים האחד כשר-
קייטרינג "מזל טלה" המתפקד כקייטרינג הבית בחוות רונית
והשני אינו כשר- פוד ארט הממוקם בבית פוד ארט שבלב תל אביב

בחירת הקייטרינג הנה אחת משתי הבחירות המשמעותיות ביותר בעת בניית קונספט החתונה (השניה היא מקום האירוע)

למה צריך לשים לב כאשר בוחרים קייטרינג:
· שלחברה יש רישיון יצרן- משמע היא עומדת בקריטריונים של משרד הבריאות.
· שלחברה יש גב לוגיסטי איתן - משמע היא מסוגלת להוציא אירוע רב משתתפים.
· שלחברה יש שף מוביל האמון על הקו הקולינרי - משמע האוכל טעים, איכותי ומתחדש.
· שאנשי השירות של החברה הינם מקצוענים ובעלי ותק - משמע הלקוח במרכז.

בחירת התפריט מושפעת מ:
· אופי הקהל שמגיע לאירוע.
· כמות המשתתפים באירוע.
· סגנון האירוע.
ולכן, יש לדאוג להתאים את התפריט לאירוע המסוים לדוגמא:
לא נכון יהיה לבנות תפריט שמבוסס כולו על מנות קטנות ומתאבנים אם מדובר על אירוע בלי קהל מבוגר יחסית או אירוע מרובה משתתפים.
זרימה נכונה של תפריט הינה קריטית להנאת האורחים. אנשים נוטים לחפש כל הזמן חידושים אך יש להיזהר מחידושים מרחיקי לכת
ולזכור תמיד ששונות הינה מפתיעה וטובה אך היא צריכה להיות מגובה במבנה תפריט מושכל שייתן מענה למרב האורחים.
את החדשנות ניתן להביא לידי ביטוי במנות נבחרות, באופני הגשה ייחודים, בעיצוב המנה ובמשקאות המלווים את הארוחה.

התפריט צריך להיות מתאים לעונה בה מתרחשת החתונה-
בחורף יהיה יותר דגש על מאכלים חמים בעלי נפח כמו תבשילים, מרק וסחלב לדוגמא,
בזמן שבקיץ הדגש יהיה על תפריט יותר מאוורר.
המלצתנו היא לבנות תפריט מאוזן אך לשזור לכל אורכו מנות של קיץ לדוגמא:
פינת קבלת פנים של מרק גספצ'ו- מרק עגבניות קר בנוסח ספרדי מוגש בליווי תערובת ירקות גינה.
מנה עיקרית של: נתח סלמון מושחם בשומשום ואצות נורי מוגש בלווי סלסת מלפפונים, אצות ים, נבטי סויה, רוטב טריאקי ודפי אגרול פריכים.
מנה אחרונה של: אבטיחים על מזנוני מראות בחיתוך במקום לעיני האורחים, מוגשים על מצע קרח כתוש.
והכל בליווי משקאות מרעננים מהבר.

אוכל אוכלים קודם כל עם העיניים ולכן יש לשים לב:
· שהמזנון אסתטי
· לאופן בניית המנה- יש להעדיף מנה מעוצבת הנבנית מול עיני הלקוח במזנון.
· מי הם המלצרים- יש לתת עדיפות לקייטרינג שמקפיד על אנשי שירות בגילאי ה- 25+
ולא על יוצאי צבא שבדרך ל... בדרך מ... , מלצרים אלו לרוב יקפידו יותר על אסתטיות ויתייחסו לעבודתם כאל מקצוע.

אנו בפודארט מלווים את לקוחותינו לאורך שנים ועל כן, אנו מקפידים להתחדש מדי עונה ברמות השונות –
הן בהיבט העיצובי והן בהיבט הקולינרי הקיץ הזה אנו ממליצים על 3 "טרנדים:":
1.כאמור- לדאוג לאיפיון קייצי של התפריט.
2.פינת מסיבה- אירועי קיץ מתאפיינים באירועים שמתפתחים למסיבה
ולכן אנו ממליצים על עמדות אוכל שנפתחות בשעה 22:00
ומשרתות את הקהל הצעיר יותר- מדובר בעמדות של "אוכל לילה" כמו-
עמדת נקניקיות מוגשות בלחמניות בליווי כרוב כבוש, סלסת עגבניות חריפה, חרדל ו"רליש" פלפלים ירוקים.
או פינת מעורב ירושלמי הנעשית במקום ומגיעה ברבעי לאפות חמות בליווי טחינה,
פטרוזיליה סלט בצל לבן וסומק.
3."קטלוג קוקטילים"- פודארט ומזל טלה יוצאים הקיץ עם קטלוג קוקטיילים
שמטרתו לייצר תמהיל אלכוהול מדויק לליווי האירוע.
מניסיוננו, יצירת מגוון נכון של קוקטיילים מאפשר חווית טעמים נכונה וכשזו מגובה במינון אלכוהולי נכון
האווירה השמחה באירוע מובטחת – אנו שמים דגש על שימוש באלכוהול איכותי, פירות טריים והגשה אסתטית.


השף מייק נורוק מקייטרינג Mike's cuisine"" נותן מספר טיפים לאנשים שמחפשים חברת קייטרינג לאירוע שלהם.

אז למה באמת כדאי לשים לב ?!?
לדברי מייק כדאי לתת את מלוא תשומת הלב לבחירת התפריט-
האם הוא מתאים לסוג הקהל אותו אתה מעוניין לארח?
"במקרה מסוים ערכתי אירוע לזוג "עובדי היי- טק צעירים " שהזמינו תפריט מאוד מתוחכם.
האנטיפסטי כרישה ביין לבן וקרמל פיקנטי לא ממש התאים לקהל שציפה וקיווה
לסלטים ביתיים, סטייקים וחומוס.

מניסיוני לא כדאי לתת לטעם האישי של בעל האירוע להיות הגורם המכריע.
מומלץ לבנות תפריט מגוון מספיק כדי שיתאים לקהל רחב יותר (הן בצורות הבישול והן במגוון המוצרים)."

כמו-כן כדאי לתת את הדעת לסגנון האירוע אותו אתם מחפשים.
היום שולטת בשוק הגישה שמרכזי האירועים מציעים מספר מוגבל של אופציות לתפריט,
בדרך כלל אילו הסגנונות והטעמים האופנתיים כרגע, היום ניתן לבנות ע"י חברות קייטרינג פרטיות
תפריט אינדיווידואלי לכל תקציב,קונספט וטעם של לקוח.

בחיפוש אחר הקייטרינג האולטימטיבי לא מומלץ לנסות יותר משתיים שלוש חברות קייטרינג - זה רק גורם לבלבול,
כדאי ללכת על קייטרינג שמציע תפריט וסגנון שאותו אתם מחפשים ,גם אם הייתם בטעימות וטעמתם רק 70% מהמנות
שהוצעו לכם זה אמור להספיק.
מטרת הטעימה היא להבין את רמתו הכללית של הקייטרינג ולא לטעום אחד לאחד את כל התפריט.

אחד הקריטריונים החשובים ביותר למי שמחפש קייטרינג לאירוע היא רמת האסטטיקה והמקצועיות של הקייטרינג הנבחן.
יש לשים לב למראה הכללי של הצוות (לבוש, הופעת חיצונית והיגיינה בסיסית). כמו-כן כדאי לשים לב לכלי- ההגשה.
בכלל, לאנשים יש תחושה שאיך שהאוכל נראה על המזנון לא מייצג את רמת האסטטיקה וההיגיינה בזמן הכנתו .
לכן ,אצלנו בחברה אנו מזמינים את המעוניינים לטעימות במטבח עצמו –
זאת כדי שיוכלו לראות גם את המקום בו הוא מתבשל וגם את מראה סביבת העבודה .

בשביל השקט הנפשי כדאי מאוד לוודא שלקייטרינג יש את הביטוחים המתאימים ובמקרה של חתונה גם תעודת כשרות –אחרת
הרב לא יחתן אתכם.

"עפ"י נסיוני העשיר טרנד ההגשה השולט כמעט לחלוטין בשנים האחרונות הוא- מזנונים .המזנונים מציעים מגוון עשיר ורחב יותר
של מנות ופינוקים מאשר תפריטי הגשה לשולחן המגבילים כל אורח למנות בחירה בלבד.
לאחרונה צצים ניצנים של חזרה להגשת שולחן מעוצבת אך עדיין ברוב האירועים המזנון שולט .רוב הישראלים מעדיפים בחירה חופשית ,
אי הגבלה בכמויות ושירות יעיל ומהיר.אין להם סבלנות לחכות למנתם המעוצבת בזמן שחלק גדול מהאורחים סיימו כבר את המנה שלהם."

אתר בית פודארט וקייטרינג מזל טלה:
www.rest.co.il/restsfolder/foodart

אתר קייטרינג Mike's cuisine:
www.mikescuisine.co.il













  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר