נגישות
נגישות
  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
זהו הקיץ הגיע!
נכון ירד השבוע גשם מטורף, אבל אחרי שעה גם הוא הבין שיש לו בלבלה בתאריך.
חוצמזה שאוטוטו שבועות (מי אמר חג של גבינות?) אז לכבוד הקיץ הקרב בצעדי ענק
ולכבוד חג הביכורים, החלטנו להביא אותה בגלידה, יותר נכון בכמה גלידריות עם קבלות:

גלידריות Bravissimo:

Bravissimo הוקמה בשנת 1998 על ידי חיים בירן ובניו בשכונת אם המושבות בפתח תקווה.
בהמשך נפתחו סניפים נוספים בתל מונד , ברחוב בן יהודה וברחוב הארבעה בתל אביב .
בעברו היה חיים מנהל שיווק של חברת גלידה גדולה, ניהל מפעלי מזון ועוד.
הקמת הגלידריה היתה הגשמת חלום בשביל חיים ולאחר שבחן אופציות יצר קשר עם קבוצת
Bravo האיטלקית. לאחר יצירת הקשרים המתאימים נסע חיים ללמוד אצל המאסטרו הנודע בתחום הגלידה באיטליה- פינו סקרינג'לה. לאחר תקופת לימודים והכשרה נחתם בלעדיות בישראל.

גלידת Bravissimo הנה גלידת גורמה איטלקית ייחודית.
כל טעם מיוצר בנפרד וללא פשרות באיכות חומרי הגלם ותהליכי היצור, כאשר כל טעם מיוצר על פי נוסחא מדויקת הנשמרת בקפידה.

ייחודה של Bravissimo הנה ביכולת לייצר גלידת גורמה כמעט בכל טעם ובכל צבע באיכות ובמרקם יחודיים. כיום מייצרת הרשת מעל ל-70 טעמים, בינהם: פררו רושה (גלידה בטעם השוקולד הנודע ועם אותה הקריספיות), פנה קוטה, קוקטייל מוחיטו (סורבט אלכוהולי מרענן בטעם הקוקטייל הפופולארי), והלהיט: גלידת חלבה (טעם שפותח לדרישות הקהל הישראלי), שטרודל תפוחים, קרם ויסקי, קינמון, סורבט פסיפלורה ועוד.

גלידרית אייסברג:

אייסברג נפתחה בפורים 2000 על ידי הזוג בר- דלית ואילן שגם אחראים להכנת הגלידות ומנצחים על המצאת הטעמים, השם אגב ניתן על ידי ילדם של בני הזוג לאחר חיפושים קדחניים והוא לקוח מקטע הסיום של הסרט "טיטאניק" ("Look its an iceberg"), אילן שהגיע מתחום המזון והמשקאות ודלית, ללא ניסיון קודם בתחום גרו מספר שנים באיטליה שם לקחו מספר קורסים בבישול וכד', אך את הנוסחא הסופית של הגלידה יצרו בעצמם אחרי ניסיונות רבים (חלקם הסתיימו בפח האשפה, אחרים אצל חברים).

יחודה של הגלידה בכך שהיא מורכבת אך ורק מחומרים טבעיים, ללא חומרים משמרים, הפירות טריים ועונתיים ונקנים יומיום בשוק, השוקולד מגיע כבלוק והאגוזים בשקים, היא אינה מתוקה מדי ואינה שמנה מדי. הכנת הגלידות נעשית במקום עצמו (החדר מאחורי דלפק המכירה), ייצור הגלידות מתחיל ב-09:00 בבוקר ומסתיים ב-01:00 בלילה- מה שאומר גלידה טרייה אחת לשעתיים בערך.

טעמים יחודיים למקום: קולפי (גלידה הודית עשויה ממי ורדים, פירות יבשים, פיסטוקים וזעפרן), גלידת פיסטוקים וזעפרן, אספרסו עם הל, תמרים עם וויסקי, ליצ'י עם ג'ינג'ר, מנדרינה ובזיליקום והלהיט: תותים בשמנת.

עוד מציע המקום תפריט מגוון וגדול של מנות משולבות עם גלידה- פירות ומאפים, כמו גם קוקטלים המשלבים גלידה ואלכוהול דבר ההופך את אייסברג למקום בילוי לגיטימי.

גלידת באר שבע:
את גלידת באר שבע הקימה בשנת 1950, הגברת יוליה רוטנברג ז"ל (השנה הלכה יוליה לעולמה).
הכל התחיל לאחר מלחמת העולם השנייה, יוליה שהתה בוינה, שם עבדה במסעדה שהיתה גם גלידריה,
יוליה נמשכה לתחום הגלידות והחלה לומדת את הנושא וצוברת ניסיון בהכנת גלידות.

בשנת 1948 עלתה יוליה לארץ ישירות לפתח תקווה, בהמשך תעזוב עם בעלה לעיר באר שבע
שם רכשה מפעל קטן להכנת גלידות, את המפעל שידרגה כך ששימש גם כמסעדה, בתחילה נהג
הפרלמנט של באר שבע להיפגש במסעדה ולדון בבעיות העיירה המתפתחת.

בתחילת שנות ה-60 הפך המקום לגלידריה בלבד, הגלידות כולן על טהרת השמנת או הפרי, ללא חומרים מייצבים או משמרים, גלידת באר שבע מייצרת היום מעל ל-100 סוגי גלידות שונים ונמכרת ב-22 סניפים שונים ברחבי הארץ. את המקום מנהלים כיום אליענה ועודד בר (הנכדים), סניף הדגל יושב כמובן בבאר שבע ברחוב הדסה 50 ומהווה מקום עלייה לרגל לתושבי המקום והארץ בכלל, בסניף תזכו לתצוגת גלידות באורך 10 מטר עם כל 100 הטעמים, תוכלו להזמין מילקשייקים, וופל בלגי ועוד, מקומות ישיבה לא חסרים.

טעמים מיוחדים בגלידת באר שבע:
סורבה- ללא שומן כלל- פסיפלורה, לימונענע, פטל שחור, פטל אדום, קיווי ועוד.
מלגה יין- גלידת שמנת (7-8 אחוזי שומן) עם יין ספרדי לבן, צימוקים וחתיכות שוקולד.
קרם רוסי- גלידת שמנת (7-8 אחוזי שומן) עם אגוזים ושוקולד.
מעבר לגלידות נמכרים בסניפים גם מיני פרוזן יוגורט ויוגורטים, ביוגורט 3 אחוזי שומן
והוא מגיע בהמון טעמים מיוחדים וטעימים כמו: פירות יער, גזר, אוכמניות ועוד.

אז לסיכום:
Bravissimo – את סניפי הרשת תמצאו בתל אביב: רח' הארבעה 4 (טלפון: 03-5611405), רח' בן יהודה 254 (טלפון: 03-6056689), תל מונד: רח' הדקל 58 (טלפון: 09-7968384), גבעתיים: רח' הרצוג 25 (טלפון: 03-7323015).

אייסברג- את המקום תמצאו ברח' בן יהודה 108 בתל אביב.

גלידת באר שבע- את סניפי הרשת תמצאו בבאר שבע (רח' הדסה 50), חיפה (פלימן משה 4), אשדוד (נורדאו 6), נתיבות (ד''ר סמילו יוסף 10), תל אביב (אבא אחימאיר 17), ראשון לציון (רוטשילד 45),
פתח- תקווה (ז'בוטינסקי 72), ירושלים, חולון וקריית גת.













  • Facebook
  • Whatsapp
  • Facebook Messenger
  • Email
דירוג הכתבה
לא אהבתי מעולה
תגובות0
הוספת תגובה
הוספת תגובה

השדות המסומנים בכוכבית הם שדות חובה

השדה שהוזן לא תקין, שננסה שוב?

תודה ששיתפת אותנו!

נפרסם את תגובתך בהתאם לשיקולי המערכת

הבנתי

עשינו לך תיאבון? יש לנו עוד הרבה עדכונים טעימים

שם לא תקין
דוא"ל לא תקין
NEWSLETTER
עיראקי בלב חולון: טעמים עתיקים בקונספט מודרני
מה אוכלים בסוכות: מנות הטייק אווי המושלמות לסוכות
אוריינטופ - טעמים ונופים מגובה השמיים של ירושלים
בנג'מין: אוכל ישראלי באווירה של ביסטרו פריזאי
גורילה בר קפה – תמצאו פה את מנת החלומות הכשרה שלכם
ים, מלח וטעם: אנין ממשיכה להפתיע
בני הדייג בתל אביב (צילום: אלירן אביטל)
NOTO: סיפור אהבה איטלקי
מהמטבח של אביבה אבידן: סירים לצד שירים
מנה של מסעדת ארט סטריט נתניה (צילום: באדיבות המקום)
ארוחה נוסטלגית במסעדת ארסטו
יודעת לפנק: לחם בשר