נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
טיפים לארוחת גבינות מושלמת א-לה-יהודית מיכאלי, שפית, ביסטרו מיכאלי.

חג השבועות מסמל את שלהי האביב וראשית ביכורי הפירות והפרחים הקיציים, כמו גם את שפע החלב שמניבות הבהמות המיניקות. לכן כיף להשקיע בארוחת גבינות ירקות ופירות, כנהוג על פי המסורת, מבלי לטרוח שעות מעל הסירים במטבח. ליקטתי 10 טיפים לארוחת גבינות מושלמת:

1. גיוון ושפע:
כשמכינים פלטת גבינות רצוי שהיא תכלול כ-5 סוגי גבינות צאן ובקר, שייצגו את משפחות הגבינות העיקריות:
גבינה לבנה רכה (שמנת, קוטג', לבאנה, ריקוטה וכו'),
גבינה לבנה מוצקה ומלוחה (צפתית, פטה, בולגרית , ברינזה וכו'),
גבינה צהובה חצי-רכה (מוצרלה, אדם, גודה, אמנטאל ורבות אחרות),
גבינה צהובה קשה ומיושנת (צ'דר, פרמזן, קשקבל, פקורינו וכו'),
גבינה כחולה ( רוקפור, סטילטון, גורגונזולה..),
גבינה בשלה עם קליפת עובש (קממבר, ברי, סנט מור),
גבינה מעושנת,
גבינה מותכת.

2. חשוב לזכור שעל מנת שהגבינות תהיינה במיטבן - חובה להגיש אותן בחום החדר!!

3. חיתוך גבינות- מומלץ להשתמש בחיתוך גבינות בסכין חדה ומחוררת בכדי להקטין את שטח הפנים שבו הגבינה פוגשת בסכין וכך למנוע את הדבקות הגבינה לסכין ולקבלת פרוסות נאות ואחידות.

4. סדר האכילה- מומלץ להתחיל בגבינות הרכות שהן גם בעלות טעם מעודן יותר ולהמשיך בגבינות קשות בסגנון אמנטאל ולסיים בגבינות בעלות הניחוחות והטעמים החזקים יותר כמו רוקפור.

5. התאמה של יין לגבינה- גבינות בעלות ריח וטעם עזים תשתלבנה עם יין אדום ועם בוקה עשיר ואחוז אלכוהול גבוה. לעומת זאת גבינות יותר רכות כמו קממבר וגבינות פחות מיושנות (צעירות יותר) תשתלבנה טוב עם יין לבן ויבש כמו ריזלינג.

6. לחמים- גבינות הולכות עם כל סוגי הלחם. אל תשכחו שקיימים כיום בשוק לחמים כמו לחם אגוזים, לחם גבינות רוקפור ועגבניות מיובשות ולחם זיתים. הטעמים הנוספים אינם גונבים את ההצגה לגבינות אלא רק מוסיפים ומיטיבים עם הטעם. הלחמים מתאימים גם לנקות את החך במעבר מטעימת גבינה אחת לאחרת.

7. התאמת יינות ומיצי פירות- גבינות, פירות ויין הם שילוב מנצח בכל התכנסות חגיגית.
מלבד ההגשה המקובלת ניתן למשל לרקוח קינוח של מחית פרי (תותים) ויין (מרלו) ולמזוג לגביעים גדולים שבתחתית שלהם יצקתם גבינת שמנת מעורבת עם קצפת, אבקת סוכר ומעט וניל. טעים, קל ויפה.

8. שילוב עשבי תיבול, פרחים ופירות- מקורי וחמוד למלא או לשלב פרחי מאכל ועלים שונים בגבינות ויוגורט לדוגמא:
·        לערבב גבינת עיזים (כגון פרומעז) עם עשבי תיבול (כגון טימין), לקרוץ ככרות אישיות קטנות בגודל מטבע גדול,לגלגל ולצפות בעלים נוספים.
·        למלא ולגלגל עלים של פרח כובע הנזיר בגבינת שמנת ועירית.
·        לפזר פרחי שמיר מעל מרק יוגורט קר.
·        לפזר פרחי בגוניה ורודים וחמצמצים מעל עוגת הגבינה.


9. טעים טעים טעים וקל להכנה: אפשר לשלב בארוחת גבינות גם מתכוני גבינה מיוחדים והולמים לאווירת החג. אפשר לשלוף מהמגירה את כל מתכוני הגבינה שאהבנו וליקטנו במשך השנה. העיקר שיהיו קלים להכנה ומבוססים על גבינות.

10. הגשה חגיגית. צבעונית ואסתטית - ארוחת גבינות היא הזמן לשלוף מהבוידם את הכלים והמפות הצבעוניות עם קישוטי הפירות והירקות ולערוך עימם את שולחן החג, ללא חשש שתיחשדו בנטייה לקיטש. כמובן שגם כאן משלבים פירות וירקות בסידורי הפרחים שעל שולחן החג ובמנות. צלחות האוכל לעומת זאת, ראוי שתהיינה לבנות- זה מוסיף לחגיגיות ולאפקט נכון של האוכל המוגש.

לסיום..... חשוב לזכור שהצרפתים מקנחים בפלטת גבינות בסיום כל ארוחה. כך שלפי הגירסה הצרפתית אפשר לחגוג את חג השבועות לאורך כל ימות השנה.




  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
כולנו אוהבים את מסעדת כולנו באשקלון
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר